Vejledninger

Sådan løses 'Volume Bitmap is Incorrect' CHKDSK-fejl?

Nogle brugere er foruroliget over, at de stadig ser "Volume Bitmap er forkert”Fejl, når de forsøger at gennemføre en CHKDSK-scanning. I løbet af den sidste del af scanningen kommer denne fejl op og stopper i det væsentlige processen helt. Problemet rapporteres for det meste at forekomme i Windows Vista og Windows 7, men der er også nogle rapporterede tilfælde på Windows 10 og Windows 8.1. Andre berørte brugere rapporterer, at selvom operationen er afsluttet for dem, får de stadig den samme fejl, næste gang de starter en CHKDSK-scanning.

Hvad er Volume Bitmap?

BitMap-diskenheden er en speciel fil fra NTFS-filsystemet. Denne fil er ansvarlig for at holde styr på alle de brugte og ubrugte klynger på et NTFS-volumen. Under visse omstændigheder kan BitMap-metafiler blive beskadiget og udløse visse fejlmeddelelser inklusive denne. Men typisk løses problemet automatisk af dig eller under opstartssekvensen.

Hvad forårsager "Volume Bitmap er forkert”Fejl

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der ofte bruges til at løse dette særlige problem. Men som det viser sig, er der flere forskellige scenarier, hvor dette problem vises. Her er en liste over potentielle synder:

 • Kommandoen løser ikke Volume Bitmap - Selvom 'chkdsk.exe / scan' er den mest populære måde at køre CHKDSK-værktøjet på, er det også den mest sandsynlige årsag, der udløser netop denne fejl. Husk at gå til denne scanning springer over flere kontroller, herunder Volume Bitmap. Så værktøjet rapporterer problemet, men det løser det ikke, medmindre du kører en offlinehandling uden “/ scan” -flagget.
 • 3. parts interferens - Som det viser sig, kan dette problem også skyldes en eller anden form for indblanding fra tredjepart. HDD-partitioneringsværktøjer som Acronis og Partition manager er kendt for at forårsage denne adfærd, fester, fordi de efterlader en baggrundstjeneste, der forstyrrer CHKDSK. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du enten løse problemet ved at køre CHKDSK-kommandoen i fejlsikret tilstand eller ved at afinstallere HDD-partitioneringsappen, før du kører scanningen.
 • Systemfilkorruption - At dømme ud fra antallet af brugerrapporter kan dette problem også være forårsaget af en eller anden form for korruption blandt systemfilmapperne. I dette tilfælde skal du være i stand til at løse problemet (hvis korruptionen ikke er alvorlig) ved at køre en række indbyggede værktøjer, der er udstyret til at håndtere beskadigede OS-filer og logiske fejl (DISM og SFC).
 • Korrupte MTF- og BitMap-filer - Der er også en mulighed, hvor du er en maskine, der lider af et underliggende systemfilkorruptionsproblem, der ikke kan løses konventionelt. I dette tilfælde er en løsning, der ikke berører dine filer, at udføre en reparationsinstallation (reparation på stedet).
 • Drive blev tidligere klonet - Der er også et specielt scenario, der giver anledning til denne fejl, selvom der ikke er nogen korruption blandt dine OS-filer. Hvis du tidligere har klonet dit drev, er chancerne for, at MTF- og BitMap-dataene er blevet ødelagt i processen. I dette tilfælde fungerer en reparationsinstallation ikke, fordi de dårlige data migreres. Den eneste løsning, i dette tilfælde, er at foretage en ren installation.

Hvis du i øjeblikket leder efter måder at løse dette problem på, giver denne artikel dig flere forskellige fejlfindingsvejledninger. Nedenunder finder du en samling af metoder, der er anbefalet af andre brugere, der befinder sig i samme scenarie.

For de bedste resultater anbefaler vi, at du følger nedenstående metoder i samme rækkefølge, som vi præsenterede dem i, da vi bestilte dem efter effektivitet og sværhedsgrad. Til sidst vil du snuble over en løsning, der giver en passende reparationsstrategi (uanset den skyldige, der skaber problemet).

Lad os begynde!

Metode 1: Kørsel af en CHKDSK uden '/ scan'

Dette er langt det største scenario, hvorVolume Bitmap er forkert”Fejl opstår. Sikkert, 'Chkdsk.exe / scan' er den mest populære måde at bruge dette værktøj på, og selvom det er fantastisk og ekstremt komfortabelt, springer det flere kontroller over, herunder Volume Bitmap.

Flere berørte brugere, der også stødte på dette problem, har formået at løse problemet ved kun at køre CHKDSK-scanningen i offline-tilstand - uden “/ scan” -flagget.

