Vejledninger

Sådan åbnes APK-filer

En APK-fil er en applikationspakkefil designet til Android-operativsystemet - Googles OS til smartphones og tablets. En APK-fil er den komplette pakke til en Android-applikation - den indeholder alle programmets filer og data fra dets manifest og ressourcer til den kompilerede applikationskode til appen, pænt pakket og bundet med en bue i form af en fil. APK-filen til en Android-applikation kan bruges til at installere applikationen på en smartphone eller tablet, når den er flyttet til den. APK-filer er designet til kun at kunne bruges på enheder, der kører på Googles Android-operativsystem.

Mange mennesker spekulerer dog på, om de kan åbne APK-filer på en computer, der kører på f.eks Windows-operativsystemet. Nå, APK-filer ligner meget JAR (Java Archive) -filer med hensyn til sammensætning, og begge filformater er løst baseret på ".ZIP" -filformatet, som zip-filer har. Når det er tilfældet, kan du åbne en APK-fil på en Windows-computer ved at åbne den i WinRAR, WinZip eller ethvert andet arkiveringsprogram (eller ved at omdøbe den pågældende APK-fil for at have .zip-udvidelsen i stedet for .apk-udvidelsen og derefter pakke den ud ved hjælp af et arkiveringsprogram). Når du åbner en APK-fil på en computer på denne måde, kan du kigge på dens indre - du vil kunne se alle filer, der er inkluderet i applikationspakken.

Men hvad du ikke kan gøre, når du åbner en APK-fil på en computer ved at pakke den ud, er installation eller kørsel af den Android-applikation, den er beregnet til. Den eneste måde at udføre den kompilerede applikationskode, som en APK-fil indeholder på en Windows-computer, er gennem en Dalvik virtuel maskine (enten oprettet til dit operativsystem og processorkombination eller efterlignet). Den enkleste og mest brugervenlige måde at køre en Android-applikation på en Windows-computer er via en Android OS-emulator. Der er masser af Android-emulatorer derude til Windows, som hver har sine egne frynsegoder og deres egne fejl.

En af de bedste og mest anvendte Android-emulatorer derude til computere er tilfældigvis BlueStacks App Player udviklet af et teknologivirksomhed ved navn BlueStacks. BlueStacks gør det ekstremt nemt for alle med en Windows-computer at åbne APK-filer på deres computere, installere de applikationer, de er beregnet til, og køre og bruge disse applikationer. For at åbne en APK-fil på en computer ved hjælp af BlueStacks App Player, skal du:

  1. herog klik påDownload BlueStacks 3 og følg instruktionerne på skærmen for at starte download af et installationsprogram tilBlueStacks App Player.
  2. Naviger til biblioteket på din computer, du downloadede installationsprogrammet tilBlueStacks App Playertil, find installationsprogrammet og dobbeltklik på det for at køre det.
  3. Gå gennem installationsprogrammet ved at følge instruktionerne på skærmen og anvisningerne, i slutningen af ​​hvilkenBlueStacks App Playerinstalleres korrekt på din computer.
  4. Hvis der aldrig nogensinde er installeret andre applikationer, der associeres med APK-filtypen på din computer, tilknyttes APK-filtypen automatisk tilBlueStacks App Player. Hvis det er tilfældet, skal du blot navigere til biblioteket på din computer, der indeholder APK-filen, du vil åbne, og dobbeltklikke på den. Android-applikationen, som APK-filen er beregnet til, installeres viaBlueStacks App Player, og du kan åbne appen fra appskuffen iBlueStacks App Player. Hvis APK-filtypen ikke automatisk er knyttet tilBlueStacks App Playeri dit tilfælde skal du blot højreklikke på den APK-fil, du vil åbne, klikke påÅben med… i den resulterende kontekstmenu skal du bla tilBlueStacks App Playerbibliotek på din computer (som normalt erX: \ Program Files (x86) \ BlueStacksx at være det bogstav, der svarer til partitionen på din harddisk, hvor Windows er installeret), og klik på og vælgHD-ApkHandler.exesom det program, der blev brugt til at åbne APK-filen.