Vejledninger

Sådan låses en mappe i Windows 8 / 8.1 og 10

Privatliv er en alvorlig bekymring for nogle, og computere er en del af livet for alle. Mange brugere har spurgt om, hvordan man beskytter / låser deres data i en mappe på den nemme måde, så kun de kan få adgang til dem. Nogle brugere kan ikke begrænse deres brug af pc'er til deres familiemedlemmer og venner eller kolleger, og de skal muligvis beskytte deres data / mappe, hvor en beskyttet mappe er låst for alle, undtagen dig, er praktisk.

I versioner før Windows 8 var dette ikke muligt, og folk måtte bruge værktøjer fra tredjepart for at opnå dette. Heldigvis er vi, at være i live under Windows 8 / 8.1 og 10 - hvor dette er super nemt.

Låsning af en mappe i Windows 8 / 8.1 / 10:

Ingen tredjepartssoftware er nødvendig for at opnå dette. Følg disse enkle trin. Naviger til folder hvor de filer, du vil beskytte, er til stede. Åbn mappen og Højreklik inde i det tomme rum for at skabe et nyt tekstdokument. Naviger til dette formål Ny>Tekstdokument inde i kontekstmenuen.

En ny tekstfil oprettes som et resultat. Du behøver ikke at navngive denne fil indtil videre.

Dobbeltklik på tekstfil at åbne det i notesblok ogsæt ind følgende kode nævnt.

cls

@ECHO OFF

titel Folder Locker

hvis EXIST "Kontrolpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK

hvis IKKE FIND Skab til MDLOCKER

:BEKRÆFTE

ekko Er du sikker på, at du vil låse mappen (J / N)

sæt / p “cho =>”

hvis% cho% == Y goto LOCK

hvis% cho% == y går LÅS

hvis% cho% == n går END

hvis% cho% == N til SLUT

ekko Ugyldigt valg.

til BEKRÆFT

:LÅSE

ren Locker "Kontrolpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"

attrib + h + s "Kontrolpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"

ekko Mappe låst

goto End

: LÅS OP

echo Indtast adgangskode for at låse mappen op

sæt / p “pass =>”

hvis IKKE% passerer% == Skriv-adgangskode-her går FAIL

attrib -h -s "Kontrolpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"

ren “Kontrolpanel. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}” Skab

ekko Mappe ulåst med succes

goto End

:SVIGTE

ekko Ugyldig adgangskode

gå til slutningen

: MDLOCKER

md Locker

echo Locker oprettet med succes

goto End

:Ende

Når du har indsat koden i tekstfilen, skal du søge efter “Skriv-adgangskode-her” For at spare tid kan du trykke på CTRL + F genvejstastkombination på tastaturet og typen “Skriv-adgangskode-her” inde i søgefeltet. Klik på Find Næste knappen for at lade den søge efter dig. Det fremhæver den tekst, du søgte efter. Udskift “Skriv adgangskode-her” tekst til den adgangskode, du vil bruge til at få adgang til mappen.

Når du har skrevet din relevante adgangskode, skal du klikke på Fil øverst til venstre i notesblokapplikationen, og vælg Gem som. På den Gem som vindue vises efter, gå til Gem som type sektion og vælg Alle filer fra listen.

Skift filens navn ved at navigere til Filnavn sektion og type "Folder Locker.bat" (uden anførselstegn). Klik derefter på Gem. Dobbeltklik på flagermus fil, og det vil køre scriptet for at generere en ny mappe kaldet Skab inde i den samme mappe. Nu kan du flytte de filer, du vil låse ind i dette Skab folder.

Nu skal du åbne flagermus fil igen. En kommandoprompt startes som et resultat. Type Y inde i kommandoprompten og ramte Gå ind nøgle. Det ville låse mappen såvel som mindske den låste mappe fra skærmen.

Dobbeltklik på for at låse mappen op flagermus fil igen, og skriv adgangskode du indtastede før. I mit tilfælde skriver jeg appuals og tryk på Enter-tasten for at få min låste mappe tilbage.

For at låse mappen igen skal du gentage trinene fra at gemme Folder Locker.bat.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found