Vejledninger

Fix: DHCP-opslag mislykkedes i Chromebook

Dit Chromebook kan støde på DHCP-opslag mislykkedes når du prøver at oprette forbindelse til et netværk hovedsagelig på grund af et forældet OS, kan korrupt firmware på routeren også forårsage DHCP-fejlen, eller hvis dit netværk bruger en frekvens, der ikke understøttes af din enhed.

Normalt støder den berørte bruger på fejlen, når han forsøger at oprette forbindelse til et nyt netværk. Der var dog nogle brugere, der begyndte at se det på et netværk, som de brugte i lang tid.

Inden du dykker ned i mere detaljerede løsninger til løsning af DHCP-fejlen, skal du prøve at oprette forbindelse til et andet netværk for at udelukke ethvert hardwareproblem på Chromebook. Kontroller også, om andre enheder kan oprette forbindelse til det problematiske netværk. Kontakt din organisations it-administrator, hvis du bruger en enhed lykkedes af en skole eller et firma, da enheden kan være begrænset til kun at oprette forbindelse til nogle specifikke netværk. Prøv at fjerne andre elektromagnetisk interferens, dvs. enhver Bluetooth-enhed eller en anden router i nærheden. Sørg også for, at netværket ikke er indstillet til at bruge en skjult SSID.

Desuden, hvis du prøver at bruge en VPN, og deaktiver derefter VPN-klienten. Hvis du bruger en Wi-Fi-extender, skal du fjerne Wi-Fi-udvidelse som Chromebooks har en kendt historie om at have problemer med dem. Desuden, hvis en enhed fremstillet til USA bruges i et andet land som Tyskland, kan enheden muligvis have kompatibilitetsproblemer med routeren.

Løsning 1: Genstart dit netværksudstyr og Chrome

DHCP-fejlen kan være forårsaget af en midlertidig software- eller kommunikationsfejl. For at udelukke et sådant problem er det en god ide at genstarte dit netværksudstyr og din enhed.

 1. Udfør en komplet Lukke ned på din Chromebook (ikke bare sove ved at lukke låget).
 2. Sluk dit modem / router, og tag stikket ud af strømkilden.
 3. Vent på 30 sekunder inden alt tilsluttes en strømkilde igen.
 4. Vent på modemet / routeren lys, der skal stabiliseres.
 5. Tænd nu for Chromebook, og tilslut senere dit system til Wi-Fi-netværket for at kontrollere, om det er klart af fejlen.

Løsning 2: Skift dvaleindstillingerne på Chromebook

Chromebook har en kendt fejl, hvor enheden muligvis ikke opretter forbindelse til netværket, når din Chromebook går i dvale, og når meddelelsen vågner, vises meddelelsen muligvis ikke. I dette tilfælde kan problemet med at ændre nogle søvnindstillinger på Chromebook, hvor den ikke går i dvale, når låget lukkes.

 1. Åben Indstillinger på din Chromebook.
 2. Klik nu på Enhed og klik derefter på Strøm.
 3. Åbn nu dropdown af Når inaktiv og vælg Sluk for Display, men bliv vågen.
 4. Åbn derefter dropdown af Når låget er lukket og vælg Hold dig vågen.
 5. Gem nu dine ændringer og afslut Indstillinger.
 6. Derefter genstart din enhed og opret forbindelse til netværket for at kontrollere, om det er klart af fejlen.

Bemærk:Bemærk, at dette forhindrer din Chromebook i at sove helt, når du lukker låget. Kun skærmen slukkes. Dette er en løsning, ikke en løsning.

Løsning 3: Opretter forbindelse til Wi-Fi-netværket

Der kan være en netværksfejl, som forbindelsen mellem din enhed og routeren muligvis ikke er stabil. For at rydde et sådant problem vil det være en god ide at glemme netværket og derefter oprette forbindelse til det igen. Bemærk, at du bliver bedt om at indtaste adgangskoden igen.

