Vejledninger

Fix: Stat of Decay 2 Crash ved opstart

State of Decay 2 er et zombieoverlevelsesspil i åben verden, der er udviklet af Undead Labs. Det er et af de få spil, der udgives af Microsoft Studios selv. Det blev lanceret efter succesen med sin forgænger State of Decay.

Lige siden frigivelsen den 22. maj 2018 har spillet været offer for mange fejl og ustabilitet. Et af disse scenarier er, når spillet går ned næsten umiddelbart efter opstart og ikke tillader brugeren at spille (eller starte) overhovedet. Efter at have gennemgået forskellige scenarier og feedback fra brugerne, har vi sammensat en kort guide til dig til at løse problemet.

Hvad får State of Decay 2 til at gå ned ved opstart?

Da spillet er i sine indledende faser, er der mange forskellige konflikter og usikkerheder. Da hvert computersystem er forskelligt med hensyn til hardware- og softwarekonfiguration, er hver sag forskellig. Vi har listet nogle af de almindelige fejl, der er ansvarlige for at gå ned i spillet. Tag et kig.

 • Sprogpakke: Der ser ud til at være et problem (eller en fejl) med sprogmekanismen i Windows. Det skal downloades igen, før spillet fungerer.
 • Antivirussoftware: Antivirusprogrammer passer ikke godt sammen med det nye spil og blokerer dets operationer i en række forskellige tilfælde.
 • Drivere ikke opdateret: Drivere er de vigtigste komponenter, der får et spil til at køre problemfrit uden problemer. Hvis dine chauffører ikke opdateres til den nyeste version, kan du opleve bizarre problemer som den, der diskuteres.
 • Spil bar: Spilbjælker er en type overlay, der giver brugerne mulighed for at få adgang til forskellige spil fra spilvinduet. Dette kan undertiden være i konflikt med hovedprocessen i spillet og tvinge det til at lukke.
 • Korrupte spilfiler: Microsoft er kendt for sin andel af korrupt applikation i sin butik. Disse bliver korrupte ved overførsel eller efter en mulig opdatering.

Inden du springer ind i løsningerne, skal du sørge for at være logget ind som administrator på din computer. Sørg også for, at du har dine Microsoft-kontooplysninger ved hånden.

Løsning 1: Geninstallation af Language Pack

Sprogpakker dikterer ikke kun det sprog, der er indstillet på din computer, men giver også support til nogle spil, der bruger API'en. Da dette spil udgives af Microsoft studio, bruger det de indbyggede sprogpakker i Windows 10. Det ser ud til, at der er en fejl, hvor disse sprogpakker ikke interagerer korrekt med spillet og forårsager nedbrud. Vi kan prøve at geninstallere dem (eller installere en ny) og se om dette løser problemet.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “Sprog”I dialogboksen, og åbn sprogindstillingerne.
 2. Når du er i sprogindstillinger, skal du klikke på Tilføj et sprog.
 3. Nu da vi allerede har engelsk (USA), kan vi prøve at installere en anden version af engelsk og se om det er trick. Du kan vælge engelsk fra andre lande som Australien osv.
 1. Efter installation af den nye sprogpakke skal du vælge den og genstarte computeren. Det kan tage lidt tid at installere alle afhængigheder. Start State of Decay 2, og se om problemet er løst.

Løsning 2: Deaktivering af antivirussoftware

Antivirussoftware holder altid øje med og kontrollerer applikationer, der bruger din processorkraft og andre ressourcer. Der er flere tilfælde, hvor antivirussoftwaren markerer et spil som en potentiel trussel, selvom der ikke er noget galt med det.

Så du, hvis ovenstående løsning ikke virker, skal du prøve deaktivering af din antivirussoftware. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du slukker for dit antivirusprogram. Når du har deaktiveret dit Antivirus, skal du genstarte din computer og prøve at starte State of Decay 2 igen. Hvis deaktivering af Antivirus ikke virker, kan du prøve afinstallere det og se om det gør tricket for dig.

Løsning 3: Deaktivering af GameBar

GameBar er et modul udviklet af Microsoft, der giver brugerne mulighed for at optage eller fange skærmen uden at skulle alt-fane til softwaren. Det giver genvejstaster og er meget effektivt til at fange øjeblikke meget hurtigt.

Da denne funktion er til stede i spillet, kolliderer den undertiden med dens hovedproces. Vi kan prøve at deaktivere det og se, om det gør tricket med at løse nedbrud ved opstart.

 1. Tryk på Windows + I, skriv “Gamebar”I dialogboksen, og åbn resultatet 'GameBar-genveje'.
 2. Sørg nu for, at hele modulet erslukket. Gem ændringer og afslut.
 1. Genstart computeren, så ændringerne finder sted, og kontroller, om det aktuelle problem er løst.

Løsning 4: Opdatering af grafiske drivere, DirectX og Windows

Grafikdrivere er hovedgrænsefladen mellem hardware og software. Det giver kommunikationsmåder mellem begge og videregiver også kommandoerne. Grafikdrivere bliver forældede hver gang imellem. Spillene (som State of Decay 2) optimerer altid sig selv til at køre med de nyeste grafikdrivere. Det samme gælder for DirectX. Vi vil prøve at opdatere begge dele og se, at det fungerer.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i enhedsadministratoren, skal du udvide kategorien af Displayadaptere. Vælg din grafikhardware, højreklik på den, og vælg Opdater driver.
 1. Vælg den første mulighed Søg automatisk efter opdateret driversoftware. Du kan også installere driverne manuelt ved hjælp af den anden mulighed efter download af dem fra producentens websted.

DirectX opdateres via Windows-opdatering. Der var flere tilfælde, hvor brugerne var tilbageholdende med at installere den nyeste version af Windows på deres computere. Hvis dette er tilfældet, skal vi trykke på, at du installerer de seneste tilgængelige opdateringer med det samme. Da Microsoft Studios udgiver dette spil, holder de både Windows og spillet synkroniseret.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “Windows opdatering”Og åbn de relevante indstillinger.
 2. Vælg indstillingen Søg efter opdateringer fra det næste Windows. Nu begynder Windows at søge efter tilgængelige opdateringer på din computer og installere dem i overensstemmelse hermed.
 1. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 5: Geninstallation af spillet

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, kan du fortsætte og geninstallere hele spilpakken. State of Decay 2 kan blive ødelagt eller gå glip af dets driftsfiler som alle andre spil derude. Vi kan afinstallere spillet via Microsoft Store og downloade det igen. Sørg for, at du har dine Microsoft-legitimationsoplysninger ved hånden.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “butik”I dialogboksen, og åbn Microsoft Store.
 2. Klik nu på de tre prikker, der findes øverst til højre på skærmen, og vælg Mit bibliotek.
 1. Klik på fanen installeret i den venstre navigationsrude skal du vælge Stat for henfald 2 og afinstallere det.
 2. Genstart computeren ordentligt, før du starter butikken igen og downloader spillet.