Vejledninger

Fix: aVast kunne ikke starte firewall

Avast er bestemt en af ​​de bedste gratis antivirusløsninger til brugere, der leder efter et værktøj af høj kvalitet, som de ikke behøver at betale for. Der er dog visse problemer, der opstår for brugerne dagligt, og som skal tages hånd om. Et af sådanne problemer er bestemt, at Avast-firewallen ikke kan starte.

En deaktiveret firewall betyder ofte, at din computer ikke er 100% beskyttet mod eksterne angreb, og det er ret vigtigt at tage sig af dette problem hurtigt. Der er en hel del metoder til at slippe af med dette problem, så sørg for at prøve dem.

Løsning 1: Scan din computer, og kør reparationsværktøjet

Når en bestemt sikkerhedsindstilling ikke tændes, er det logisk at antage, at et ondsindet værktøj forhindrer dette med det formål at kunne oprette forbindelse til Internettet og skade din computer. Du bliver nødt til at scanne din computer Avast og i det mindste en anden sikkerhedsscanner, hvis Avast-scannere også påvirkes.

 1. Åbn Avast-brugergrænsefladen ved at dobbeltklikke på ikonet på systembakken og navigere til Beskyttelse >> Scanninger.

 1. Her vil du være i stand til at vælge den type scanning, du vil køre. Vi anbefaler, at du vælger Fuld virusscanning, som scanner hele din computer for ondsindede værktøjer. En statuslinje vises, og din pc scannes. Dette vil helt sikkert tage et stykke tid.
 2. Når scanningen er færdig, vil du kunne se resultaterne og fjerne truslerne, hvis de findes.

Da du ikke er sikker på, om Avast i øjeblikket er blokeret fra at søge efter de rigtige filer, skal du også bruge en anden gratis scanner. Malwarebytes er et meget vellykket værktøj, som du kan downloade som en gratis prøveperiode, og som kan hjælpe dig med at håndtere denne slags trusler. Følg instruktionerne nedenfor for at downloade og bruge den.

 1. Du kan downloade download Malwarebytes fra dette link. Når Malwarebytes er downloadet, skal du dobbeltklikke på filen “mb3-setup-forbruger” for at installere Malwarebytes på din computer.

 1. Du bliver muligvis præsenteret med en pop op-vindue til kontrol af brugerkonti, der spørger, om du vil tillade Malwarebytes at foretage ændringer på din enhed. Hvis dette sker, skal du klikke på “Ja” for at fortsætte med installationen.
 2. Når Malwarebytes-installationen starter, vil du se guiden Malwarebytes Setup, som vil guide dig gennem installationsprocessen. For at installere Malwarebytes på din maskine skal du fortsætte med at følge vejledningen ved at klikke på knappen "Næste".
 3. Når de er installeret, starter Malwarebytes automatisk og opdaterer antivirusdatabasen. For at starte en systemscanning kan du klikke på knappen "Scan nu".

 1. Malwarebytes begynder nu at scanne din computer for ondsindede programmer.
 2. Denne proces kan tage et par minutter, så vi foreslår, at du gør noget andet og regelmæssigt kontrollerer status for scanningen for at se, hvornår den er færdig.
 3. Når scanningen er afsluttet, vil du blive præsenteret for en skærm, der viser malwareinfektioner, som Malwarebytes har registreret.

 1. For at fjerne de ondsindede programmer, som Malwarebytes har fundet, skal du klikke på knappen "Karantæne valgt".
 2. For at fuldføre processen med fjernelse af malware kan Malwarebytes bede dig om at genstarte din computer.

Endelig er det tid til at reparere din Avast-installation ved at følge det korte sæt trin nedenfor. Brugere har erklæret, at reparation af installationen ikke fungerede, hvis brugerne ikke har scannet deres computere på forhånd, så det er vigtigt først at scanne din computer helt efter vira.

 1. Søg efter Kontrolpanel i søgefeltet eller i Start-menuen, og klik på det første resultat.
 2. Skift indstillingen Vis efter til Kategori, og rul ned til bunden. Vælg Afinstaller et program under afsnittet Programmer.

 1. Find Avast Internet Security-posten, højreklik på den, og vælg Skift >> Reparer. Følg instruktionerne på skærmen, og genstart computeren. Problemet skal løses nu.

Løsning 2: Udfør en ren geninstallation af Avast

Hvis selve programmet er blevet buggy på grund af programkonflikter og lignende, skal du muligvis udføre en ren geninstallation, som vil opsætte Avast-værktøjet fra starten. Processen er ret let at følge, og dette er en løsning, du ikke bør springe over, især hvis du skiftede fra et andet antivirusværktøj, før du bruger Avast.

 1. Download den nyeste version af Avast-installationen ved at navigere til dette link og klikke på knappen Download gratis antivirus midt på siden.
 2. Du bliver også nødt til at downloade Avast Uninstall Utility fra dette link, så gem det også på din computer.

 1. Afbryd forbindelsen til internettet, når du har downloadet denne fil, og start i fejlsikret tilstand ved at følge de instruktioner, vi har udarbejdet i denne Windows 10-guide til sikker tilstand.
 2. Kør Avast Uninstall Utility og søg efter den mappe, hvor du har installeret Avast. Hvis du installerede den i standardmappen, kan du lade den være. Vær omhyggelig med at vælge den korrekte mappe, da indholdet af enhver mappe, du vælger, vil blive slettet.
 3. Klik på fjernelsesmuligheden, og genstart computeren ved at starte i normal opstart. Kontroller, om problemet er væk.

Løsning 3: Sluk Windows Firewall

Det er et kendt faktum, at to forskellige antivirus- eller firewallværktøjer normalt ikke eksisterer sammen, og det er derfor, det er vigtigt at deaktivere Windows Firewall, da det ikke gør andet end at forhindre Avast i at tænde, og det sandsynligvis forårsager disse problemer på din computer. Følg trinene nedenfor for at deaktivere Windows Firewall.

 1. Åbn Kontrolpanel ved at søge efter det efter at have trykket på Start-knappen nederst til venstre på skrivebordet.
 2. Skift indstillingen Vis efter til Små ikoner, og find indstillingen Windows Firewall.

 1. Klik på den, og vælg indstillingen Slå Windows Firewall til eller fra i menuen til venstre i vinduet.
 2. Klik på alternativknappen ved siden af ​​"Sluk for Windows Firewall (anbefales ikke)" ud for både de private og offentlige netværksindstillinger.

 3. Kontroller, om Avast Firewall kan tændes nu.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found