Vejledninger

Fix: Windows kunne ikke opdatere computerens bootkonfiguration

Denne fejl opstår, når brugere forsøger at opdatere deres Windows-installation fra en ældre version af Windows, eller når de udfører en opdatering på stedet ved hjælp af Windows Media Creator på en USB eller en DVD. Det er en ganske almindelig fejl, der vises under Windows Setup, og det irriterer brugernes helvede.

Der er blevet registreret et par nyttige metoder, der kan hjælpe dig med at løse problemet og fortsætte gennem opsætningen normalt. Følg de løsninger, vi har udarbejdet nedenfor, nøje!

Hvad forårsager fejlen "Windows kunne ikke opdatere computerens opstartskonfiguration"?

Fejlen er ofte forbundet med det ødelagte Boot Manager-værktøj, der håndterer, hvordan din computer starter, og hvad der skal indlæses med prioritet. Dette kan løses ved at nulstille det fuldstændigt.

I andre tilfælde er det UEFI, som forhindrer Windows-opsætningen i at indlæses korrekt, så du skal deaktivere sikker opstart i BIOS.

Endelig kan problemet være med din partition. Hvis du udfører en ren installation, skal du sørge for at rense den med diskpart.

Løsning 1: Reparer Boot Manager i kommandoprompt

Boot Manager bruges til at styre, hvordan dit system starter, bootprioriteten, og hvordan det håndterer Windows-installationsmedier, når du indsætter det under opstart. Det kan nulstilles og repareres let, hvis du blot genstarter til Advanced Startup og kører flere nyttige kommandoer, som vil blive præsenteret nedenfor.

 1. Hvis din computers system er nede, skal du bruge installationsmediet, der bruges til at installere windows til denne proces. Indsæt det installationsdrev, du ejer, eller som du lige har oprettet, og start din computer. Følgende trin er forskellige fra et operativsystem til et andet, så følg dem i overensstemmelse hermed:
 • WINDOWS XP, VISTA, 7: Windows Setup skal åbnes, hvor du bliver bedt om at indtaste det foretrukne sprog og indstillinger for tid og dato. Indtast dem korrekt, og vælg indstillingen Reparer din computer nederst i vinduet. Hold den oprindelige alternativknap valgt, når du bliver bedt om det med Brug gendannelsesværktøjer eller Gendan din computer, og klik på den næste mulighed. Vælg Startup Repair (den første mulighed), når du bliver bedt om det med valg af et gendannelsesværktøj.
 • WINDOWS 8, 8.1, 10: Du får vist vinduet Vælg dit tastaturlayout, så vælg det, du vil bruge. Skærmen Vælg en indstilling vises, så naviger til Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Kommandoprompt
 1. Hvis du ikke har problemer med systemet, kan du bruge Windows UI til at få adgang til dette skærmbillede. Hvis du bruger Windows 10 på din pc, er der en anden måde at få adgang til fejlsikret tilstand på din computer. Brug Windows-tasten + I-tastekombinationen for at åbne Indstillinger eller klik på Start-menuen og klik på geartasten nederst til venstre.
 2. Klik på Opdatering og sikkerhed >> Gendannelse, og klik på indstillingen Genstart nu under sektionen Avanceret opstart. Din pc fortsætter med at genstarte, og du bliver bedt om at trykke på knappen Avancerede indstillinger
 1. Klik for at åbne kommandoprompten fra skærmen Avancerede indstillinger.
 1. Kommandoprompt skal nu åbnes med administratorrettigheder. Indtast kommandoen, der vises nedenfor, og sørg for at trykke på Enter bagefter.
bootrec / RebuildBcd bootrec / fixMbr bootrec / fixboot
 1. Luk kommandoprompt bagefter, og vælg genstartmuligheden. Kontroller, om problemet er væk.

