Vejledninger

Fix: StarCraft 2-grafikkenhed er ikke tilgængelig på nuværende tidspunkt

Brugere oplever fejlmeddelelsen “Grafisk enhed er ikke tilgængelig på dette tidspunkt. Prøv at starte StarCraft II igen, eller genstart din maskine—”Når de prøver at starte StarCraft enten efter installation eller efter opdatering af Windows til den nyeste version.

Denne fejlmeddelelse er normalt forbundet med dine grafikdrivere, og hvordan de ikke er i stand til at levere ressourcer til StarCraft på grund af tekniske problemer, som vi vil diskutere nedenfor. Dette er en meget almindelig fejlmeddelelse og er også blevet anerkendt af StarCraft-teknikere på det officielle websted.

Hvad forårsager, at grafikkenheden ikke er tilgængelig på StarCraft II?

Denne fejlmeddelelse vedrører for det meste de grafikdrivere, der er installeret på din computer. Der kan dog også være andre grunde, der kan variere fra computer til computer afhængigt af hardware og konfiguration. Nogle af grundene er:

 • Forældede / korrupte drivere: Drivere, der ikke arbejder, er den mest almindelige årsag til, at du muligvis ikke kan starte spillet. Hvis spillet ikke har adgang til grafiske ressourcer, fungerer det ikke.
 • Xbox DVR: Xbox DVR er en ny funktion i Windows-operativsystemet, der giver brugerne flere funktioner, når de spiller spil. Dette vides dog at forårsage problemer med StarCraft.
 • Fuldskærmstilstand: Dette er en fejl i spillet, hvor det, når det startes i fuld skærm, går ned og viser fejlmeddelelsen.
 • Valg af grafikkort: Hvis du har et dedikeret grafikkort installeret, er det muligt, at dit indbyggede kort vælges.

Inden vi går videre med løsningerne, skal du sikre dig, at du har en aktiv internetforbindelse og er logget ind som administrator på din computer.

Bemærk: Du skal også sørge for, at StarCraft opdateres til den nyeste version. Fejl som disse løses regelmæssigt af Blizzard gennem deres programrettelser.

Løsning 1: Opdatering af dine grafikdrivere

Selv om dette er råd fra næsten alle på internettet, når du har problemer med dine grafikdrivere, fungerer det for de fleste tilfælde. Grafikkortdrivere opdateres for at løse problemer og er kompatible med andre spil og applikationer. Hvis de er ødelagte eller forældede, kan de muligvis ikke oprette forbindelse korrekt til spillet.

Du kan tjekke vores artikel Civilization 5 starter ikke og navigerer til Løsning 3 hvor alle de detaljerede trin er skrevet om, hvordan du først fjerner dine eksisterende grafikdrivere og derefter geninstallerer de nyeste.

Løsning 2: Deaktivering af Xbox DVR

Xbox DVR er en ny funktion introduceret i Windows, der giver brugerne mulighed for at optage deres gameplay og lyd. Selvom dette er en smidig funktion, forårsager det problemer med flere spil, herunder StarCraft. Nedenfor er trinene til deaktivering af Xbox DVR-optagelse. Hvis du har en nyere version, henvises til anden halvdel af løsningen for at deaktivere optagelsen fra indstillinger.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “Xbox”I dialogboksen, og åbn applikationen.
 2. Klik på ikonet Indstillinger til stede nederst til venstre på skærmen. Vælg nu “Spil-DVR”Fra listen over faner og fjern markeringen muligheden ”Optag spilklip og skærmbilleder ved hjælp af Game DVR”.
 1. Genstart computeren, så ændringerne finder sted, og kontroller, om det aktuelle problem er løst.

Hvis du bruger en nyere version af Windows, har Xbox-applikationen ikke denne funktion. Følg de anførte trin i stedet.

 1. Tryk på Windows + I for at starte Indstillinger. Klik nu Spil fra menuen og klik på Optager fra venstre navigationslinje.
 1. Fjern markeringen følgende muligheder:
Optag i baggrunden, mens jeg spiller et spil Optag lyd, når jeg optager et spil.
 1. Genstart computeren korrekt, og start StarCraft igen.

Løsning 3: Valg af foretrukket grafikkort

Hvis du har et dedikeret grafikkort installeret på din computer, er chancerne for, at spillet bruger den indbyggede Intel HD-grafik i stedet for den dedikerede. Dette kan være grunden til, at du oplever fejlmeddelelsen. Her navigerer vi til dine grafikkortindstillinger og indstiller det foretrukne kort i overensstemmelse hermed.

 1. Højreklik på et tomt sted på skærmen, og vælg “Nvidia kontrolpanel.”
 1. Klik på “Administrer 3D-indstillinger”Og vælg“Højtydende NVIDIA-processor”.
 1. Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte. Kontroller nu, om problemet blev løst.

Løsning 4: Tilføjelse af kommandolinjeargument

Hvis alle ovennævnte metoder ikke fungerer, kan vi prøve at tilføje et nyt kommandolinjeargument i Blizzard-applikationen til ændring af visningstilstand. Dette var en gyldig løsning ifølge flere brugere og vil sandsynligvis fungere, indtil Blizzard lancerer en patch for at løse problemet.

 1. Åbn Snestorm applikation og navigere til Indstillinger> Spilindstillinger> Yderligere kommandolinjeargumenter.
 2. Skriv nu følgende kommando i dialogboksen på StarCraft. Sørg for, at du også kontrollere indstillingen Tilføjelse kommandolinjeargumenter.
-Displaymode 0
 1. Gem ændringer og afslut. Genstart computeren korrekt, og prøv at starte StarCraft.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found