Vejledninger

Fix: Denne enhed kan ikke finde nok gratis ressourcer, som den kan bruge (kode 12) -fejl i Windows 7, 8 og 10

Det "Denne enhed kan ikke finde nok ledig, som den kan bruge (kode 12)”Problemet vises i enhedens egenskabsvinduer i feltet Enhedsstatus. Denne fejl er normalt en hardwarekonflikt, der opstår, når to enheder tildeles den samme I / O-port, men der er også andre synder.

Denne enhed kan ikke finde nok gratis ressourcer, som den kan bruge (kode 12)

Enhedshåndtering kan også være hjemmet til andre fejl, der deler lighed med den, vi dedikerede denne artikel til, både i de ting, der forårsager det, og de metoder, der kan bruges til at løse det:

 • Denne enhed kan ikke finde nok gratis ressourcer, som den kan bruge. (kode 12) ses generelt på netværkskort, displayadaptere og lydkort.

Den metode, der kommer til at fungere for dig, afhænger meget af scenariet, inden for hvilket problemet opstår, og vi sørger for at påpege det i metodens beskrivelse. Held og lykke, og vi håber, du vil være i stand til at løse problemet.

 • Løsning 1: Crypto Miners med flere GPU'er
 • Løsning 2: Alternativ Regedit-løsning til flere GPU-opsætninger
 • Løsning 3: Afinstaller bundkortressourcer og problematiske enhedsdrivere
 • Løsning 4: Opdater BIOS
 • Løsning 5: Kæmper med netværksdrivere
 • Løsning 6: Opdater din computer til den nyeste version af Windows
 • Løsning 7: Slet driverfilen til PMCIA-kortet

Løsning 1: Crypto Miners med flere GPU'er

Minearbejdere, der har masser af GPU'er i deres rig, løber ofte ind i disse problemer, da systemer ikke er vant til sådanne underlige opsætninger. De var klar til næsten at opgive minedrift, indtil en bruger sendte en løsning, som let kan gøres, når du har fået adgang til BIOS-indstillinger på din computer. Sørg for at følge nedenstående trin.

 1. Sluk for din computer ved at gå til Start-menuen >> Tænd / sluk-knap >> Luk.
 2. Tænd din pc igen ved at trykke på tænd / sluk-knappen, og prøv at indtaste BIOS-indstillinger ved at trykke på BIOS-tasten, mens systemet starter. BIOS-nøglen vises typisk på startskærmen og siger "Tryk på ___ for at åbne Setup." Der er andre måder, som meddelelsen kan se ud på. Almindelige BIOS-nøgler er F1, F2, Del, Esc og F10, så sørg for at klikke på det hurtigt nok.

 1. Indstillingen TOLUD (Top Of Lower Usable DRAM), som du skal ændre, er placeret under forskellige faner i BIOS-hjælpeprogrammer foretaget af forskellige producenter, og disse er ingen regel for, hvor indstillingen skal placeres.
 2. Det er normalt placeret under fanen Avanceret eller hukommelsesadministration. Uanset hvor det er, er navnet på indstillingen Top Of Lower Usable Dram.
 3. Når du har fundet den rigtige mulighed, skal du ændre den fra Automatisk eller Deaktiveret til 3,5 GB.

 1. De anden muligheder, du skal tilpasse, hedder Above 4G Decoding. Denne mulighed er også placeret forskellige steder under forskellige konfigurationer. Nogle gange er det lige under fanen Periferiudstyr. I andre tilfælde skal du kontrollere under fanen Boot eller endda fanen Advanced.
 2. Uanset hvor du finder denne mulighed efter at have gennemset et stykke tid, skal du vælge den og ændre den til Aktiveret.

 1. Naviger til sektionen Afslut, og vælg Afslut Gem ændringer. Dette fortsætter med opstarten. Sørg for at prøve, om enheden fungerer korrekt igen.

Løsning 2: Alternativ Regedit-løsning til flere GPU-opsætninger

Der er en registreringsdatabase-løsning, der kan løse det nøjagtige samme problem for Bitcoin-minearbejdere, der bruger flere GPU'er i deres opsætning, mens de også kører Windows 10. Det er let at tilføje det, og det skal løse problemet med det samme, hvis du gør det ordentligt.

