Vejledninger

Sådan repareres høj CPU og diskbrug af Broadcast DVR Server (bcastdvr.exe)

Du har måske bemærket, at Windows 10 har en temmelig tvivlsom proces kaldet Broadcast DVR-server (bcastdvr.exe). Hvis du er bekymret for, at det er en forklædt malware, skal du ikke gøre det. Det er en legitim Windows 10-proces.

Broadcast DVR server er en del af en legitim Windows 10-funktion kaldet Game DVR. Formålet med denne service er at give brugerne mulighed for at screenshot og optage gameplay gennem Xbox-appen. På pc er Game DVR-funktionen næsten identisk med, hvad Xbox One og PS4 har i årevis. Det giver dig mulighed for stille at registrere pc-gameplay i baggrunden, mens du spiller dine yndlingsspil. Broadcast DVR udfører alt arbejdet, selvom du vælger at streame din gameplay direkte online.

Normalt er bcastdvr.exe spiser kun systemressourcer, når du optager noget. Ellers skal det køre stille i baggrunden uden at påvirke den samlede ydelse på din pc. Funktionen viste sig imidlertid at være problematisk for mange brugere. Selvom du lukker processen fra Jobliste, åbnes den lige tilbage, så snart du vender tilbage til dit spil. Du kan tåle denne proces, hvis du har en stjernerig, men hvis du arbejder med en mellemklasse til low-end pc, har du virkelig råd til en hukommelseshugger som denne.

Er Game DVR skylden?

Hvis du oplever lammende forsinkelser, mens du er i spillet, er det værd at afgøre, om Game DVR faktisk spiser dine systemressourcer væk. En hurtig måde at afgøre, om det er tilfældet, er at åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc) og se om du kan få øje på det under Baggrundsprocesser.Husk, at denne funktion muligvis er deaktiveret af Windows, hvis den bestemmer, at din pc ikke opfylder hardwarekravene for at bruge Game DVR.

Husk, at processen er programmeret til automatisk at lukke, når den ikke er i brug. Du har bogstaveligt talt få sekunder til at se, at det er hukommelsesforbrug, før det lukker af sig selv. Selvom det lykkes dig at lukke processen manuelt fra Jobliste i løbet af den korte periode, åbnes den igen efter få sekunder.

Hvis du identificerer, at Broadcast DVR-server spiser mange systemressourcer, skyldes det sandsynligvis, at Game DVR er indstillet til automatisk at registrere gameplayet i baggrunden, så snart du starter et spil. Det kan også være, at du fejlagtigt aktiverede tjenesten fra spilbjælken.

Bemærk: Hvis du ikke har opdateret Windows 10 med Fall Creators Update, kan overdreven hukommelsesforbrug fra Game DVR også være resultatet af en fejl. Microsoft meddelte, at problemet blev løst med en sikkerhedsopdatering. Før du gør noget andet, skal du sørge for at køre den nyeste version af Windows 10.

Deaktivering af Broadcast DVR-server (bcastdvr.exe)

Hvis du er en aktiv bruger af Game DVR og bruger den til optagelses- eller udsendelsesformål, anbefales det ikke at deaktivere tjenesten. Selvom det spiser mange ressourcer, er det stadig langt bedre end alle andre tredjepartsløsninger, der er i stand til at optage gameplay.

Men hvis du overhovedet ikke bruger tjenesten, giver det ingen mening at fortsætte med at lade den fortære systemressourcerne. Heldigvis kan du nemt deaktivere det med et par enkle trin. Her er en hurtig guide:

Bemærk: Deaktivering af Game DVR-funktionen vil ikke skade eller begrænse dit system på nogen måde.

  1. Klik på Start-ikon i nederste venstre hjørne og få adgang til Indstillinger app.

  2. Når du er inde Windows-indstillinger, rul helt ned og klik på Spil.

  3. Klik på Spil bar fanen og deaktiver skiftet under Optag spilklip, skærmbilleder og udsend ved hjælp af Game bar.

  4. Skift nu til Spil-DVR fanen. Sluk for skifte under Baggrundsoptagelse og den ene under Optaget lyd.

  5. Genstart din pc eller log ud og ind igen for at ændringerne skal træde i kraft.

Det er det. Game DVR er nu permanent deaktiveret. Hvis du beslutter dig for at bruge det, kan du nemt reverse-engineering trinene ovenfor og genaktivere funktionen igen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found