Vejledninger

Sådan repareres ukendt hård fejl på Windows 7, 8 og 10

Pop-up'en "Ukendt hård fejl" er irriterende, da den ofte vises, mens du kører et videospil eller en hvilken som helst anden intensiv proces på din computer, og du kan opleve, at det sker sammen med en proces som "explorer.exe" , sihost.exe eller ctfmon.exe.

Normalt udløses systemadvarsel: ukendt hård fejl af beskadigede systemfiler eller registreringsdatabase poster, og det fører til en sort skærm, proceslinje fryser og forsvinder af skrivebordsikoner. Følg de instruktioner, vi har udarbejdet i denne artikel for at finde ud af mere om, hvordan du løser problemet.

Løsning 1: Prøv en SFC-scanning

Selvom SFC-scanningen næppe klarer at løse reelle problemer (men Microsoft-personale anbefaler det til næsten alt), ser det ud til, at dette særlige problem kan løses via dette indbyggede Windows-værktøj.

Du skal bruge SFC.exe (System File Checker) -værktøjet, som du kan få adgang til via den administrative kommandoprompt på din computer. Værktøjet scanner dine Windows-systemfiler for ødelagte eller manglende filer, og det er i stand til at rette eller erstatte filerne med det samme. Dette giver mening, da vi allerede har foreslået, at fejlen kan være forårsaget af defekte eller manglende systemfiler.

Løsning 2: Kør en reparation på din systempartition

Heldigvis kommer Windows bevæbnet, når det kommer til forskellige værktøjer, hjælpeprogrammer og fejlfindingsprogrammer, som kan bruges til at løse nogle problemer. En særlig nyttig i denne situation er det værktøj, der kan bruges til at scanne og løse problemer på din harddisk, og det er let tilgængeligt, hvis du bruger en konto med administrative rettigheder. Følg nedenstående trin.

 1. Åbn denne pc på Windows 8 eller Windows 10 eller Denne computer på ældre afhængigt af den version af Windows, du har installeret.
 2. Du kan komme dertil ved at åbne din Windows Explorer-grænseflade ved at klikke på ikonet Biblioteker eller ved at åbne en vilkårlig mappe og klikke på Denne pc / Denne computer i navigationsruden til venstre.
 3. Højreklik på det drev eller den partition, hvor dit operativsystem aktuelt er installeret (Local Disk C som standard), og klik på indstillingen Egenskaber. I vinduet Egenskaber skal du skifte til fanen Værktøjer og klikke på Kontroller under afsnittet Fejlkontrol.

 1. Følg instruktionerne og anvisningerne, der vises på skærmen for at komme videre, og vær tålmodig for værktøjet til at scanne din harddisk, da det helt sikkert vil tage et stykke tid. Genstart computeren bagefter, og kontroller, om pop op-vinduet "Ukendt hård fejl" stadig vises på din computer.

Løsning 3: Brug en anden konto på din computer

Denne fejl kan også vises, hvis din nuværende brugerkonto ikke fungerer korrekt. I disse tilfælde er "Ukendt hård fejl" normalt knyttet til explorer.exe-processen, og den vises normalt ved opstart. Det skal være en nem proces at skifte til en anden konto, og du kan nemt dele de gamle filer, du har oprettet.

Brugere af Windows 10:

 1. Åbn Indstillinger på Windows 10, enten ved at klikke på tandhjulsikonet, som findes over tænd / sluk-knappen i Start-menuens skærm eller ved at søge efter det i søgefeltet ud for Start-menuen.

 1. Åbn sektionen Konti i Indstillinger, og klik på Familie og andre mennesker. Vælg Tilføj en anden til denne pc, der er placeret der, og for at alt skal indlæses korrekt.
 2. Hvis du planlægger at bruge en anden Microsoft-e-mail til at logge ind, kan du indtaste den under E-mail eller telefon og fortsætte med at opsætte adgangskoden og andre ting. Hvis du vil bruge en almindelig konto, der ikke er forbundet med Microsoft, skal du klikke på "Jeg har ikke denne persons loginoplysninger" og derefter "Tilføj en bruger uden en Microsoft-konto". Nu kan du oprette sikkerhedsoplysninger.

 1. Hvis du vil have denne konto beskyttet med adgangskode, kan du tilføje et tegnadgangskode, et kodeordstip og fortsætte ved at klikke på Næste. Du kan konfigurere det nu eller senere, når du har set, at metoden fungerer.
 2. Klik på knappen Udfør for at afslutte oprettelsen af ​​en ny konto. Log ind via denne konto ved enten at genstarte din computer eller ved at klikke på menuen Start >> Kontoikon >> Log ud. Kontroller, om problemet er væk.

Ældre versioner af Windows:

 1. Sørg for, at du er logget ind med en admin-konto på din computer, da du ikke kan tilføje nye brugere ved hjælp af nogen anden konto.
 2. Klik på startmenuknappen eller søgefeltet ved siden af ​​den, og åbn Kontrolpanel ved at søge efter den. I kontrolpanelet skal du ændre indstillingerne "Vis som:" øverst til højre i vinduet til Kategori og klikke på Brugerkonti.