Løsning 2: Deaktiver UEFI i BIOS

Der er flere muligheder, du måske vil ændre i dine BIOS-indstillinger for at aktivere installationen af ​​Windows korrekt. Den første mulighed kaldes Secure Boot, der bruger UEFI. Dette forhindrer korrekt installation. Derudover skal du aktivere Legacy Support eller Legacy Boot og indstille den til aktiveret.

 1. Tænd for din computer, og tryk straks på BIOS Setup-tasten på tastaturet flere gange i træk, cirka en gang hvert sekund, indtil Computer Setup Utility eller BIOS-indstillinger åbnes. Denne tast vil blive angivet på skærmen som Tryk på _ for at køre Setup.
 2. Brug højre piletast til at skifte til menuen Sikkerhed, når BIOS-indstillingsvinduet åbnes, brug pil ned-tasten til at vælge Secure Boot Configuration i menuen, og tryk på Enter. Disse indstillinger er undertiden placering under Systemkonfiguration eller fanen Sikkerhed
 1. Før du kan bruge denne mulighed, vises en advarsel. Tryk på F10 for at fortsætte til menuen Secure Boot Configuration. Brug pil ned-tasten til at vælge Secure Boot, og brug højre piletast til at ændre denne indstilling til Deaktiver.
 2. Brug pil ned-tasten til at vælge Legacy Support, og brug derefter højre piletast til at skifte den til Enable.
 1. Under indstillingerne for ældre bootrækkefølge skal du vælge din USB CD / DVD ROM-drevmulighed og bruge de rigtige taster (forklaret nederst på skærmen for at tilføje denne indstilling til toppen af ​​opstartsrækkefølgen for at sikre, at du starter fra USB eller DVD.
 2. Tryk på F10 for at gemme ændringerne. Brug venstre piletast til at navigere til menuen Filer, brug pil ned til at skifte til Gem ændringer og afslut, og tryk derefter på Enter for at vælge Ja.
 3. Computer Setup Utility lukker nu ned, og computeren skal genstarte. Når computeren er genstartet, skal du fortsætte med at følge nedenstående trin for at løse VAC-godkendelsesfejl.

Løsning 3: Brug indstillingen Rens i DiskPart

Denne metode er en slags sidste udvej for brugere, der udfører en ren installation. Dette består i at rense den partition, hvor du har tendens til at installere Windows. Dette anbefales kun til rene installationer, hvilket betyder at du skal sikkerhedskopiere dataene fra partitionen. Dette skal være nok til at løse problemet, men vær omhyggelig med at vælge den rigtige partition baseret på dens nummer.

 1. Åbn kommandoprompt ved hjælp af trinene i løsning 1.
 2. Ved dette kommandopromptvindue skal du blot skrive "diskpart" i en ny linje og klikke på Enter-tasten for at køre denne kommando.
 3. Dette ændrer kommandopromptvinduet, så du kan køre forskellige Diskpart-kommandoer. Den første, du kører, er den, der gør det muligt for dig at se den komplette liste over alle tilgængelige diske.
DISKPART> liste disk
 1. Sørg for, at du vælger din disk omhyggeligt, afhængigt af hvilket nummer der er tildelt den på listen over diskenheder. Lad os sige, at antallet er 1. Kør nu følgende kommando for at vælge disk.
DISKPART> vælg disk 1
 1. Der skulle vises en meddelelse, der siger noget som “Partition 1 er den valgte lydstyrke”.

Bemærk: Hvis du er usikker på, hvilken partition du skal vælge, er den bedste måde at kontrollere den faktiske størrelse på!

 1. For at rense denne lydstyrke er alt, hvad du skal gøre, at indtaste kommandoen, der vises nedenfor, klikke på Enter-tasten bagefter og forblive tålmodig, indtil processen er færdig. Dette vil også oprette en tom primær partition og føje den til toppen, og den sidste kommando forlader kommandoprompt.
Rens Opret partition Primær udgang
 1. Afslut kommandoprompt, genstart computeren, kør Windows Setup igen og kontroller, om Windows ikke kunne opdatere computerens opstartskonfigurationsfejl stadig vises.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found