Vejledninger

Sådan fortsætter du med at bruge WhatsApp på BB10

Hvis du stadig holder fast ved din BB10-drevne BlackBerry i kære liv, er du muligvis utilfreds med, at WhatsApp ikke længere understøttes officielt på BlackBerry-platformen (siden 30. juni 2017).

Den populære messaging-app ligner den nu nedlagte BBM (BlackBerry Messenger), en sikret messaging-tjeneste, der sendes via en internetforbindelse. Virksomheden bag Whatsapp giver dog op på BlackBerry 10-platformen, som langsomt har mistet support fra andre appudviklere gennem årene.

Flytningen kommer som et resultat af, at BlackBerry flyttede til Android, skabte en sikker softwareløsning og håndsæt, der kører Googles operativsystem. Mens virksomheden stadig understøtter sine BB10-enheder og planlægger at fortsætte med at støtte sin regering og erhvervskunder, skal brugerne skifte til de nyeste Android-håndsæt for at nyde en bredere vifte af applikationer.

For dem, der holder fast ved BB10-platformen, er der dog et par tricks, der giver dig mulighed for at holde WhatsApp kørende på din enhed. Du kan ikke bruge en officiel app, der er tilgængelig i BlackBerry World app store, men det er ikke så vigtigt, da du får nogenlunde den samme funktionalitet, som du har i en officielt understøttet WhatsApp-applikation.

Fordi BB10 indbyggede Android-runtime, kan operativsystemet downloade Android-apps. Så længe disse apps ikke kræver Google Play Services, kan de køre rimeligt godt på en BB10-drevet enhed.

Hvilke BlackBerry-enheder fungerer dette på?

Alle enheder, der kører BlackBerry 10, kan installere Snap og køre Android-applikationer. På ældre BB10-enheder kører applikationer muligvis ikke så glat, som de ville med den nyeste generation af BB10-enheder.

Følgende BlackBerry-håndsæt kører på BB10:

 • Z10
 • Q10
 • Q5
 • Z30
 • Klassisk
 • Springe
 • Pas
 • Passport Silver Edition

Hvis du leder efter en måde, der giver dig mulighed for at bruge WhatsApp på BB10, har vi nogle guider til dig. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt for at komme forbi begrænsningen og bruge WhatsApp Messenger normalt. Du er velkommen til at følge, hvilken metode der synes mere tilgængelig i dit særlige scenario.

Metode 1: Download af den modificerede WhatsApp APK

Hvis du bruger BB10 version 10.3.3, kan du muligvis installere WhatsApp-applikationen ved blot at downloade den fra et APK-marked. Husk, at følgende metode ikke garanteres at fungere på alle Blackberry BB10-enheder, men nogle brugere har rapporteret, at denne metode var effektiv, og WhatsApp-applikationen er så stabil, som de kommer. Her er hvad du skal gøre:

 1. Åbn dette link (her) på din BB10-telefon med din standardbrowser. Du kan også prøve lykken med en nyere WhatsApp-version, men denne bekræftes at fungere af flere brugere.
 2. Download WhatsApp-appen til din BlackBerry-enhed, åbn den, og følg vejledningen på skærmen for at installere Android-versionen af ​​WhatsApp på din BB10-enhed.
 3. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din BlackBerry-enhed og åbne WhatsApp ved næste genstart.

Hvis denne metode ikke var effektiv til at tillade dig at bruge WhatsApp på din BB10-enhed, skal du gå over til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Download af WhatsApp ved hjælp af Snap

Før du starter denne metode, er det vigtigt at forstå, hvad du laver med din BB10-enhed. For at downloade WhatsApp til BB10 skal du installere en uofficiel applikation på din enhed kaldet 'Snap'. Denne app giver dig adgang til Google Play Butik, hvilket betyder at du kan søge i alle Android-applikationer, der er tilgængelige til Android-tablets og telefoner.

Dette betyder, at du vil gå imod BlackBerry-anbefalinger. Appen bruges i vid udstrækning og har ingen rapporterede sikkerhedsfejl, så der bør ikke være noget problem for en afslappet BB10-bruger.

Følg guiden nedenunder for at downloade Snap til din BB10-enhed og downloade Android-versionen af ​​WhatsApp (samt tusindvis af andre officielle Android-apps!):

 1. Tilslut din enhed

Sæt din BB10-enhed til din computer. Du skal ikke bekymre dig om at køre nogen form for BlackBerry-software, som f.eks. BlackBerry Link. Din enhed skal simpelthen være tilsluttet og tændt.

 1. Åbn Chrome

Det næste trin kræver, at din computer har Google Chrome-internetbrowseren installeret. Hvis du ikke har det, skal du downloade det. Hvis du har det, skal du åbne det.

 1. Download Snap

Gå til dette link (her) på din Chrome-browser.

Dette websted giver dig mulighed for at downloade Snap gratis, selvom der er en foreslået donation på $ 2,99. Download Snap ved at klikke på "Get Snap" nederst på siden. Brug rullemenuen til at vælge, hvor meget du vil donere, hvis noget.