 1. Da du bliver nødt til at tilføje en nøgle til registreringsdatabasen for at følge denne løsning, råder vi dig stærkt til at tjekke denne artikel, vi har udarbejdet for at tage backup af din registreringsdatabase for at forhindre andre problemer, der kan opstå.
 2. Åbn Registreringseditor-hjælpeprogrammet ved at skrive “regedit” i søgefeltvinduet, Start-menuen eller dialogboksen Kør på din Windows-pc. Naviger til følgende nøgle i Registreringseditor ved hjælp af navigering i venstre rude:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ PnP \ Pci

 1. Højreklik på den tomme højre side af Registreringseditor-skærmen, hvor Pci-nøglen er den sidst valgte nøgle i adresselinjen, og vælg Ny >> DWORD (32bit) værdi eller QWORD (64bit) afhængigt af arkitekturen i dit Windows-operativsystem . Højreklik på den nøgle, du lige har tilføjet, og klik på Omdøb.
 2. Indstil navnet på nøglen til HackFlags. Højreklik på den igen, og vælg indstillingen Rediger i genvejsmenuen. Under værdidataene skal du indstille det til 600 og ændre baseindstillingen til hexadecimal. Klik på OK-knappen, genstart computeren, og kontroller, om problemet stadig vedvarer.

Løsning 3: Afinstaller bundkortressourcer og problematiske enhedsdrivere

Hvis du er en almindelig bruger, og du bemærker, at en af ​​dine enheder ikke fungerer og rapporterer kode 12-fejlen, kan det lykkes ved at slette flere drivere på din computer og ved at genstarte computeren for at erstatte dem med arbejdsversioner.

Den sædvanlige synder for denne fejl er skærmadapteren, men dette fungerer for enhver enhed, der er installeret på din computer.

 1. Klik på startmenuknappen, skriv Enhedshåndtering med startmenuen åben, og vælg den på listen over resultater. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv "devmgmt.msc" i feltet Kør, og klik på OK, eller tryk på Enter-tasten for at køre den.

 1. Da vi vil opdatere grafikkortet, skal du udvide kategorien Displayadaptere, højreklikke på dit grafikkort og vælge indstillingen Afinstaller enhed.
 2. Udvid kategorien Systemenheder i Enhedshåndtering ved at klikke på pilen ud for den, find alle bundkortressourceenheder og vælg Afinstaller enhed.

Bemærk: Hvis du ikke kan finde dem, skal du prøve med "PCI-standard PCI-til-PCI-bro" eller blot afinstallere "PCI-bus".

 1. Bekræft eventuelle dialoger, der kan bede dig om at bekræfte dit valg, og vent på, at processen er afsluttet.
 2. Systemet vil sandsynligvis fryse nu, så sørg for at trykke længe på tænd / sluk-knappen for at lukke dit system helt. Den næste opstart kan tage længere tid for din computer at finde og downloade ordentlige nye drivere. Vi anbefaler, at du også installerer de nyeste opdateringer til Windows OS for at få de nyeste tilgængelige drivere.

Løsning 4: Opdater BIOS

Der er brugere, der har rapporteret, at de kæmpede med at opgradere til et nyt operativsystem så meget, at systemet slet ikke genkendte nogle af deres enheder. Nogle brugere kæmpede meget for at få pc'en til at genkende deres eksterne grafikkort, og selv når den gjorde det, begyndte de at se koden 12 på deres PCI til PCI Bridge-enhed. Det lykkedes dem imidlertid at løse problemet ved at opdatere BIOS til den nyeste version.

 1. Find ud af den aktuelle version af BIOS-værktøjet, du har installeret på din computer, ved at skrive “msinfo” i søgefeltet eller startmenuen.
 2. Find BIOS-versionens data lige under din processormodel, og kopier eller omskriv noget til en tekstfil på din computer eller et stykke papir.

 1. Forbered din computer til BIOS-opdateringen. Hvis det er din bærbare computer, du opdaterer BIOS til, skal du sørge for, at batteriet er fuldt opladet og sæt det i væggen, i tilfælde af
 2. Hvis du opdaterer en pc, anbefales det at bruge en UPS (Uninterruptible Power Supply) for at sikre, at din computer ikke lukker ned under opdateringen på grund af strømafbrydelse.
 3. Følg de instruktioner, vi har udarbejdet til forskellige producenter af stationære og bærbare computere som Lenovo, Gateway, HP, Dell og MSI.

Løsning 5: Kæmper med netværksdrivere

Hvis en netværksdriver (trådløst kort eller Ethernet-driver) forårsager kode 12-fejlen i Enhedshåndtering, og hvis du har bemærket problemer med din internetforbindelse, findes der en super let løsning, som har fungeret for flere brugere. Først og fremmest skal du sørge for at køre opdaterede drivere.

 1. Klik på startmenuknappen, skriv Enhedshåndtering med startmenuen åben, og vælg den på listen over resultater. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv "devmgmt.msc" i feltet Kør, og klik på OK, eller tryk på Enter-tasten for at køre den.

 1. Da vi vil deaktivere en af ​​dine netværkskort, skal du udvide kategorien Netværkskort, højreklikke på den enhed, der viser det nævnte problem, og vælge indstillingen Deaktiver.
 2. Vent et stykke tid, før du højreklikker på enheden igen og vælger Aktiver indstilling. Du bliver muligvis bedt om at genstarte din computer, så sørg for at gøre det eller genstart det manuelt.
 3. Kontroller, om fejlen vises på din computer igen.

