Vejledninger

Fix: Windows 10 Apps fungerer ikke

Windows 10 adskiller sig fra sine forgængere, fordi det har forudindlæste applikationer, som er nyttige og giver nem adgang for brugeren. En bruger kan let få adgang til vigtige hjælpeprogrammer såsom Skype, OneNote osv. I en applikation i stedet for at downloade dem individuelt eller få adgang til dem gennem systemindstillinger.

Når det er sagt, er der flere tilfælde, hvor Windows 10-applikationer ikke starter. De starter overhovedet ikke eller arbejder delvist. Dette er et kendt problem med operativsystemet og betyder i de fleste tilfælde, at din Windows-installation blev udført korrekt. Hvis iso-filen var beskadiget, eller installationen mislykkedes i et eller andet modul, starter applikationerne ikke.

Løsning 1: Opdatering af applikationer ved hjælp af Store

Vi kan prøve at opdatere applikationerne ved hjælp af Windows Store, inden vi går videre til mere involverede tekniske metoder. Sørg for, at din Windows er opdateret til den nyeste version, inden du går videre med løsningerne. Microsoft frigiver periodisk forskellige fejlrettelser i forskellige situationer. Det er muligt, at problemet, du står over for allerede er behandlet i den seneste opdatering.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “butik”I dialogboksen, og åbn applikationen.
 2. Når du er i butikken, skal du klikke på menuikonet til stede øverst til højre på skærmen og vælge 'Download og opdateringer’.

 1. Alle de applikationer, der er installeret på din computer, vises her. Sørg for, at de er opdateret til den nyeste version. Hvis der er nogen ventende opdateringer, skal du opdatere dem så hurtigt som muligt. Klik også på 'Få opdateringer'Til stede øverst til højre på skærmen.
 2. Hvis din butiksprogram ikke starter, eller der er et problem under opdateringen, kan du prøve at tvinge opdateringerne med en kommando i kommandoprompten. Før du tvinger opdateringen, hvis du har en anden konto på din computer, skal du prøve at opdatere gennem butikken der. Hvis du ikke kan, skal du trykke på Windows + S, skrive “kommandoprompt”, Højreklik på applikationen og vælg‘Kør som administrator’.
 3. Udfør følgende kommando:

schtasks / run / tn "\ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate \ Automatic App Update"

 1. Genstart computeren efter opdateringen, og se om dette løser noget.

Løsning 2: Omregistrering af applikationerne

Hvis du ikke kan opdatere applikationerne, eller de stadig ikke fungerer efter opdateringen, kan du prøve at registrere dem ved hjælp af PowerShell. Du kan få mange fejllinjer, når du udfører kommandoen, men det er normalt, og der er ikke noget at bekymre sig om. Bemærk, at du har brug for administrative rettigheder for at udføre denne løsning.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “PowerShell”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge” Kør som administrator ”.
 2. Udfør følgende kommando:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registrer “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

 1. Denne proces kan tage et stykke tid. Læn dig tilbage og lad det færdiggøre. Hvis du får røde fejllinjer, skal du ikke bekymre dig og bare lade kommandoen udføre. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Hvis denne enkelt kommando ikke virker, kan du prøve at udføre følgende kommandoer i den nøjagtige rækkefølge som angivet. Sørg for at vente, indtil en kommando er afsluttet. Disse kommandoer geninstallerer alle applikationer til brugeren.

Get-appxpackage -packageType-pakke |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($ _. Installlocation + “\ appxmetadata \ appxbundlemanifest.xml”)}

$ bundlefamilies = (get-appxpackage -packagetype Bundle) .packagefamilyname

get-appxpackage -packagetype main |? {-not ($ bundlefamilies -contains $ _. packagefamilyname)} |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($ _. installlocation + “\ appxmanifest.xml”)}

Løsning 3: Nulstilling af butikscache

Den primære årsag til, at applikationerne ikke starter, er at enten installationen er korrupt, eller at butikken ikke tillader dem at opdatere til den nyeste version. I sidstnævnte version kan vi prøve at nulstille butikens cache og se om du kan opdatere dem uden problemer. Store-cachen er der for at cache data, og den forsøger at bruge dem igen og igen. Nulstilling rydder alt og tvinger det til at hente data igen.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 2. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre følgende kommando:

wsreset.exe

Denne proces kan tage et par minutter. Lad operationen gennemføres. Når cachen er ryddet, åbnes Windows Store automatisk. Søg efter potentielle opdateringer, og se om dette gør tricket.

Løsning 4: Nulstilling af den specifikke applikation

Hvis et bestemt program ikke starter, kan du nulstille det ved hjælp af Indstillinger. Dette vil igen nulstille applikationen som om den aldrig blev brugt og også rydde alle tilknyttede brugerdata. Bemærk, at hvis du har gemt data inde i applikationen, går de tabt og gendannes muligvis ikke. Desuden, hvis du har nogen brugerkonti logget ind i applikationen, skal du muligvis indtaste alle dine loginoplysninger igen.

 1. Trykke Windows + I for at starte appen Indstillinger. Vælg "Apps”Fra listen over tilgængelige underoverskrifter.

 1. Vælg det program, der skaber problemer. Vælg det, og tryk på ‘Avancerede indstillinger’.

 1. Klik på nulstillingsknappen til stede. Når applikationen er nulstillet, skal du lukke alle Windows og genstarte computeren. Kontroller nu, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 5: Fastsættelse af apps, der fungerer på en bruger, men ikke på andre

Hvis du har mere end en brugerkonti på din computer, og applikationerne arbejder på en brugerkonto og ikke på en anden, kan du køre fejlfinderen, der er officielt lanceret af Microsoft for at målrette dette problem. Dette var et udbredt problem, som blev anerkendt af virksomheden, og løsningen blev leveret derefter.