 1. Klik på brugerkonti igen, og klik på indstillingen Administrer en anden konto med administratorskjoldet ved siden af. Du ser muligvis også indstillingen Tilføj eller fjern brugerkonti i stedet for denne eller under Brugerkonti i Kontrolpanel.
 2. Klik på Opret en ny konto i vinduet Administrer konti, indtast navnet på den nye konto i det respektive vindue, og vælg alternativknappen Administrator, da du sandsynligvis vil have administratorrettigheder på din nye konto.

 1. Du skal se knappen Opret konto, når du er færdig med at konfigurere alle nødvendige indstillinger, så klik på den, og du skal se den på listen over konti i vinduet Administrer konti. Log af Windows, og prøv at logge ind på din nye konto for at se, om problemet er væk.

Løsning 4: Opdater Windows til den nyeste version

Den "Ukendte hårde fejl" relateret til sihost.exe-processen har aflyttet brugere, da en ny opdatering til Windows kom ud, og de var desperate efter en løsning. Desværre har ingen metoder fungeret, før Microsoft har besluttet at frigive en patch. Nogle brugere havde dog også problemer med opdateringsfunktionaliteten, så vi vil også præsentere en nyttig metode for dem.

 1. Brug Windows Logo Key + I-tastekombinationen til at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Alternativt kan du søge efter "Indstillinger" i Start-menuen eller søgefeltet.

 1. Find og klik på "Opdatering og sikkerhed" -underafsnittet i appen Indstillinger.
 2. Bliv på Windows Update-fanen, og klik på knappen Søg efter opdateringer under sektionen Opdater status for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.

 1. Hvis en opdatering til en ny build er tilgængelig, skal Windows starte med download- og forberedelsesprocessen med det samme, og opdateringen skal installeres, så snart du er tilgængelig til at genstarte.

Hvis du bruger en anden version af Windows, eller hvis Windows 10 har problemer i appen Indstillinger, skal det være vigtigt at angive, at den automatiske opdateringsproces let kan deaktiveres, og du måske har gjort det uvilligt eller villigt. Uanset hvad kan en simpel kommando muligvis installere de nyeste opdateringer på enhver version af Windows.

 1. Åbn PowerShell-værktøjet ved at højreklikke på startmenuknappen og klikke på Windows PowerShell (Admin) -indstillingen i genvejsmenuen. Windows 7-brugere kan bare søge efter det.

 1. Hvis du ser kommandoprompt i stedet for PowerShell på det sted, kan du også søge efter det i menuen Start eller søgefeltet ved siden af ​​det. Denne gang skal du sørge for at højreklikke på det første resultat og vælge Kør som administrator.
 2. Indtast "cmd" i Powershell-konsollen, og bliv tålmodig, så Powershell skifter til det cmd-lignende miljø. I den "cmd" -lignende konsol skal du indtaste kommandoen vist nedenfor og sørge for at klikke på Enter bagefter:
wuauclt.exe / updatenow
 1. Lad denne kommando gøre sine ting i mindst en time og tjek tilbage for at se, om der blev fundet og installeret opdateringer. Denne metode kan anvendes på alle Windows-operativsystemer, inklusive Windows 10.

Løsning 5: Systemgendannelse

Selvom denne systemgendannelse lyder som en langvarig og kostbar proces, vil den bare vende din pc tilbage til en tilstand, hvor den var, inden fejlen begyndte at opstå, og det ser ud til at have løst problemet for mange brugere. Processen er faktisk ret let at udføre, hvis din computer var konfigureret til at gemme gendannelsespunkter.

 1. Søg efter værktøjet Systemgendannelse ved hjælp af knappen Søg ud for startmenuen, og klik på Opret et gendannelsespunkt. Klik på Systemgendannelse i vinduet Systemegenskaber.

 1. Inde i vinduet Systemgendannelsesindstillinger skal du vælge indstillingen med navnet Vælg et andet gendannelsespunkt og klikke på knappen Næste.
 2. Vælg et bestemt gendannelsespunkt, som din computer tidligere har gemt. Du kan også vælge ethvert gendannelsespunkt, der er tilgængeligt på listen, og trykke på knappen Næste for at vælge det og gendanne pc'en til det tidspunkt. Sørg for at vælge den før fejlen begyndte at forekomme på din pc.

 1. Når processen er slut, bliver du vendt tilbage til den tilstand, din computer var i den periode. Kontroller, om pop op-vinduet "Ukendt hård fejl" stadig vises.

Bemærk: Hvis dette ikke fungerer tilfældigt, og hvis du modtager en fejl under ethvert trin, så lad os prøve at starte Systemgendannelse fra gendannelsesmenuen, fordi mange brugere, der løste deres problem via Systemgendannelse, faktisk ikke kunne starte det med Windows indlæst.

 1. Klik på loginskærmen på Power-ikonet i nederste højre hjørne, og hold Skift-tasten nede, mens du klikker på genstart. Dette er en god genvej til at få adgang til gendannelsesmenuen uden at skulle indtaste din gendannelses-DVD.
 2. I stedet for at genstarte vises en blå skærm med visse indstillinger. Vælg Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Systemgendannelse, og for at din computer skal åbne værktøjet.

 1. Du skal være i stand til at følge de samme trin fra det andet sæt fra ovenstående metode (trinene, der inkluderer gendannelse af din pc). Når processen er afsluttet, skal din computer starte normalt.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found