Løsning 6: Opdater din computer til den nyeste version af Windows

Microsoft var godt opmærksom på dette problem, og de udgav flere opdateringer, som formodes at rette den tilfældige forekomst af problemet, som ikke var forårsaget af enhedskonflikter. Hvis dine enheder faktisk er i konflikt, skal du bruge andre metoder.

Windows 10-brugere bemærker muligvis, at opdateringerne udføres næsten automatisk, da Windows altid kontrollerer dem. Stadig, hvis du mener, at processen er brudt, kan du tjekke for opdateringer manuelt.

 1. Brug Windows Logo Key + I-tastekombinationen til at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Alternativt kan du søge efter "Indstillinger" i Start-menuen eller søgefeltet eller blot klikke på det tandhjulslignende ikon i Start-menuen.

 1. Find og klik på "Opdatering og sikkerhed" -underafsnittet i appen Indstillinger.
 2. Bliv på Windows Update-fanen, og klik på knappen Søg efter opdateringer under sektionen Opdater status for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.

 1. Hvis en er tilgængelig, skal Windows starte med downloadprocessen med det samme, og opdateringen skal installeres, så snart du er klar til at genstarte.

Hvis du bruger en anden version af Windows, skal det være vigtigt at angive, at den automatiske opdateringsproces let kan deaktiveres, og du måske har gjort det uvilligt eller villigt. Uanset hvad kan en simpel kommando muligvis installere de nyeste opdateringer på enhver version af Windows.

 1. Åbn PowerShell-værktøjet ved at højreklikke på startmenuknappen og klikke på Windows PowerShell (Admin) -indstillingen i genvejsmenuen.

 1. Hvis du ser kommandoprompt i stedet for PowerShell på det sted, kan du også søge efter det i menuen Start eller søgefeltet ved siden af ​​det. Denne gang skal du sørge for at højreklikke på det første resultat og vælge Kør som administrator.
 2. I Powershell-konsollen skal du skrive “cmd” og forblive tålmodig for Powershell at skifte til det cmd-lignende vindue, som kan synes mere naturligt for Command Prompt-brugere.
 3. I den "cmd" -lignende konsol skal du skrive kommandoen nedenfor og sørge for at klikke på Enter bagefter:

wuauclt.exe / updatenow

 1. Lad denne kommando gøre sine ting i mindst en time og tjek tilbage for at se, om der blev fundet og installeret opdateringer uden problemer. Denne metode kan anvendes på alle Windows-operativsystemer, inklusive Windows 10.

Løsning 7: Slet driverfilen til PMCIA-kortet

PMCIA-kort forårsager undertiden forskellige problemer på folks computere, og det ser ud til at være den største skyld i kode 12-fejlen for flere enheder i Enhedshåndtering, som også stoppede med at fungere i visse tilfælde. Følg nedenstående trin for at gøre dette, hvis du har dette kort på din computer eller bærbare computer:

 1. Åbn File Explorer fra proceslinjen eller ved at åbne en hvilken som helst mappe, og naviger derefter til følgende placering på din computer:

C: \ WINDOWS \ System32

 

 1. Find en fil med navnet pcmcia.sys, højreklik på filen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Sikkerhed. Klik på knappen Avanceret. Vinduet "Avancerede sikkerhedsindstillinger" vises. Her skal du ændre ejeren af ​​nøglen.
 2. Klik på linket Skift ud for etiketten "Ejer:" Vinduet Vælg bruger eller gruppe vises.

 3. Vælg brugerkontoen via knappen Avanceret, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet, der skal vælges', og klik på OK. Tilføj din brugerkonto som ejer.
 4. Du kan eventuelt ændre ejeren af ​​alle undermapper og filer i mappen ved at markere afkrydsningsfeltet "Erstat ejer på undercontainere og objekter" i vinduet "Avancerede sikkerhedsindstillinger". Klik på OK for at ændre ejerskabet.
 5. Nu skal du give fuld adgang til filen eller mappen til din konto. Højreklik på filen eller mappen igen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Sikkerhed.
 6. Klik på knappen Tilføj. Vinduet "Tilladelsesindgang" vises på skærmen. Klik på "Vælg en hovedstol", og vælg din konto. Sæt tilladelser til "Fuld kontrol", og klik på OK.

 1. Afslut nu alle egenskabsvinduer, højreklik på filen pcmcia.sys i System32 igen, og vælg indstillingen Omdøb i den genvejsmenu, der vises. Skift navn til pmcia.old.sys.
 2. Genstart din computer, og kontroller, om problemet stadig vises med enheder og kode 12.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found