 1. Hent det fejlfinding fra det officielle websted, og gem det på et tilgængeligt sted.
 2. Start fejlfindingsprogrammet, og følg instruktionerne på skærmen.

 1. Hvis fejlfinderen fandt nogen problemer på din pc, underretter den dig og udfører rettelsen. Hvis det blev løst, skal du genstarte din computer og kontrollere, om du kan åbne applikationer på alle brugerkonti.

Løsning 6: Rens opstart af din computer

Hvis alle ovenstående løsninger ikke fungerer, kan vi prøve Clean Booting. Denne boot gør det muligt for din pc at tænde med et minimalt sæt drivere og programmer. Kun de væsentlige er aktiveret, mens alle andre tjenester er deaktiveret. Hvis applikationerne åbnes i denne tilstand, skal du kun aktivere processerne igen med små bidder og kontroller om fejlen vender tilbage. Hvis den ikke gør det, kan du tænde en anden del og kontrollere. På denne måde vil du være i stand til at diagnosticere, hvilken proces der forårsager problemet.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “msconfig”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Naviger til fanen Tjenester, der findes øverst på skærmen. Kontrollere linjen der siger “Skjul alle Microsoft-tjenester”. Når du klikker på dette, deaktiveres alle Microsoft-relaterede tjenester og efterlader alle tredjeparts-tjenester (du kan også deaktivere alle Microsoft-relaterede processer og kontrollere mere omfattende, hvis der ikke er tredjeparts-tjenester, der forårsager problemet).
 3. Klik nu på “Slå alt fra”-Knappen findes nær bunden i venstre side af vinduet. Alle tredjeparts tjenester deaktiveres nu.
 4. Klik på ansøge for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Gå nu til fanen Startup, og klik på indstillingen "Åbn Jobliste”. Du vil blive omdirigeret til task manager, hvor alle de applikationer / tjenester, der kører, når din computer starter, vises.

 1. Vælg hver tjeneste en efter en, og klik på “Deaktiver”Nederst til højre i vinduet.

 1. Genstart nu din computer, og kontroller, om du kan starte butiksprogrammerne korrekt. Hvis du ikke kan, skal du aktivere et lille stykke (forklaret i starten) og derefter kontrollere igen. Hvis du diagnosticerer en bestemt tjeneste, kan du prøve at genstarte eller deaktivere den ved hjælp af servicevinduet. Hvis det er et program, der forårsager problemet, kan du nemt afinstallere det.

Løsning 7: Oprettelse af en anden brugerkonto

Hvis alle metoderne ikke fungerer, udelader det to muligheder. Enten er din brugerkonto korrupt, eller dine Windows-installationsfiler blev ikke installeret korrekt. Inden du går videre med en systemgendannelse, kan du prøve at oprette en ny brugerkonto og se om dette gør tricket.

Hvis applikationerne fungerer i den nye brugerkonto, kan du overføre alle nødvendige data uden at miste noget overhovedet. Se vores guide til, hvordan du opretter en ny brugerkonto og overfører alle data til den.

Opret en ny konto, og kontroller, om alle applikationer fungerer. Hvis de ikke er det, kan du prøve at opdatere dem på den konto. Hvis de fungerer, kan du fortsætte med at overføre alle data.

Sidste udvej: Systemgendannelse / ren installation

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, og du sidder fast med applikationerne, der ikke fungerer, er det værd at gendanne tilbage, før der blev installeret de nyeste Windows 10-opdateringer på din computer. Hvis du ikke har et sidste gendannelsespunkt, kan du installere en ren version af Windows. Du kan bruge hjælpeprogrammet “Belarc”For at få alle dine licenser gemt, tage backup af dine data ved hjælp af eksternt lager og derefter udføre en ren installation.

Bemærk: Denne metode fungerer, hvis applikationerne fungerede før en Windows-opdatering. Sørg også for at sikkerhedskopiere dine data, før du udfører denne løsning. Brug en ekstern harddisk eller USB til at gemme alle dine vigtige filer i tilfælde af.

Her er metoden til, hvordan du gendanner Windows fra det sidste gendannelsespunkt.

 1. Trykke Windows + S for at starte startmenuens søgefelt. Skriv “gendanne”I dialogboksen, og vælg det første program, der kommer i resultatet.

 1. Når du er i gendannelsesindstillingerne, skal du trykke på Systemgendannelse til stede i begyndelsen af ​​vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nu åbner en guide, der navigerer dig gennem alle trin for at gendanne dit system. Du kan enten vælge det anbefalede gendannelsespunkt eller vælge et andet gendannelsespunkt. Trykke Næste og fortsæt med alle de yderligere instruktioner.

 1. Nu vælg gendannelsespunktet fra listen over tilgængelige indstillinger. Hvis du har mere end et systemgendannelsespunkt, vises de her.

 1. Nu vil windows bekræfte dine handlinger for sidste gang, før det starter systemgendannelsesprocessen. Gem alt dit arbejde og sikkerhedskopier vigtige filer, bare i tilfælde og fortsæt med processen.

 1. Når du har gendannet med succes, skal du logge ind på systemet og kontrollere, om den aktuelle fejl blev løst.

Hvis du ikke har nogen gendannelsespunkter, eller hvis systemgendannelsen ikke fungerer, kan du foretage en ren installation af Windows ved hjælp af startbart medie. Du tjekker vores artikel om, hvordan du opretter en startbart medie. Der er to måder: ved at bruge medieoprettelsesværktøj fra Microsoft og ved at bruge Rufus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found