 1. Klik på i nederste højre hjørne af vinduet Wi-Fi-ikon og klik derefter på netværkets navn.
 2. Klik nu på gearikon at bringe ud af Netværks indstillinger vindue.
 3. Klik derefter på Trådløst internet.
 4. Nu, koble fra fra netværket (hvis tilsluttet), og klik derefter på højre pil af det netværk, du vil glemme.
 5. Klik på Glem knap.
 6. Nu genstart og tilslut derefter til netværket for at kontrollere, om det fungerer fint.

Løsning 4: Brug Google Navneservere til netværket

DNS-servere spiller en vigtig rolle i oversættelsen af ​​IP-adresserne til menneskeligt læsbare værtsnavne. Hvis din enhed ikke kan forespørge DNS-serveren, returnerer den muligvis fejlen DHCP mislykkedes. I dette scenario kan skift til Google Navneservere løse problemet.

 1. Åben Indstillinger på din Chromebook.
 2. Nu under Netværk, klik på muligheden for Trådløst internet.
 3. Klik derefter på højre pil af det problematiske netværk.
 4. Rul nu ned, og åbn derefter rullemenuen “Navn servere”.
 5. Vælg nu indstillingen "Google navneservere”.
 6. Derefter Opret forbindelse til netværket, og kontroller, om DHCP-problemet er løst.
 7. Hvis ikke, genstart gentag processen, og vælg indstillingen "Netværksindstillinger"Automatiske navneservere”(Hvor Google Navneservere blev valgt tidligere).
 8. Tilslut igen til netværket og kontroller, om Chromebook er fri for fejlen.
 9. Hvis ikke, skal du åbne Netværksindstillinger for din forbindelse og deaktiver muligheden for “Konfigurer IP-adresse automatisk”.
 10. Indstil derefter en manuel IP-adresse til din enhed i henhold til IP-ordningen, og genstart Chromebook.
 11. Ved genstart skal du kontrollere, om din enhed er fri for DHCP-fejlen.

Løsning 5: Udvid netværkets DHCP-rækkevidde

Der kan være et fast antal enheder, der kan oprette forbindelse til en DHCP-server. Hvis grænsen for antallet af enheder, der kan oprette forbindelse til DHCP-serveren, er nået, f.eks. Hvis din DHCP-server har en grænse på 10 enheder, og du prøver at oprette forbindelse til 11. enhed, kan du muligvis støde på DHCP-fejlen.

I dette tilfælde skal du prøve at fjerne nogle enheder fra netværket eller øge grænsen for de enheder, der kan oprette forbindelse til netværket, kan løse problemet. Instruktionerne kan variere fra router til router på grund af enhedens mærke og model.

 1. Åbn webportal af din router i en webbrowser og log ind ved hjælp af dine legitimationsoplysninger.
 2. Nu navigere til DHCP-fanen i indstillingerne.
 3. Derefter øg DHCP IP-området; hvis det øverste interval er 192.168.1.200, skal du øge det til 192.168.1.253. Nogle routere angiver også antallet af enheder, der kan oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk.
 4. Gemme dine ændringer og afslut portalen.
 5. Prøv nu at oprette forbindelse til netværket for at kontrollere, om det er klart af fejlen DHCP mislykkedes.

Løsning 6: Skift frekvensbånd på dit Wi-Fi-netværk

Med de konstant udviklende netværksstandarder og hastigheder er routere nu i stand til at sende på en højere frekvens / båndkanal end nogensinde før. Hvis din router sender med en frekvens, der ikke understøttes af din enhed, kan du muligvis støde på DHCP-mislykket fejl.

I dette tilfælde kan skift til en netværksfrekvens, der anbefales af din enhed, løse problemet. Instruktionen kan variere afhængigt af din routers mærke og model.

