Vejledninger

Fix: Windows Update-fejl 80072F8F

Koden80072F8F er en generisk fejl fra Windows Update (WU). Det angiver, at der er noget galt med SSL-forbindelsen (Secure Sockets Layer) mellem WU og Microsoft Server. Når der findes en eller flere fejl i SSL-certifikatet, der bruges af serveren, vil brugeren blive præsenteret for80072F8F fejl.

Fejlmeddelelsen80072F8F vil typisk blive stødt på i fejlloggen, når Windows ikke udfører en opdatering. Fejlen er ikke eksklusiv for en bestemt Windows-version og er normalt forbundet med følgende fejlmeddelelse:

Din computers dato og klokkeslæt ser ud til at være ude af synkronisering med et opdateringscertifikat.

Der er fire hovedårsager, der vil føre til80072F8F:

 • Forkert tid og dato- Hvis tid og dato på din computer ikke stemmer overens med dem på Microsoft Update-serveren, afbrydes den sikre SSL-forbindelse. Alle SSL-forbindelser kræver en gyldig dato og et klokkeslæt, før de bestemmer, at en forbindelse er sikker.
 • Manglende rodcertifikatopdatering - Hvis SSL-certifikatet, der bruges til at oprette forbindelse til Microsoft-serveren, ikke er tillid til, mislykkes forbindelsen. Hvis forkert tid og dato ikke er skyld i problemet, mangler du sandsynligvis et certifikat, du har tillid til.
 • Tredjeparts Firewall-blokering af SSL-forbindelse - Mens WU er komfortabel med at arbejde gennem Windows Firewall, kan ikke det samme siges med eksterne firewalls. Nogle firewalls gemmer sikkerhedsindstillinger, der gør trick Windows Update til at bestemme, at SSL-forbindelsen ikke er sikker.
 • Ugyldige proxyindstillinger - Der er en masse kapring af malware, der er i stand til at ændre forbindelsesindstillingerne. Dette ender med at hæve røde flag, når SSL-forbindelsen oprettes, så Microsoft-serveren vil afslutte den.

Hvis du får vist80072F8F fejlkode, når du prøver at downloade en Windows-opdatering, er der flere forskellige rettelser, du kan prøve. Nedenfor har du en samling af løsninger, der har hjulpet mange Windows-brugere med at håndtere80072F8F fejl. Følg hver metode i rækkefølge, indtil du finder de trin, der fungerer for din situation. Lad os begynde!

Metode 1: Indstilling af korrekt tid og dato

Hver gang der skal oprettes en SSL-forbindelse, starter Windows-serveren med at validere pc'ens tid og dato. Dette sker, når du aktiverer Windows og hver Windows-opdatering.

Hvis klokkeslættet endda er forskelligt fra serverens tid og dato (+ - 5 minutter), kan serveren kaste fejlen80072F8F og afslut SSL-forbindelsen. Hvis din dato og dit tidspunkt er slået fra, er der en hurtig guide til, hvordan du synkroniserer dem med dem på Microsoft-serveren. Følgende vejledning fungerer med Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne et kørselsvindue og skrivetimedate.cpl.Hit Gå ind at åbne Indstillinger for dato og klokkeslæt.

 2. Vælg Fanen Dato og tid og klik på Skift dato og klokkeslæt. Indstil derefter den korrekte dato og sørg for, at uret er lige så præcist. Hit Okay for at gemme dit valg.

 3. Når du vender tilbage til Dato og tid klik på Skift tidszone. Sørg for at vælge den relevante UTC til dit område ved hjælp af rullemenuen. Marker derefter afkrydsningsfeltet ud for Juster automatisk uret til sommertid og ramte Okay.

 4. Gå tilbage tilDato og tid vindue, men denne gang gå til Internettet fanen og klik på Ændre indstillinger knap.

 5. Start med at markere afkrydsningsfeltet ud for Synkroniser med en internet-tidsserver. Brug derefter rullemenuen nedenfor til at indstille serveren time.windows.com. Hit Opdatere nu og vent på InternettetIndstillinger skal opdateres. Endelig ramte Okay for at gemme og lukke vinduet.

  Bemærk: Hvis du ser en besked som “ Uret blev synkroniseret med tyme.windows.com“, Dine klokkeslæt og datoindstillinger er korrekte og bør ikke forhindre, at SSL-forbindelsen sker.

