Vejledninger

Fix: USB-mus og tastatur fungerer ikke Windows 10

En USB-mus / tastatur tilsluttet Windows 10 fungerer muligvis ikke primært på grund af enten hardwareproblemer eller andre softwarekonflikter i selve systemet. I de fleste tilfælde fungerer kun en af ​​HCI-enhederne (mus eller tastatur) muligvis ikke. Løsningerne i denne artikel er for dem begge.

Du kan også skifte tastatur på skærmen, hvis dit tastatur ikke fungerer. Sørg for, at du har en trådløs / PS2-mus tilsluttet til din computer. Højreklik på proceslinjen, og vælg “Vis touch-tastaturknap”. Dette starter skærmtastaturet, og du kan bruge til at skrive, indtil vi løser problemet.

Løsning 1: Kontrol af PS / 2 mus / tastatur

Før vi bruger mere komplekse løsninger, vil vi forsøge at løse problemet ved hjælp af enkle rettelser, der fungerede for mennesker. PS / 2-porten er et seks-bens stik, der bruges til at forbinde tastaturer og mus til din computer. Det blev introduceret i slutningen af ​​1990'erne og var populære indtil USB-mus og tastatur overtog.

Hvis din computer har PS / 2-porte, kan du prøve at tilslutte en PS / 2-mus / tastatur og se, om den fungerer. I de fleste tilfælde registrerer computeren enheden med det samme, og den fungerer uden problemer. Sluk for din maskine, tilslut PS / 2-enheden, og tænd din pc på normal måde. Når du er logget ind på Windows, skal du skifte dit USB-tastatur / mus og kontrollere, om computeren registrerer det. Hvis det ikke gør det, skal du genstarte din computer, mens USB-tastaturet / musen er tilsluttet.

Bemærk: Du skal også tilslutte enhver USB-lagerenhed for at sikre dig, at dine USB-porte fungerer korrekt. Hvis de ikke er det, betyder det, at problemet ligger i USB-porte. Vi kan prøve at geninstallere driverne som vist i de senere løsninger.

En anden ting, du kan prøve, er at indlæse dit operativsystem uden tilsluttet perifert udstyr. Når operativsystemet er fuldt startet, skal du tilslutte enhederne og kontrollere, om de fungerer korrekt.

Løsning 2: Deaktivering af hurtig opstart

Windows 10's hurtig opstart (også kaldet hurtig opstart) fungerer på samme måde som hybrid-søvntilstande i tidligere versioner af windows. Det kombinerer elementerne i en kold nedlukning og dvale-funktionen. Når du lukker computeren, logger Windows alle brugere af og lukker alle applikationer, der ligner den kolde boot. På dette tidspunkt ligner Window's tilstand, når den er startet op (da alle brugere er logget af, og applikationer er lukket). Imidlertid kører systemsessionen, og kernen er allerede indlæst.

Derefter sender Windows en meddelelse om at udarbejde drivere, der skal forberede sig på dvaletilstand, og gemmer den aktuelle systemtilstand i dvaletilstand og slukker computeren. Når du genstarter computeren, behøver Windows ikke at genindlæse kernen, systemtilstanden eller driverne. Det opdaterer bare dit RAM med det indlæste billede i dvale-filen og navigerer dig til startskærmen.

Denne funktion får Windows til at starte hurtigere, så du ikke behøver at vente på den traditionelle tid. Imidlertid er denne funktion også kendt for at forårsage problemer ved ikke at indlæse de krævede drivere ordentligt hver gang. Da det ikke genindlæser driverne, er nogle drivere muligvis ikke allerede indlæst. På grund af dette fungerer din mus og tastatur muligvis ikke korrekt.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “i dialogboksenkontrolpanel”Og tryk Enter. Dette starter din computers kontrolpanel. Du kan også bruge Windows-søgefeltet til at åbne kontrolpanelet.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du klikke på Strømstyring.

 1. Når du er i Power Options, skal du klikke på “Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør”Til stede i venstre side af skærmen.

 1. Nu vil du se en mulighed, der kræver administrative rettigheder navngivet som “Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige”. Klik på den.

 1. Gå nu til bunden af ​​skærmen og fjern markeringen kassen, der siger “Tænd hurtig opstart”. Gem ændringer og afslut.

 1. Du skal muligvis genstarte din computer. Kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 3: Afinstallation af drivere til musen / tastaturet

Vi kan nu prøve at geninstallere standarddriverne til din enhed ved at afinstallere dem fra enhedsadministratoren og genstarte din computer. Når du genstarter din computer, registrerer computeren automatisk den tilsluttede hardware, og da der ikke er nogen drivere installeret til enheden, installerer den standarddriverne.