 1. Åbn din routers webportal, og indtast dine legitimationsoplysninger for at logge ind.
 2. Nu navigere til Trådløs fanen indstillinger.
 3. Skift bånd, fx hvis 2,4 GHz er valgt, skift derefter til 5 GHz, og hvis 5 GHz er valgt, skift derefter til 2,4 GHz.
 4. Gemme dine ændringer og afslut portalen.
 5. Nu genstart og tilslut derefter til netværket for at kontrollere, om det fungerer normalt.

Løsning 7: Opdater Chrome OS på din Chromebook

Operativsystemet på din enhed opdateres løbende for at tilfredsstille de stadigt udviklende teknologiske fremskridt og lappe de kendte fejl. Hvis Chrome OS på din enhed er forældet, kan det være årsagen til problemet. I dette scenarie kan opdatering af enhedens operativsystem til den nyeste version muligvis løse problemet.

 1. Opret forbindelse din enhed til internettet via et Ethernet-kabel eller Wi-Fi (alt efter hvad der er muligt).
 2. Åbn nu Indstillinger på din Chromebook.
 3. Klik på i venstre rude i vinduet Om Chrome OS.
 4. Klik derefter på Søg efter opdateringer.
 5. Efter opdatering af OS, genstart din enhed.
 6. Prøv derefter at oprette forbindelse til det problematiske netværk og kontrollere, om enheden er fri for fejlen.

Løsning 8: Nulstil din router / modem til standardindstillinger

Korrupt firmware på din router / modem kan være årsagen til DHCP-problemet. I dette tilfælde kan nulstilling af din router / modem til fabriksindstillingerne muligvis løse problemet. Det er normalt ikke en kompliceret proces og hjælper med at løse mange netværksrelaterede problemer. Men på grund af mangfoldigheden af ​​mærke og modeller af router / modem er det praktisk taget umuligt at dække alle trin for at nulstille dit modem / router, men den generelle tilgang er den samme.

Der er to metoder til at nulstille din router / modem; den ene er at bruge knappen på enheden (på nogle modeller kan tænd / sluk-knappen også bruges til at nulstille enheden), mens den anden er at bruge enhedens webportal.

 1. Tænd din router / modem (hvis det ikke allerede er tændt).
 2. Find Nulstil knap, normalt placeret i bunden eller bagsiden af ​​enheden.
 3. Nu tryk på reset-knappen i mindst 30 sekunder. Du skal muligvis bruge noget lille og spids som en papirclips.
 4. Derefter frigøre tænd / sluk-knappen, og vent på, at routeren nulstilles og tændes helt. Normalt tager det 30 til 60 sekunder.
 5. Hvis der ikke er nogen knap på din enhed, skal du kontrollere din enheds manual for at finde ud af, om tænd / sluk-knap kan bruges til at nulstille enheden.

Du kan også bruge webportal på din enhed for at udføre nulstillingsfunktionen på din enhed

 1. Åbn en webbrowser, og naviger til standardgatewayen (du kan finde standardgatewayen ved hjælp af IPConfig-kommandoen i kommandoprompten eller kontrollere routerens ryg).
 2. Indtast derefter din legitimationsoplysninger for at få adgang til webportalen (standard login og adgangskode er 'admin')
 3. Find nu nulstillingsindstillingen. Normalt er det i fanen Generelt eller System. Find og klik på indstillingen Nulstil indstillingerne (eller Gendan standardindstillinger). Bekræft derefter for at nulstille og vent på afslutningen af ​​nulstillingsprocessen.
 4. Efter nulstilling af routeren / modemet, genstart dit system og oprette forbindelse til netværket for at kontrollere, om det er klart af DHCP-fejlen.

Hvis intet har hjulpet dig indtil videre, så prøv at enten opgradere firmwaren af din router eller nedgradering det (hvis alt fungerede fint inden opdatering af routerens firmware). Hvis problemet stadig vedvarer, skal du besøge en autoriseret teknikerbutik fra producenten af ​​din Chromebook for at kontrollere, om der er nogen Chromebook hardware relaterede problemer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found