Vejledninger

Sådan slipper du af røde skærmvirus

Flere brugere har nået os med spørgsmål efter at have fået en 'rød skærmvirus' popup, mens de surfer på Internettet. Pop-up er bekræftet, at den forekommer med flere browsere, herunder Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera. Problemet ser ikke ud til at være specifikt for en bestemt Windows-version, da det rapporteres at vises på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Er den røde skærmvirus en reel sikkerhedstrussel reel?

For at lette dit sind, lad mig starte med at sige, at denne sikkerhedsadvarsel er falsk. Faktisk gennemsøger alle webbrowsere med disse Teknisk support-fidus sider.

Husk, at intet operativsystem (Windows, OsX eller andre) udsender en advarsel i din webbrowser, når en sikkerhedstrussel opdages. Med disse oplysninger er det let at identificere en falsk advarsel i din browser - De er alle falske!

Næsten alle variationer af denne særlige fidus bruger JavaScript-tricks til at låse din browser op. Den vigtige ting at huske her er, at ingen af ​​disse pop op-vinduer faktisk installerer malware på din computer - Dette er grunden til, at de ikke bliver opdaget som malware af den indbyggede AV-funktion eller andre tredjeparts sikkerhedsscannere .

Hvordan fungerer den røde skærm Virus fidus?

Denne type fidus har eksisteret i årevis nu, men det viser sig, at det ikke er mangel på intetanende ofre, der ender med at blive narret.

Der er to almindelige scenarier, hvor du kan se en falsk sikkerhedspop-up som den røde skærmvirus:

  • Svindlerne bruger et domæne, der endnu ikke blev markeret af de almindelige databaser, der blev brugt af SmartScreen og andre tilsvarende anti-malvertiserende skjolde.
  • Et højt profileret websted er blevet hacket og udsætter mange mennesker for malware af denne art. Det er sket før med MSN News, Yahoo Mail og et par andre højt profilerede websteder.

Alle disse Tech Support Scam-sider formår at blokere browsere ved at foretage looping af en JavaScript-modal-alarm (også kaldet en dialogsløjfe).

Hvis et højt profileret websted bliver kapret og begynder at sprede denne fidus til sine besøgende, vil det foretage en 'omdirigering af malware-site' - hvilket betyder, at det vil omdirigere brugere til et malware-domæne, der bliver sendt gennem en kompromitteret kanal (den høje profil internet side)

Scamming-beskederne genereres automatisk baseret på den browser, du besøger fra. Når du har fundet ud af, hvilken browser du bruger, omdirigeres du til den side, der er specifik for din browser.

Det primære fokus for denne fidus er at foregive at være de gode fyre. Men i virkeligheden vil svindlerne bagved bruge teknikker til social engineering for at få oplysninger fra dig, mens de foregiver at rette din computer.

Sådan fjernes 'Red Screen Virus'?

Da sikkerhedstruslen faktisk ikke er reel, er der ingen egentlig virus, der skal fjernes. Alle disse pop op-vinduer kan gøre er midlertidigt at låse din computer op.

Heldigvis kan du undslippe blokken ganske let ved at følge nedenstående trin:

  1. Sørg for, at afkrydsningsfeltet tilknyttet “Lad ikke denne side oprette flere beskeder”Eller‘Undgå, at denne side opretter yderligere dialoger ' er kontrolleret. Klik derefter på Okay (eller Tilbage til sikkerhed) fra pop op-dialogboksen for at slippe af med den irriterende besked.
  2. Trykke Ctrl + Alt + Slet og klik på Jobliste for at åbne værktøjet. Gå derefter til fanen Processer inde i Task Manager-værktøjet, højreklik på den browser, som du støder på problemet på, og vælg Afslut opgave.
  3. Hvis du støder på problemet med Edge-browseren, skal du åbne browseren indirekte igen ved at søge efter noget ved hjælp af Cortana-søgefeltet. Dette sikrer, at din browser ikke genåbner til den samme fidusside igen.

Sådan beskytter du dig mod 'Red Screen Virus' fidus

Den mest effektive metode til at minimere chancerne for at støde på denne type Teknisk support-svindeler at undgå at træde uden for de sikre zoner, der er implementeret af de mest populære browsere - Windows Defender SmartScreen fort Microsoft-browsere og andre beskyttede skjolde, som Chrome, Firefox og andre browsere i øjeblikket bruger.

Desværre kan filtre som SmartScreen og andre tredjepartsækvivalenter kun gøre så meget, da svindlere er i stand til at registrere nye domæner i et lyn tempo. Men hvis du lander på en falsk sikkerhedsalarm, der dukker op som denne, er det vigtigt at holde fast ved trinnene for at lukke den effektivt (instruktionerne ovenfor).

Da dette er en type social hacking, kan de ikke rigtig røre nogen af ​​dine data eller bankkonti, medmindre du selv overleverer dem. Som en tommelfingerregel vil Microsoft, Apple eller enhver anden OS-producent aldrig opfordre dig til at ringe til deres supportdesk (uanset problem).

Et andet sikkerhedslag, som du kan tilføje til dine internetsurfesessioner, er at begynde at bruge en pop op-blokering. Dette vil sikre, at din computer ikke viser nogen falsk sikkerhedsadvarsel, selv når du besøger et inficeret websted. Du kan bruge Pop-up-blokering til Chrome eller Pop opBlocker Ultimate til Mozilla. Hvis du bruger en anden browser, skal du søge online efter din browserækvivalent.

Opdatering: uBlock er en nem at installere udvidelse, der er bekræftet til at blokere pop op-vinduer af denne art og mest vil alle de populære browserversioner.