 1. Klik på Windows-søgefeltet til stede i venstre side af skærmen, og skriv “Enhedshåndtering”. Åbn applikationen, som returnerer resultatet.

 1. Udvid kategorien Mus og andre pegeudstyr / tastaturer. Nu Højreklik på enheden og vælg “Afinstaller enhed”.

 1. Nu beder Windows dig om at bekræfte dine handlinger, før det fortsætter med afinstallationen. Vælg "Afinstaller" at fortsætte.

 1. Genstart computeren, og tilslut din enhed (mus / tastatur). Nu registrerer Windows automatisk den tilsluttede hardware og forsøger at installere de nødvendige drivere.
 2. Hvis det stadig ikke virker, skal du gå tilbage til enhedsadministratoren, og sandsynligvis vil du se enheden til stede med en lille udråbstegn foran det. Det betyder, at driveren til denne enhed ikke er installeret korrekt.
 3. Højreklik på den og vælg “Opdatering chauffør". Vælg nu “Søg automatisk efter drivere”. Sørg for, at du har en aktiv internetforbindelse. Forhåbentlig installeres driverne, og enheden begynder at fungere ordentligt igen.

 1. Hvis det stadig ikke installerer de krævede drivere, skal du gå over til producentens websted og downloade driverne til din specifikke enhed. Gentag opdateringsprocessen som vi gjorde tidligere, og denne gang skal du vælge “Søg efter drivere manuelt”Og naviger til filstien til den driver, du downloadede.

Løsning 4: Ændring af indstillinger for strømstyring

Hver enhed har en funktion, hvor den slukker, når den ikke er i brug for at spare strøm, eller windows kan vågne op fra dvaletilstand, hvis der registreres nogen aktivitet på enheden. Disse muligheder vides at forårsage problemer i mange tilfælde. Strømbesparelsen er også meget lille, da et tastatur eller en mus ikke bruger meget energi. Vi kan prøve at deaktivere disse muligheder og kontrollere, om de gør tricket.

 1. Klik på Windows-søgefeltet til stede i venstre side af skærmen, og skriv “Enhedshåndtering”. Åbn applikationen, som returnerer resultatet.
 2. Udvid kategorien Mus og andre pegeudstyr / tastaturer. Nu Højreklik på enheden og vælg “Ejendomme”.
 3. Fjern markeringen indstillingen som tilstand:

Lad denne enhed vække computeren

Gør det samme for alle mus og tastaturer.

 1. Mens du stadig er i enhedsadministratoren, skal du rulle ned og udvide kategorien “Universal Serial Bus-controllere”. Højreklik på “USB-rodhub”Og vælg Ejendomme.

 1. Naviger til Fanen Strømstyring og fjern markeringen af ​​indstillingen, der siger “Lad computeren slukke for denne enhed for at spare strøm”. Trykke ansøge for at gemme ændringer og afslutte egenskaberne.

Bemærk: Hvis du har mere end en USB-rodhub på din computer, skal du anvende denne ændring på dem alle.

 1. Genstart nu din computer, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Bemærk: Hvis du ser USB-porte deaktiveret eller har et udråbstegn foran deres navn, skal du enten aktivere dem eller opdatere deres drivere korrekt. Dette er et tegn på, at porten / enheden ikke fungerer på grund af et driverproblem.

Løsning 5: Ændring af indstillinger for nem adgang

Nem adgangsindstillinger er tilgængelige i næsten alle versioner af Windows for at hjælpe brugeren med at bruge computeren. Nogle gange er disse indstillinger muligvis ikke konfigureret / fungerer ikke korrekt og forårsager problemer med at bruge musen og tastaturet. Vi kan deaktivere disse indstillinger og kontrollere, om problemet bliver løst.

 1. Klik på Windows-søgefeltet til stede i venstre side af skærmen, og skriv “Let adgang”. Åbn applikationen, som returnerer resultatet.
 2. Når du er i Nem adgangscenter, skal du vælge kategorien “Gør musen lettere at bruge”.