Efter at have gjort dette rapporterede de, at problemet var løst fuldstændigt, og en normal scanning, der indeholdt "scan" -flaget, udløste ikke længere "Volume Bitmap er forkert”Fejl.

Her er en hurtig guide til kørsel af en offline tilstand CHKDSK-scanning og undgå brug af 'scanning' flag:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb i dialogboksen, og skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne et forhøjet kommandopromptvindue. Når du bliver bedt om af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind at starte en offline scanning:
  chkdsk * X: * / f

  Bemærk: Denne kommando forsøger at rette eventuelle fundne fejl. Husk, at * X * kun er en pladsholder - udskift det med det drev, som du ønsker at udføre scanningen på.

 3. Vent, indtil processen er afsluttet. Afbryd ikke CHKDSK ved at lukke CMD-vinduet eller genstarte computeren, før operationen er afsluttet. Hvis du gør dette, udsættes dit system for yderligere filkorruption.
 4. Når operationen er afsluttet, skal du genstarte computeren og vente på, at den næste opstartssekvens er afsluttet.
 5. Når din computer er startet op igen, skal du køre en anden CHKDSK-handling med 'scan'-flagget og se om problemet stadig opstår:
   chkdsk / scanning

Hvis “Volume Bitmap er forkert”Fejl vises stadig i løbet af et eller andet tidspunkt, flyt ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Kørsel af scanningen i sikker tilstand

Som det viser sig, kan dette problem også opstå på grund af en slags indblanding fra tredjepart, der forvirrer CHKDSK til at tro, at det ikke har de nødvendige tilladelser. Flere brugere, der også stødte på dette problem, har rapporteret, at en HDD-partitioneringssoftware var ansvarlig for “Volume Bitmap er forkert”Fejl.

Så snart de sørgede for, at appen ikke kunne blande sig der, stoppede fejlen op under CHKDSK-scanningen. Og den mest effektive måde at sikre, at du ikke har at gøre med softwareinterferens, er at køre scanningen i fejlsikret tilstand.

Her er en hurtig guide til, hvordan du starter i fejlsikret tilstand og kører en CHKDSK-scanning uden indblanding fra tredjepart:

Bemærk: Hvis du har installeret en partitioneringssoftware, og du er villig til at afinstallere den for at løse problemet, kan du springe denne proces over og gå direkte til Metode 3. Processen er hurtigere, og der er intet terminalarbejde overhovedet.

 1. Når computeren er slukket, skal du trykke på tænd / sluk-knappen en gang og begynde at trykke på F8 tast gentagne gange, så snart du ser startskærmen. Dette åbner Avanceret boot Menuen Indstillinger.
 2. Når du er inde i menuen Avancerede startindstillinger, skal du bruge piletasterne eller trykke på den tilsvarende tast (F4) at vælge Sikker tilstand.
 3. Vent, indtil opstartssekvensen er afsluttet. Når Windows er fuldt opladet, skal du trykke på Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enter at åbne en forhøjet Vinduet Kommandoprompt.
 4. I det nye CMD-vindue skal du starte den samme scanning, der tidligere udløste “Volume Bitmap er forkert”Fejl.
 5. Hvis scanningen gennemføres uden problemer, skal du genstarte computeren igen for at starte igen i normal tilstand.

Hvis det samme problem stadig opstår i sikker tilstand, skal du flytte direkte ned til Metode 4.

Metode 3: Afinstallation af HDD-partitioneringsappen (hvis relevant)

At have en HDD-partitioneringsapp installeret under udførelse af en CHKDSK-scanning er kendt for at lette synligheden af ​​“Volume Bitmap er forkert”Fejl. Hvis du er villig til at slippe af med det, er det den hurtigste måde at løse problemet på for dig, at afinstallere applikationen helt.

Flere berørte brugere har rapporteret, at problemet ikke længere opstod, efter at de afinstallerede HDD-partitioneringsværktøjet fra deres computer, genstartede og udførte CHKDSK-scanningen igen. Her er en hurtig guide gennem det hele:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og filervindue.
 2. Når du er inde i Programmer og filer på skærmen, rul ned gennem listen over installerede applikationer, og find den partitioneringssoftware, du vil afinstallere.
 3. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu.
 4. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte afinstallationen, og genstart derefter din computer.
 5. Når den næste opstartssekvens er afsluttet, skal du gentage scanningen, der tidligere udløste “Volume Bitmap er forkert”Fejl, og se om problemet nu er løst.

