Vejledninger

Fix: Programmet kan ikke starte, fordi OpenAL32.dll mangler

OpenAL (Open Audio Library) er et interface til programmering af lydapplikationer på tværs af platforme (API). Det er designet til effektiv gengivelse af flerkanals tredimensionel positionslyd. Det er inkluderet i mange spil som en af ​​deres kernedele og hjælper dem med at køre problemfrit, hvilket beriger brugerens oplevelse.

Fejlen "Programmet kan ikke starte, fordi openai32.dll mangler fra din computer" betyder, at pakkefilen ikke findes på din computer, og det program, du udfører, kan ikke køre uden det. Dette problem opstår normalt, når du spiller spil på Steam (eller via andre platforme), eller når du installerer et program for første gang. Dette problem er meget almindeligt med meget enkle løsninger. Tag et kig.

Bemærk: Forsøg ikke at downloade .dll-filen fra et eksternt websted og udskift den. Kilden er ikke godkendt, og de kan indeholde malware. Følg nedenstående metoder.

Løsning 1: Brug af spillets DLL-pakke

Hvert Steam-spil er allerede forudindlæst med OpenAL32.dll-filen, da det er en del af deres installationsproces. Vi kan navigere til filplaceringen og køre den eksekverbare. Forhåbentlig løses problemet med det samme uden at skulle udføre flere handlinger. Bemærk, at du har brug for en administratorkonto for at udføre disse handlinger.

 1. Trykke Windows + E. for at starte File Explorer. Naviger nu til mappen, hvor Steam-applikationen er installeret, og gå over til følgende filsti:

Steam / SteamApps / fælles /

Her repræsenterer det spil, du har fejlmeddelelsen med.

 1. Inde i spilmappen finder du en mappe med navnet “_CommonRedist”. Åben det.
 2. Når du er inde i mappen, finder du “OpenAL”. Åbn det også.
 3. Her finder du en anden mappe med navnet “0.7.0”. Åben det.
 4. Nu finder du en eksekverbar fil med navnet “exe”. Udfør den eksekverbare fil for at erstatte den manglende DLL-fil.
 5. Efter installation af DLL, genstart din computer og start spillet.

Løsning 2: Kopiering af DLL-filen fra en eksisterende

Normalt poper mange spil dette problem, hvis de enten ikke har DLL-filen installeret, eller installationspakken er beskadiget eller downloadet forkert. Hvad vi kan gøre er at erstatte DLL-filen fra et andet spil eller fra "System 32" -mappen i dit operativsystem. Nu er der to tilfælde; den ene hvor den udskiftede DLL-fil fra System32 fungerer som forventet, og den anden hvor kun DLL-filen kopieret fra et andet spil får spillet til at køre. Vi vil se på begge muligheder.

 1. Trykke Windows + E. for at starte File Explorer. Skriv “openal32.dll”I søgefelt til stede øverst til højre på skærmen. Nu begynder Windows at søge efter pakken efter iterering gennem alle poster. Vær tålmodig og lad processen afslutte.

 1. Hvis du finder biblioteket, skal du kopiere det til det sted, vi diskuterede i løsning 1 (inde i spilets "_CommonRedist”-Mappe. Udfør også den eksekverbare fil, der findes i biblioteket, efter at du har kopieret den til det rigtige sted.
 2. Genstart din computer efter implementering af ændringerne, og kontroller, om problemet er løst.

Hvis du ikke kan finde nogen fil på din Local Disk C (hvor dit operativsystem er installeret), skal du kontrollere det i andre Steam-spil, du har installeret. Du kan nemt finde det på samme måde som løsningen 1. Erstat dem i spillets mappe, der forårsager problemer, og genstart computeren, før du kører spillet. Glem ikke at udføre den eksekverbare fil, der findes i biblioteket, efter at du har kopieret den.

Løsning 3: Geninstallation af spillet

Hvis du ikke kan løse problemet efter at have fulgt ovenstående løsninger, skal vi geninstallere spillet / applikationen og kontrollere, om dette løser noget. Vi holder ved med at downloade DLL-filen som en sidste udvej, da der ikke er nogen garanti for, at den kommer fra en gyldig kilde.

Hvis du har et spil installeret via Steam, skal du følge instruktionerne nedenfor.

 1. Start Steam-klienten ved at højreklikke på den og vælge “Kør som administrator”.
 2. Klik på "Bibliotek”Nærværende øverst for at liste alle spil, højreklik på spillet og vælg“Afinstaller”.
 3. Når det er afinstalleret, skal du gå over til det sted, hvor det blev installeret, og sørge for at alle filerne slettes.
 4. Nu kan du downloade filerne igen og installere spillet.

Hvis spillet ikke er installeret via Steam, skal du følge nedenstående trin.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”Og tryk på Enter.
 2. Her vises alle applikationer / spil. Naviger gennem dem alle, indtil du finder den, der forårsager problemet. Højreklik på den og klik på “Afinstaller”.

 1. Genstart computeren, og sørg for, at alle filerne slettes, før du installerer spillet igen.

Løsning 4: Hentning af DLL og kopiering af den

Hvis alle de andre løsninger er opbrugt, har vi intet andet valg end at hente DLL-filen fra internettet. Der er ikke mange websteder, hvorigennem du kan hente DLL-filen uden at indeholde vira. Internettet er fuld af svindel, og malware findes i disse pakker, som inficerer din computer, så snart du udfører dem. Hvad vi kan gøre er at gå over til OpenALs officielle hjemmeside og downloade de nødvendige filer. Efter download af dem skal vi erstatte dem inde i applikationens / spilets kernemappe, så de er tilgængelige.

Webstedet indeholder to filer (OpenAL Core SDK og OpenAL Windows Installer). Du skal downloade og bruge dem, som du har brug for.

 1. Download filerne og åbn dem ved hjælp af et værktøj svarende til WinZip.
 2. Uddrag dem til målplacering (det sted, hvor applikationen / spillet er placeret). Kopier IKKE bare .zip-filen til mappen. Det er ubrugeligt, indtil det ekstraheres og den eksekverbare køres.

 1. Efter udpakning er gjort til spillet / applikationens mappe, kør den eksekverbare og genstart computeren (slet ikke den eksekverbare fil efter udførelse af den. Lad den forblive i mappen, hvor vi lige har udpakket den).
 2. Kontroller nu, om problemet blev løst.

Bemærk: Appuals er ikke ansvarlig, hvis din computer bliver inficeret med malware eller virus. Fortsæt med denne løsning på egen risiko. Vi har listet hjemmesiden udelukkende til information for læseren.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found