 6. Genstart dit system, og prøv at opdatere din computer igen via WU. Hvis det fejler igen med80072F8F fejl, gå til Metode 2.

Metode 2: Kontrol af ugyldige proxyindstillinger

Ugyldige proxyindstillinger kan også være en årsag til80072F8F fejl, da MS-protokollen er meget kræsen om, hvordan en sikker forbindelse skal se ud. Hvis du bruger en proxyserver, skal du deaktivere den, skal du genstarte din computer og prøve at opdatere igen. Hvis opdateringen finder anvendelse, skal du kigge efter en anden proxyserver eller VPN-udbyder, hvis du vil få fremtidige Windows-opdateringer, mens du surfer anonymt.

Men selvom du er sikker på, at du ikke bruger nogen proxyindstillinger, opfordrer jeg dig til at dobbelttjekke, da der er meget malware, der kan omdirigere din trafik gennem en proxyserver. Her er en hurtig guide til, hvordan du deaktiverer proxyindstillinger på Windows:

 1. Trykke Windows + R for at åbne et Run-vindue og skrive “inetcpl.cpl“. Hit Gå ind at åbne Internetegenskaber vindue.

 2. Klik på Forbindelser fanen, og klik derefter på LAN-indstillinger.

 3. Hvis kassen under Proxyserver er markeret, deaktiver den og tryk Okay. Klik derefter på ansøge i Internetegenskaber menu.

 4. Genstart dit system, og prøv at anvende Window Update igen. Hvis det mislykkes, skal du fortsætte med nedenstående instruktioner.

Metode 3: Installation af rodcertifikatopdateringen

Ofte er SLL-certifikatet, der bruges af WU, ikke betroet af Microsofts servere på grund af en manglende rodcertificeringsmyndighed (CA). De fleste Windows-versioner bruger en automatisk opdateringsmekanisme, der downloader certifikattillidslister (CTL'er), når en ny er tilgængelig. Du kan dog manuelt downloade og installere tredjeparts rodcertifikater, der distribueres via Windows Root Certificate Program.

Her er en hurtig guide til installation af root-certifikatopdateringen. Det skal fungere i hver Windows-version:

 1. Besøg dette Link til Microsoft Update Catalog (her), søg efter “rodcertifikatopdatering“. Sørg derefter for at downloade den pakke, der passer til din Windows-version.

  Bemærk: Du kan blive bedt om at åbne dette link med IE for at download kan starte.

 2. Åbn den eksekverbare fil, du lige har downloadet, og klik på Ja at give de relevante tilladelser, når Brugerkontokontrol vindue dukker op.
 3. Genstart din enhed, og prøv at udføre Windows-opdateringen igen. Hvis det fejler med den samme fejlkode, skal du gå til næste metode.

Metode 4: Deaktivering af 3. parts Firewall

Det er aldrig en god ide at bruge to firewalls på den samme computer (Windows Firewall + 3. parts firewall). Dette vil skabe forvirring, hver gang en SSL-forbindelse skal etableres mellem din computer og en Microsoft-server, hvilket kan ende med at føre til80072F8F fejl.

Hvis du bruger en tredjeparts firewall som Zone alarmsluk for den, genstart computeren og se om opdateringen mislykkes med den samme fejlkode. Hvis opdateringen installeres korrekt, skal problemet være din ekstra firewall eller en softwarekonflikt, da WU ikke har noget problem at arbejde under Windows Firewall.

I tilfælde af at du vil fortsætte med at bruge din tredjeparts firewall og fjerne80072F8F fejl, kan du prøve en af ​​to ting:

 • Deaktiver Windows Firewall og fjern konflikten - Hvis du er ivrig efter at bruge en tredjeparts firewall, er det vigtigt at deaktivere den indbyggede firewall-løsning. For at gøre dette skal du trykke på Windows + R og skriv firewall.cpl i vinduet Kør. Klik derefter på Slå Windows Defender Firewall til eller fra og deaktiver det for begge Indstillinger for offentlige netværk og Private netværksindstillinger.

 • Hvis deaktivering af Windows Firewall stadig ikke tillader WU-opdateringer at komme igennem din 3. parts firewall, har du ikke andet valg end at søge support hos udviklerne af den pågældende software. Nogle firewalls har sikkerhedsmuligheder, der forstyrrer SSL-forbindelsen.