Hvis du stadig støder på den samme fejlmeddelelse, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Kørsel af DISM- og SFC-scanninger

En anden potentiel synder er systemfilkorruption blandt de afhængigheder, som CHKDSK-værktøjet bruger under scanningen. Hvis nogle af de tilknyttede filer er plettet af korruption, kan hele scanningen mislykkes med “Volume Bitmap er forkert”Fejl. Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal du være i stand til at løse problemet ved at køre en række hjælpeprogrammer, der er i stand til at rette beskadigede filer.

Flere berørte brugere har rapporteret, at de formåede at løse problemet ved at implementere både DISM (Deployment Image Servicing and Management) og SFC (System File Checker) for at erstatte beskadigede filer og rette logiske fejl.

SFC bruger et lokalt gemt arkiv til at rette logiske fejl og erstatte dårlige filer med sunde kopier. Det er især nyttigt i tilfælde, hvor korruption findes i mappen Windows Resource Protection.

På den anden side, DISM (Deployment Image Servicing and Management) er et mere moderne værktøj, der er rettet mod at løse problemer forbundet med WU (Windows-opdatering). I stedet for at stole på et lokalt cachelagret arkiv, bruger DISM downloads sunde kopier til de filer, der skal udskiftes direkte gennem de officielle Microsoft-kanaler.

Da begge værktøjer er lige så vigtige, ville den bedste tilgang være at køre begge for at sikre, at enhver form for systemfilkorruption løses. Her er en hurtig guide til kørsel af både en SFC og en DISM-scanning fra et forhøjet CMD-vindue for at løse “Volume Bitmap er forkert”Fejl:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Cmd” inde i tekstfeltet, og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du ser UAC (Brugerkontoprompt), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind at starte en DISM-scanning, der er i stand til at identificere og løse systemfilfejl:
  Dism.exe / online / oprydningsbillede / scanhealth Dism.exe / online / oprydningsbillede / gendan sundhed

  Bemærk: Før du starter scanningen, skal du sørge for, at du har en stabil internetforbindelse, da DISM har brug for det for at downloade sunde kopier. Den første kommando vil få hjælpeprogrammet til at se efter eventuelle systemfils uoverensstemmelser, mens den anden starter reparationsprocessen. Hvis der ikke findes nogen fejl, efter at du har skrevet den første kommando, skal du ikke køre den anden - i stedet skal du flytte direkte til nedenstående metode.

 3. Uanset resultatet af DISM-scanningen, genstart computeren. Ved næste opstart skal du følge trin 1 igen for at åbne en anden forhøjet CMD-prompt. Denne gang skal du skrive følgende kommando og trykke på Enter for at starte en SFC-scanning:
  sfc / scannow

  Bemærk: Luk ikke den forhøjede CMD-prompt eller genstart computeren, før SFC-scanningen er afsluttet. Afbrydelse af scanningen letter synligheden af ​​yderligere logiske fejl.

 4. Når processen er afsluttet, skal du genstarte computeren igen og se om problemet nu er løst.

Hvis du stadig støder på "Volume Bitmap er forkert”Fejl, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 5: Udfør en reparationsinstallation

Hvis ovenstående metode ikke løste problemet automatisk, er det klart, at problemet skyldes et underliggende systemkorruptionsproblem, der ikke kan løses konventionelt.

Nogle berørte brugere, der også kæmpede for at løse denne fejlmeddelelse, har rapporteret, at problemet blev løst, efter at de havde foretaget en reparation på stedet (reparationsinstallation). Denne procedure opdaterer alle Windows-komponenter, der muligvis er ansvarlige for denne fejlmeddelelse.

Den bedste del ved denne procedure er, at den gør dette, samtidig med at du kan gemme alle dine filer (applikationer, spil, personlige medier osv.) Hvis du beslutter at udføre en reparationsinstallation (reparation på stedet), skal du følge denne artikel (her) for trinvise instruktioner om, hvordan du gør dette.

Hvis du allerede har udført denne operation uden succes, eller hvis du leder efter en mere radikal tilgang, skal du gå ned til den sidste metode nedenfor.

Metode 6: Udfør en ren installation

Hvis du tidligere har klonet det drev, som du støder på problemet på, er chancerne for, at problemet opstår, fordi MTF- og BitMap-dataene er blevet ødelagt i den proces. Der er mange rapporter om brugere, der støder på denne type adfærd efter tidligere kloning af drevet.

Udførelse af en reparationsinstallation fungerer i dette tilfælde ikke, fordi processen migrerer den beskadigede MTF og BitMap, og du støder på problemet igen, når processen er afsluttet.

Den eneste bæredygtige løsning nu er at tage backup af alle vigtige data og gå til en ren installation af din Windows. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør dette, skal du følge denne trinvise artikel (her).