Hvis du vælger ikke at betale, vil du blive sendt til en side med knappen 'Download nu'.

 1. Download Sachesi Firmware

Nu skal du downloade Sachesi-firmware. Dette er tilgængeligt for både Mac og pc, og det giver dig mulighed for at tage .bar-filen, der indeholder Snap, og sætte den i din BB10-enhed.

Gå over til //github.com/xsacha/Sachesi/releases, hvor du får mulighed for at downloade en Windows- eller OSX-fil. Når du har downloadet filen, skal du pakke ud .zip-filen og åbne appen. Det skal se sådan ud.

 1. Installer Snap på dit håndsæt

Tag Snap .bar-filen, og placer den på dit skrivebord eller i en let tilgængelig mappe. Sørg derefter for, at Sachesi er åben på fanen 'Installer', og træk og slip derefter .bar-filen fra Windows Stifinder eller dit skrivebord til Sachesi-vinduet. Processen er nøjagtig den samme på OSC og Mac OS.

Når du har droppet .bar-filen i Sachesi ,, vises der en statuscirkel, der viser, at den overfører .bar-filen til dit håndsæt. Når den har nået 100%, skal du forlade appen og ikke ændre nogen indstillinger.

 1. Brug Snap on Your Handset

Hent din BlackBerry-enhed, og se efter 'Snap Free' på din appskærm. Dette er et cirkulært ikon med et Android- og BlackBerry-logo. Vælg appen, og åbn den. Du bliver bedt om at acceptere at give det tilladelse til at få adgang til bestemte funktioner på din telefon. Du bliver også bedt om at logge ind på din Google-konto. Indtast blot alle disse oplysninger, så føres du til appens startskærm.

 1. Søg efter WhatsApp

Tryk på 'Gennemse apps' og søg efter WhatsApp. Når du finder den officielle app, skal du trykke på 'Download' og derefter vælge 'Åbn installationsprogram'.

Den næste skærm giver dig en ansvarsfraskrivelse, der forklarer, at appen ikke kommer fra den officielle BlackBerry-butik, og vil spørge dig, om du vil installere. Tryk på 'Installer'. Der vises muligvis et vindue med titlen 'Tillad appinstallation', hvis du ikke har aktiveret de korrekte indstillinger. For at installere appen skal du klikke på 'Indstillinger' og derefter skifte 'Tillad, at apps fra andre kilder installeres' til 'til' -tilstand.

Download og installation genoptages derefter igen, og når den er færdig, åbnes appen. Nu kan du logge ind og konfigurere appen og bruge den som normalt!

Hvis denne metode ikke var effektiv til at tillade dig at installere og bruge WhatsApp på din BB10-enhed, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 3: Kørsel af BlackBerry World-patch

En anden alternativ løsning er at downloade WhatsApp-versionen af ​​Android og derefter anvende WhatsFixer BlackBerry World-patch for at løse problemet med delingsfiler og gøre appen brugbar igen på BB10-enheder.

Men husk, at denne metode kun fungerer, hvis du tilslutter et SD-kort til din Blackberry-enhed. Hvis du opfylder kravene, og du beslutter at anvende denne metode, skal du følge nedenstående trin:

 1. Sørg for, at dit SD-kort er tilsluttet, og afinstaller den gamle WhatsApp-version, som du i øjeblikket har installeret.
 2. Besøg dette officielle link (her) fra din BB10-telefon, og download den nyeste WhatsApp-version til Android.
 3. Åbn installationsprogrammet, og fuldfør installationen. Når feltet, der advarer dig om Google Play-tjenester, skal du trykke uden for det.
 4. Besøg dette link (her), download WhatsFixer-opdateringen og kør den.
 5. Åbn WhatsApp og brug det normalt.

Hvis denne metode ikke var anvendelig i dit scenario, skal du gå ned til den endelige metode.

Metode 4: Brug af WhatsApp via BB Hub

Et par brugere har opdaget, at du rent faktisk kan narre din BB10-telefon til at bruge WhatsApp, selv efter at den officielt understøttede periode er gået. Denne metode indebærer ændring af datoen og brug af WhatsApp via BB Hub (ikke WhatsApp-ikonet). Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Med WhatsApp lukket, gå til din Indstillinger for tid og dato og ændre datoen til 1.1.2018.
 2. Når datoen er ændret, skal du åbne WhatsApp fra ikonet i din menu, sende nogle beskeder og sørge for, at du får mindst et svar.
 3. Minimer WhatsApp (luk det ikke), og skift datoen til din telefon tilbage til hvad den var.
 4. Kommuniker med din Eksisterende chats fortsat KUN via BB Hub. Undgå at indtaste WhatsApp via appikonet, fordi WhatsApp bliver ubrugeligt igen.

Hvis du fejlagtigt indtaster WhatsApp-applikationen, skal du gentage trinnene ovenfor.