Vejledninger

Fix: Fejl 1005 'Adgang nægtet'

Nogle brugere forhindres pludselig i at få adgang til et websted af Fejl 1005 Adgang nægtet fejl. Denne type fejl opstår på en række forskellige websteder (blogs, fora, videostreaming osv.) Senest rapporterede en hel masse brugere, at de pludselig blev forhindret i at få adgang til Crunchyroll (en af ​​de største anime- og manga-websteder).

Hvad forårsager fejlen 1005 Access Denied-fejlen

Dybest set opstår fejlen, når webstedsadministratoren beslutter at blokere en IP eller et IP-interval. Her er et par situationer, der kan føre til, at Fejl 1005 Adgang nægtet fejl:

  • Webstedsadministrator blokerede et helt IP-interval - dette skete berømt med Crunchyroll, da de besluttede at blokere alle IP'er, der ejes af DigitalOcean på grund af misbrugstaktik.
  • VPN-tjeneste er blokeret af webstedet - Tunnel Bear eller lignende VPN-tjenester blokeres muligvis af det websted, du prøver at besøge. Hvis dette er tilfældet, kan du løse problemet ved at skifte til en anden VPN-udbyder eller ved helt at miste VPN.
  • Din IP blev sortlistet af Cloudflare for misbrug - Mange hjemmesider bruger Cloudflare til igen at beskytte DDoS-angreb og andre typer sikkerhedsangreb. Hvis du eller en anden på det samme NAT (Network Address Translation) har brugt misbrugstaktik, kan dette være årsagen til fejlmeddelelsen.

Metode 1: Afinstaller VPN-tjenesten, eller brug en anden udbyder

Store websteder som Crunchyroll blokerer IP-intervaller, hvis de ser tegn på ondsindede aktiviteter. På grund af dette kan din IP muligvis falde inden for det forbudte interval, selvom du ikke selv har gjort nogen forbrydelse. En almindelig internetforbindelse (uden VPN eller proxy) bliver dog sjældent forbudt via IP-rækkevidde, så du bør være i stand til at genoptage din normale browsingadfærd, hvis du mister VPN-tjenesten.

Uanset om du bruger en VPN-løsning, der er installeret lokalt eller anvendes på din browser, kan du deaktivere den midlertidigt og se, om det pågældende websted bliver tilgængeligt. Hvis det gør det, skal du kigge efter et andet VPN-websted, der endnu ikke var forbudt af det respektive websted, eller afinstallere tjenesten helt.

Hvis du bruger en lokalt installeret VPN-tjeneste, er her en hurtig guide til afinstallation af den fra dit system:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne op Programmer og funktioner.
  2. Inde i programmer og funktioner skal du kigge efter din VPN-tjeneste (Tunnel Bear, TorGuard osv.), Højreklikke på den og vælge Afinstaller.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at afinstallere softwaren fra dit system.
  4. Genstart din computer og besøg det samme websted med en almindelig internetforbindelse.

Hvis problemet stadig ikke er løst, eller denne metode ikke var anvendelig, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktiver proxyserver

Hvis du bruger en proxyserver til at bevare din anonymitet på Internettet, kan det være ansvarlig for synet afFejl 1005 Adgang nægtet fejl. Dette kan ske, når din Proxy-løsning rammer forbudte IP-intervaller, der er forhindret i at besøge webstedet.

Hvis du bruger en proxyserver, skal du deaktivere den midlertidigt og se, om problemet stadig opstår. Her er en hurtig guide til deaktivering af proxyserveren på Windows 10:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “ms-indstillinger: netværks-proxy”Og tryk på Gå ind at åbne Proxy fanen i Indstillinger app.
  2. Inde i fanen Proxy, rul ned til afsnittet Manuel proxyopsætning og deaktiver den skifte, der er knyttet til
  3. Genstart din computer og se om du har adgang til det samme websted ved næste opstart.

Metode 3: Kontakt webstedsadministratoren

Hvis du tidligere har bestemt (ved hjælp af de to første metoder), at problemet ikke opstod på grund af en VPN- eller proxyserver, du brugte, er din eneste mulighed nu at kontakte webstedsadministratoren.

Dette kan være vanskeligt, da du ikke kan indsende en kontaktformular på grund af IP-forbuddet. Du kan kontakte administratoren via formularafsnittet (hvis hjemmesiden har en). Hvis du modtog et IP-forbud mod din almindelige internetforbindelse, skal du bruge en VPN-tjeneste, der ikke er sortlistet af hjemmesiden for at nå ud til administratoren og ordne situationen.