Vejledninger

Fix: Windows 10-indeksering kører ikke

Spørgsmålet om Indeksering kører ikke i Windows 10 opstår, når computeren ikke kan bruge indekseringstjenesten på din computer. Indeksering opretholder et indeks over størstedelen af ​​filerne på din computer for at forbedre søgningen. En normal søgning kan tage 10 gange mere tid sammenlignet med indeksering.

Scenarierne, hvor indekseringstjenesten ikke kører, er meget og kan variere fra små applikationskonfigurationsfejl til korruption af Windows-installationsfiler på din computer. Vi vil gennemgå alle metoderne en efter en og se, hvad der løser problemet for os.

Sådan løses Windows 10-indeksering ikke kører

Da indeksering er relateret til søgning, er der også rapporter fra brugere om, at Windows-søgetjeneste ikke kører på deres computere. Desuden kan indeksering i Outlook 2010 også blive påvirket. I nogle meget sjældne tilfælde fungerer indekseringen muligvis, men dens muligheder kan være brudt. I denne vejledning gennemgår vi alle løsninger til at rette indekseringen og få den til at køre igen på din computer.

Før du fortsætter med de omfattende løsninger, kan vi prøve at genopbygge indekset kraftigt, hvis det ikke genopbygges automatisk.

 1. Åbn indekseringsvinduet, og klik på Fremskreden til stede i bunden af ​​vinduet.

 1. Under fanen af Fejlfinding, klik på muligheden for Genopbygge. Dette vil tvinge modulet til at genopbygge indekset.

Løsning 1: Kontrol af Windows-søgetjeneste

Windows har en søgetjeneste, der administrerer alle søgefunktioner på computeren. Som søgetjenesten er som alle andre moduler deaktiveret på din computer, søgefunktionaliteten ikke tilgængelig for dig. Det samme gælder for indeksering. Vi kontrollerer denne service og forbedrer, hvis det er nødvendigt.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i tjenester, skal du søge efter indgangen til Windows-søgning, højreklik på den og vælg Ejendomme.
 3. En gang i ejendommene, Start tjenesten og sørg for, at starttypen er indstillet som Automatisk.

 1. Trykke ansøge for at gemme ændringer og afslutte. Genstart computeren fuldstændigt, og kontroller, om problemet er løst.

Bemærk: Hvis tjenesten allerede kører, skal du stoppe og starte den igen for at opdatere den.

Løsning 2: Deaktivering af Cortana

Cortana har været i Windows 10 i nogen tid nu, og det er designet til at integreres med Windows-søgning. Det er også under udvikling, og med hver opdatering bliver det bedre med opdaterede moduler til forbedring af AI og søgealgoritmer. Ifølge flere brugere deaktiverede Cortana indeksering igen på deres computere.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “Cortana”I dialogboksen, og åbn Indstillingerne. Hvis din søgning ikke fungerer, kan du navigere til indstillinger og åbne den derfra.
 2. Nu fjern markeringen alle mulighederne der.

 1. Når du har deaktiveret Cortana, skal du genstarte din computer og prøve at indeksere dine filer igen.

Løsning 3: Ændring af registreringsværdi

Hvis genstart af tjenesten ikke fungerer for dig, kan vi prøve at ændre en registreringsværdi på din computer. Dette vil starte hele Windows-søgemodulet igen og tvinge computeren til at begynde at indeksere dine filer. I stedet for at slette nøglen omdøber vi den, så du nemt kan gendanne nøglen i fremtiden, hvis det er nødvendigt.

Bemærk: Før du fortsætter, er det klogt at tage en sikkerhedskopi af din registreringsdatabase. Registreringseditor er et kraftfuldt værktøj, og ændring af nøgler, som du ikke kender til, kan have alvorlige konsekvenser.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i registreringsdatabasen, skal du navigere til følgende filsti:
Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows Search \ FileChangeClientConfigs
 1. Omdøb mappen og tilføj noget til sidst som eksemplet nedenfor:
Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows Search \ FileChangeClientConfigsBAK

 1. Genstart computeren komplekst, og udfør den første løsning. Hvis tjenesten allerede kører, skal du stoppe den og starte den igen. Kontroller, om indeksering startede på din computer.

Løsning 4: Sletning af .BLF- og. REGTRANS-MS-filer

Microsoft har officielt anerkendt problemet og endda dokumenteret en rettelse på deres websted. Ifølge dem kan dine indekseringsmoduler være korrupte, eller nogle registreringsdatabaseværdier mangler muligvis på din computer. Vi navigerer til indeksmappen og sletter nogle systemfiler. Dette bemærkes af Windows, som vil genskabe filerne, opdatere hele modulet og starte indekseringen igen.

 1. Naviger til følgende filplacering ved hjælp af File Explorer, eller indsæt den i Windows + R.
C: \ windows \ system32 \ config \ TxR
 1. Når du er i biblioteket, skal du klikke på Udsigt> Valg> Skift mappe og søgemuligheder.

 1. Vælg fanen Udsigt og fjern markeringen indstillingen Skjul beskyttede operativsystemfiler. Hvis du bliver bedt om en advarsel, skal du trykke på Blive ved. Trykke ansøge for at gemme ændringer.

 1. Nu slet alle filerne med udvidelsen REGTRANS-MS og BLF.

 1. Genstart computeren fuldstændigt efter ændringer. Når du genstarter, starter søgetjenesten, og indeksering starter automatisk.

Ud over ovenstående løsninger kan du også prøve:

 • At lave et nyt administratorkonto og se om indeksering fungerer der. Hvis det gør det, kan du migrere alle dine data til den nye konto og slette den ældre.
 • Bruger indbygget fejlfinding til søgning og indeksering. Lad fejlfinding være afsluttet, og anvend eventuelle rettelser (hvis det foreslås).
 • Ændring af registreringsværdien manuelt for at tvinge indekseringen til at begynde. Naviger til HKLM / Software / Microsoft / Windows Search / SetupCompletedSuccessfully og ændre værdien til nul (0). Anvend ændringer og afslut.
 • Installer en frisk kopi af Windows på din computer. Det er muligt, at du har korrupte systemfiler, der ikke kan repareres.