 1. Fjern markeringen den mulighed, der siger “Tænd musetaster”. Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte.

Hvis du har problemer med din mus, kan du gå videre og genstarte din computer. Hvis du har problemer med dit tastatur, kan vi også ændre dets lethed for adgangsindstillinger.

 1. Gå til Ease of Access Center, som vi gjorde tidligere, og vælg “Gør tastaturet lettere at bruge”.

 1. Fjern markeringen følgende muligheder findes på skærmen:

Tænd for musetasterne

Tænd Sticky Keys

Slå vippetaster til

Tænd for filtertasterne

Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte. Du kan også deaktivere filtertaster ved at trykke på højre “Flytte”-Tast til 10 sekunder. Et lille vindue vises, hvor du bliver bedt om enten at aktivere filtertasterne eller deaktivere dem.

 1. Genstart din computer og kontroller, om alle enhederne begyndte at fungere korrekt.

Løsning 6: Kørsel af ChkDsk

Vi kan prøve at kontrollere, om din computer har uoverensstemmelser eller korrupte sektorer. Det er muligt, at det sted, hvor dine enhedsdrivere er placeret, er beskadiget eller i konflikt med en anden enhed.

 1. Klik på Windows-søgefeltet til stede i venstre side af skærmen, og skriv “Kommandoprompt”. Højreklik på applikationen, der vender tilbage i resultatet, og vælg “Kør som administrator”.
 2. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando:

CHKDSK E: / f

Her er “E” navnet på diskdriveren, der følger med kommandoen “/ f”.

 1. Denne proces kan tage noget tid, da hele disken kontrolleres for fejl. Når scanningen er afsluttet, skal du udføre følgende kommando:

sfc / scannow

 1. Hvis Windows registrerer uoverensstemmelser, informerer det dig herom. Hvis det gør det, skal du udføre følgende kommando:

DISM / Online / Oprydningsbillede / RestoreHealth

 1. Når alle processerne er afsluttet, skal du genstarte din computer og kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 7: Ændring af BIOS-indstillinger

Hvis alle ovenstående løsninger ikke fungerer, kan vi prøve at ændre dine BIOS-indstillinger. BIOS er det hovedmodul, din computer får adgang til, når den tændes. Det er BIOS, der starter dit operativsystem og hjælper med at indlæse alle de vigtige drivere.

Åbn først din BIOS, og prøv at deaktivere USB2 Legacy Support. Vi kan ikke angive den nøjagtige metode, da alle producenter har deres eget BIOS-indstillingsformat. Når du har deaktiveret indstillingen, skal du genstarte din computer og kontrollere, om dette gør nogen forskel. Hvis den ikke gør det, kan du nulstille BIOS til optimeret standard. Computeren beder muligvis om en adgangskode, og BIOS-indstillingerne er nye, når de kommer ind.

Løsning 8: Gendannelse af din Windows

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, kan vi prøve at gendanne dit system til det sidste systemgendannelsespunkt. Gem alt dit arbejde korrekt, og sikkerhedskopier vigtige data. Bemærk, at alle ændringer i dine systemkonfigurationer efter det sidste gendannelsespunkt fjernes.

 1. Klik på Windows-søgefeltet til stede i venstre side af skærmen, og skriv “gendanne”I dialogboksen, og vælg det første program, der kommer i resultatet.

 1. En i gendannelsesindstillingerne skal du trykke på Systemgendannelse til stede i begyndelsen af ​​vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nu åbner en guide, der navigerer dig gennem alle trin for at gendanne dit system. Trykke Næste og fortsæt med alle de yderligere instruktioner.

 1. Nu vælg gendannelsespunktet fra listen over tilgængelige indstillinger. Hvis du har mere end et systemgendannelsespunkt, vises de her.

 1. Nu vil windows bekræfte dine handlinger for sidste gang, før det starter systemgendannelsesprocessen. Gem alt dit arbejde og sikkerhedskopier vigtige filer, bare i tilfælde og fortsæt med processen.

Du kan lære mere om systemgendannelse for at få mere viden om, hvad det gør, og hvad der er involveret i processerne.

Bemærk: Du kan også gå ind i gendannelsestilstand, hvis du pludselig tager netledningen, der er tilsluttet din computer, af. For bærbare computere skal du tage batteriet ud, mens den bærbare computer stadig kører. Du skal muligvis gentage denne proces to eller tre gange, før du starter i gendannelsestilstand. Gør dette på egen risiko. Der er også en fare for at beskadige computeren ved pludselig at trække strømmen ud.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found