Vejledninger

Hvad er eMMC-lagring, og hvordan adskiller det sig fra andre lagerenheder?

Hjem/Lære/ Hvad er eMMC-lagring, og hvordan adskiller det sig fra andre lagerenheder?

Hvad er eMMC-lagring, og hvordan adskiller det sig fra andre lagerenheder?

Af Kevin Arrows 10. februar 2020 2 minutter læst

eMMC-lagring kan findes som det interne lager til nogle enheder, og brugerne spekulerer på, hvilken slags lager det er. Vi kender alle SSD- og HDD-lagerenheder, men vi har mindre viden om eMMC-lagring. eMMC findes på pc'er, telefoner og tablets. I denne artikel vil vi diskutere eMMC-lagring, og hvordan det adskiller sig fra andre enheder.

Hvad er eMMC Storage?

eMMC står for Embedded MultiMediaCard, og det er et avanceret administreret NAND-flashlager, der loddes direkte på bundkortet eller enheden. eMMC-lager er mere overkommeligt og billigere end andet lager. eMMC findes normalt i smartphones, tablets og nogle budgetcomputere. MMC er forgængeren til eMMC, og de blev brugt i de tidligste MP3-afspillere og digitale kameraer. eMMC fås i størrelsen 32 GB, 64 GB eller sjældent 128 GB. Det er lavet til at arbejde på mindre filer. Jo større filstørrelse har et problem, der kører på eMMC-lagring. eMMC blev oftest brugt i smartphones og tablets inden 2015, men i dag finder du eMMC mindre brugt end den anden lagerplads.

Hvad er forskellen mellem eMMC og andre lagerenheder?

1. Forskel mellem eMMC og HDD (harddisk)

eMMC er langsommere end nogle og hurtigere end nogle enheder. Hvis vi taler om den mest anvendte lagrings-HDD, er eMMC hurtigere end HDD. HDD leveres dog med større størrelse, oftest bruges 1TB (1024GB). Størrelsen på eMMC-lager er lille og kan ikke indeholde større data, så det fungerer bedre med mindre filer i stedet for større. eMMC er loddet direkte på bundkortet og kan ikke ændres, men du kan altid ændre harddisken for at øge størrelsen.

2. Forskel mellem eMMC og SSD (Solid State Drive)

Når vi taler om eMMC og SSD, fungerer de begge på NAND-principper. Der er dog mange forskelle mellem dem. SSD er en type solid state-drev, mens eMMC er en type flash-lager. eMMC bruges mest til midlertidig lagring og SSD bruges til permanent lagring. Overførselshastighed og lagerplads på SSD er langt meget større end eMMC. Når det kommer til NAND-porte, har eMMC kun en, mens SSD har tendens til at have mere end en. eMMC loddes på bundkortet, og SSD forbindes via SATA-grænsefladen. Begge er lavet af forskellige komponenter.

3. Forskel mellem eMMC og UFS (Universal Flash Storage)

eMMC og UFS bruges begge i vores smartphones som lager. Begge har formået at øge deres hastighed med deres nyeste versioner. Imidlertid mangler eMMC stadig hastighed fra UFS. Seneste UFS i vores smartphones ligner en SSD med hensyn til hastighed og plads. Nogle budgettelefoner bruger dog stadig eMMC til at levere den nyeste teknologi med lav budgetlagring. UFS bruger full-duplex, der giver læse- og skriveoperationer samtidigt. eMMC er halv dupleks, som kun udfører en enkelt handling ad gangen, hvad enten det er at skrive eller læse.

Mærker eMMC SSD-lagring
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found