Vejledninger

Fix: Lydenhed er deaktiveret

Mange mennesker støder på et problem, hvor de efter lydfejlfinding støder på en fejlmeddelelse med navnet “Lydenheden er deaktiveret”. Denne fejlmeddelelse betyder normalt, at computeren registrerer din lydenhed, men selve enheden er deaktiveret.

Denne fejlmeddelelse kan komme frem, når du selv har deaktiveret enheden, eller når lydenheden ikke kan aktiveres på grund af nogle dårlige konfigurationer. Dette er et meget velkendt problem med hurtige rettelser. Se nedenfor.

Løsning 1: Aktivering af lydenheden i kontrolpanelet

Chancerne er, at du manuelt har deaktiveret lydenheden, og når du gjorde det, ses lyden ikke på listen over enheder. Dette er meget normal opførsel, da Windows som standard skjuler alle lydenheder, der er deaktiverede for at fjerne rodet, men i nogle tilfælde gør det det modsatte og forårsager problemer.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “lyd”I dialogboksen, og åbn kontrolpanelapplikationen, der kommer frem. Alternativt kan du selv navigere til kontrolpanelet og åbne indstillingerne.

 1. Klik nu på Fanen Afspilning, højreklik på et tomt rum og sørg for, at begge muligheder er afkrydset dvs. “Vis deaktiverede enheder”Og“Vis afbrudte enheder”.

 1. Trykke ansøge for at gemme ændringer. Nu bliver den deaktiverede lydenhed automatisk synlig på afspilningsfanen. Højreklik på den og vælg “Aktiver”.

 1. Tryk på Anvend igen for at gemme ændringer og afslutte. Kontroller nu, om det aktuelle problem er løst.

Løsning 2: Aktivering af lydenhed i enhedsadministrator

Enhedshåndtering består af alle enheder, der er forbundet med din computer. Det er også muligt, at lydenheden er afbrudt derfra, og popper derfor fejlmeddelelsen. Vi kan navigere til enhedsadministratoren, aktivere enheden manuelt og se om dette gør tricket.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i enhedsadministratoren, skal du højreklikke på den lydenhed, der er deaktiveret, og vælge “Aktivér enhed”. Du kan med det samme se, hvilken enhed der er deaktiveret ved at kontrollere den sorte pil ved siden af ​​den, der peger nedad.

 1. Når du har aktiveret enheden, skal du kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 3: Tilføjelse af en netværkstjeneste

Før vi går videre til konfiguration og opdatering af forskellige lyddrivere på din computer, er det klogt at kontrollere, om tilføjelse af en netværkstjeneste på din computer løser problemet for os. Du skal have en administrativ konto for at udføre denne løsning. Der var adskillige rapporter og positiv feedback fra brugerne om, at udførelsen af ​​disse kommandoer løste problemet med det samme.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 2. Udfør nu den følgende kommando en efter en, og vent på, at den forrige udføres fuldstændigt, før du skriver den næste kommando.
net localgroup Administrators / tilføj netværkstjeneste net localgroup Administrators / tilføj localervice

 1. Når begge kommandoer er udført, skal du genstarte din computer og se, om du med succes kan lede lyden på din enhed.

Løsning 4: Opdatering af lyddrivere

Der kan også være et problem med, at dine lyddrivere ikke er korrekt installeret eller forældede. De videresender oplysninger til dine højttalere og kører praktisk talt dine højttalere og producerer lyden. Vi kan prøve at opdatere dem ved geninstallation og kontrollere, om problemet løses. Hvis problemet genoprettes efter genstart af computeren, kan du stoppe der. Hvis det ikke gør det, kan vi prøve at opdatere driverne yderligere.

 1. Trykke Windows + R knap for at hente Run-applikationen på din computer. Skriv “i dialogboksendevmgmt.msc”. Dette starter din computers enhedsadministrator.
 2. Alle tilsluttede enheder til din computer vises her i henhold til kategorien. Klik på kategorien “Audioindgange og -udgange
 3. Ret-klik på højttalere, og vælg Ejendomme.

 1. Klik på Fanen Driver til stede øverst på skærmen. Her vil du se en mulighed for at afinstallere din lyddriver. Klik på den.
 2. Nu vil Windows bekræfte din handling. Efter bekræftelse bliver driveren afinstalleret fra dit system.

 1. Genstart din pc Ved genstart installerer Windows standarddrivere til dine højttalere. Kontroller nu, om der er korrekt lydoutput. Hvis der er, kan du stoppe her. Hvis der ikke er nogen lyd, kan du fortsætte med at opdatere driverne.
 2. Gå over til lydindstillingerne ligesom vi gjorde. Højreklik på højttalere og åbn dens ejendomme.
 3. Klik nu på muligheden for “Opdater driver”. Windows beder dig om enten at installere driverne manuelt eller automatisk. Vælg automatisk, og lad Windows søge og installere driverne.

 1. Når driverne er installeret, skal du genstarte computeren helt og kontrollere, om dette løser problemet.

Ud over de foreslåede løsninger kan du også prøve:

 • Naviger til registreringsdatabasenøglen "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ MMDevices \ Audio \ Render", højreklik på Gør og vælg Ejendomme. Når du er i egenskaber, skal du vælge Tilladelser, ALLE ANVENDELSESPAKKER, og give ejerskab til alle brugere gennem det. Udfør de samme trin efter at have klikket på render, og giv også tilladelser til de nøgler, der er der.
 • Du kan udføre en systemgendannelse hvis problemet opstod efter en opdatering.
 • Du kan også bruge tredjepartsapplikationer (f.eks Audio switcher), som giver dig mulighed for at skifte mellem lydenheder ved hjælp af foruddefinerede genvejstaster. Dette løser problemet, hvis du ændrer dine lydenheder meget og står over for dette problem.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found