Vejledninger

Hvad er DipAwayMode.exe

Vi modtog nogle spørgsmål om legitimiteten afDipAwayMode.exe.Da processen er konstant til stede i Task Manager og synes at forbruge en anstændig mængde ressourcer, er nogle brugere bekymrede over, at processen faktisk kan vise sig at være ondsindet.

Selvom der er stor chance for, at processen er legitim, vil det ikke skade at undersøge den eksekverbare fil for evidens for ondsindet opførsel.

Hvad er DipAwayMode.exe?

Den ægte DipAwayMode.exeprocessen er en vigtig softwarekomponent i AI-suite software ogASUSTek Computersoftware - begge er hjælpeprogrammer, der er implementeret af ASUS. Mere eller mindre har begge disse værktøjer funktioner til tilpasning af ydeevne. DipAwayMode.exe-processen findes i alle udgivelser af AI Suite: Ai Suite I, AI Suite II og AI Suite III.

I tilfælde af DipAwayMode.exe, har processen til opgave at starte en ekstern overvågningsproces, der forbliver åben og lytter efter enhver musebevægelse og tastetryk, når systemet er inaktivt.

Husk, atDipAwayMode.exeprocessen er på ingen måde en vigtig del af Windows og kan deaktiveres eller fjernes uden nogen indvirkning på operativsystemet.

Potentiel sikkerhedstrussel?

Selvom vi ikke har været i stand til at identificere tilfælde, hvorDipAwayMode.exeviste sig at være ondsindet, er det værd at undersøge, om den eksekverbare fil faktisk er ægte - især hvis du opdager, at den konstant bruger en masse ressourcer.

For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc) og findDipAwayMode.exeproces i Processer fanen. Når du har gjort det, skal du højreklikke på det og vælge Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering er anderledes endC: \ Program Files (x86) \ ASUS \ AI Suite III ( eller AI Suite I eller AI Suite II) \ DIP4 \ DIPAwayMode \,du har sandsynligvis at gøre med en ondsindet eksekverbar. I dette tilfælde anbefaler vi stærkt inficerede brugere at scanne deres systemer med en kraftig malware-fjerner.

Hvis du ikke har en sikkerhedsscanner klar, kan du følge vores omfattende artikel (her) ved brug af Malwarebytes til at scanne og fjerne eventuelle ondsindede filer fra dit system. Alternativt kan du bruge Microsofts Sikkerhedsscanner for at fjerne infektioner fra din pc.

Skal jeg slette DipAwayMode.exe?

Slet manuelt DipAwayMode.exe eksekverbar anbefales ikke, da det sandsynligvis vil bryde din aktuelt installerede AI Suite.

En mere elegant tilgang ville være at deaktivere DIP væk mode - en strømbesparende funktion i AI Suite, der er ansvarlig for at ringe tilDipAwayMode.exeproces, når computeren forbliver inaktiv i et stykke tid. For at gøre dette skal du åbne AI Suite, gå til Menuen Indstillinger og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Ude-tilstand for at forhindre, at processen kaldes op igen.

Hvis du finder ud af, at processen bruger for store ressourcer, men du tidligere har bestemt, at den ikke er skadelig, kan en geninstallation måske hjælpe. Her er en hurtig guide til geninstallationDipAwayMode.exeproces sammen med den tilknyttede software:

  1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

  2. I Programmer og funktioner, rul ned gennem applikationslisten og højreklik på AI-suite og vælg Afinstaller. Følg derefter vejledningen på skærmen for at fjerne AI-suitesammen medDipAwayMode.exefra dit system.
  3. Når den gamle software er blevet fjernet, skal du genstarte dit system.
  4. Ved næste opstart skal du besøge denne officielle Asus-side (her), udvide Hjælpeprogram liste og download ASUS AI Suite III.

  5. Når download er afsluttet, skal du åbne installationsprogrammet og følge vejledningen på skærmen for at afslutte installationen af ASUS AI Suite 3.