Vejledninger

Sådan deaktiveres Microsoft Edge Browser

Microsoft havde uheld med sin Internet Explorer tidligere og stadig, i Windows 10 er den tilgængelig. Microsoft tog bare et skridt foran og begyndte at arbejde på at udvikle en konkurrent til andre berømte browsere derude. Så det blev introduceret Microsoft Edge som bestemt er en forbedret version af IE, men det er stadig langt bagud fra markedets giganter som Chrome, Firefox, osv. Så folk er ikke tilfredse med denne udgivelse, da der er så mange bugs får Edge til at miste sit publikum.

Så folk spørger, hvordan man gør det deaktivere eller slette Microsoft Edge inde i deres Windows 10. Sandelig nok er der ingen konventionel måde at slette Microsoft Edge på, men du kan deaktivere det fra automatisk at åbne websiderne. Microsoft Edge er en integreret del af Windows 10, og det kan ikke slettes som IE, som heller ikke kan fjernes konventionelt.

Før vi fortsætter med at deaktivere Edge, skal vi foretage en klar differentiering med hvad vi mener ved at indstille en anden browser som standard. Microsoft Edge er en integreret del af operativsystemet, og selvom der er løsninger til rådighed, er det ikke garanteret, at de fungerer, da Microsoft sigter mod at rette disse smuthuller i hver opdatering. At lave en anden browser som din standard betyder ikke nødvendigvis, at Microsoft Edge afinstalleres fuldstændigt. Det betyder bare, at dine websider åbnes i en anden webbrowser i stedet for Edge.

Så her er guiden til at deaktivere Microsoft Edge og begrænse det fra automatisk at åbne websteder.

Løsning 1: Sådan deaktiveres Edge ved hjælp af filomdøbning

En løsning, der fungerede for mange brugere, omdøbte kernefilen til Microsoft Edge. Når Edge skal køre, skal den have adgang til installationsfilerne for at starte instruktioner for at starte i overensstemmelse hermed. Når de er hentet, starter det. Da vi har svært ved at slette hele mappen, da Microsoft Edge er en vigtig del af operativsystemet, kan vi prøve at omdøbe mappen. Bemærk, at du har brug for en administratorkonto for at udføre denne handling.

 1. Trykke Windows + I for at starte filudforskeren. Klik på "Denne pc”Til stede i venstre navigationsrude og navigere til følgende filsti:
C: \ Windows \ SystemApps
 1. Når du er i biblioteket, skal du kigge efter følgende mappe “MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe”.
 2. Højreklik på mappen og vælg Ejendomme.

 1. En gang i egenskaberne skal du følge denne vejledning til tage ejerskab i mappen.
 2. Når du har ejerskab, skal du højreklikke på mappen igen og vælge “Omdøb”. Bemærk, at du har brug for en administratorkonto for at udføre denne handling.

 1. Omdøb mappen til “MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe_OLD”. Du kan omdøbe det til alt andet, men sørg for at tilføje tekst efter det originale mappenavn, hvis du vil aktivere Edge igen.
 2. Genstart din computer og kontroller, om Edge stadig er aktiveret.

Løsning 2: Ændring af standardbrowser

Den eneste praktiske og anbefalede måde at deaktivere Microsoft Edge er at skift standardbrowser inde i Indstillinger. Som jeg nævnte før, er der ingen ligetil måde at slette eller deaktivere Edge permanent. Så du kan følge disse trin for at begrænse din Edge-browser til at åbne webindholdet.

1. Gå til Indstillinger ved at klikke på ikonet Start-menuen og vælge Indstillinger på listen.

2. Inde i indstillingerne skal du klikke på System og vælg Standardapps indstilling fra venstre rude placeret på den næstsidste position på listen.

3. Vælg i højre rude Internet Explorer (indstillet som standardbrowser) og klik på den. Hvis du vil have en anden browser installeret på din pc, vil den vises på listen. Alt du skal gøre er at vælge og forskellige standardbrowsere på listen. Som i mit tilfælde har jeg valgt Firefox som min standardbrowser. Det ville også være bedre, hvis du løsner Edge-browseren fra din proceslinje såvel som fra startmenuen.

Løsning 3: Fjernelse af Microsoft Edge ved hjælp af registreringsdatabasen

Denne metode ovenfor ændrer teknisk standardbrowsere for at undgå kantinterferens. Imidlertid; hvis du vil slette Edge fuldstændigt; (som vi ikke vil anbefale) grund til at være Edge er en tillid til bruger-interface-app og en kerne del af Windows 10. Derfor; det kan ikke fjernes ved de traditionelle metoder. Og da du har ændret dine standardbrowsere; det ville ikke forstyrre alligevel; men hvis du stadig vil fortsætte, skal du behandle med nedenstående trin.

Åbn kommandoprompt som administrator, og skrivpowershellefterfulgt af enter for at skifte cmd til PS. Når det er gjort type

Get-AppxPackage

Dette skal liste alle de installerede apps og kernefunktioner i Windows 10. Rul ned og se efter den medMicrosoft.MicrosoftEdge,kopier det (du kan bruge musen til at fremhæve det fulde navn og derefter trykke på Ctrl + C for at kopiere det) eller skrive ned PackageFullName, som ændres afhængigt af Windows 10-versionen, du bruger. For RTM-versionen, der blev udgivet i juli, er det:

Get-AppxPackage Microsoft.MicrosoftEdge_20.10240.16384.0_neutral__8wekyb3d8bbwe | Fjern-AppxPackage

ELLER

Get-AppxPackage * edge * | Fjern-AppxPackage

Dette skal fjerne appen. Alternativt kan du navigere til Windows Apps installationsplacering:

C: \ Windows \ SystemApps \

Og højreklik på mappen Microsoft Edge, Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe, og vælg Egenskaber, hvor du kan indstille mappen og alt dens indhold til skrivebeskyttet (sørg for, at afkrydsningsfeltet viser et flueben, ikke et kvadrat). Dette forhindrer Windows i at foretage ændringer i mappen.

Derefter kan du åbne mappen og omdøbe Microsoft Edge-eksekverbare filer (MicrosoftEdge.exe og MicrosoftEdgeCP.exe) og / eller slette dem.

Løsning 4: Deaktivering af Edge fra start ved genstart

Vi vil bruge registreringseditoren til at forhindre Edge i at starte, når computeren startes. Bemærk, at registreringseditoren er et kraftfuldt værktøj, og at ændre nøgler, som du ikke har nogen viden om, kan medføre uoverensstemmelser i dit operativsystem.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i registreringseditoren, skal du navigere til følgende filsti:
Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ NlaSvc \ Parameters \ Internet
 1. Se nu på højre side af skærmen, hvor forskellige taster er angivet. Søg gennem dem, indtil du finder “EnableActiveProbing”. Dobbeltklik på den for at åbne dens egenskaber.
 2. Indstil den aktuelt indstillede værdi til nul “0”. Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Genstart nu din computer korrekt, og kontroller, om Edge stadig vises, når du genstarter.

Løsning 5: Frakobling fra proceslinjen

Nogle brugere var i stand til at slippe af med browseren ved blot at løsne den fra deres proceslinje, men den skal først også stoppes fra task manager for at kunne løsne den. For at gøre dette:

 1. Trykke "Windows" + "X" for at åbne menuen og vælge "Jobliste" fra listen.
 2. I task manager skal du klikke på “Processer” listen, og klik derefter på Microsoft Edge fra de aktuelt kørende processer.
 3. Når du har klikket på Microsoft Edge, skal du klikke på “Afslut opgave” knap for at afslutte, at den kører i baggrunden.
 4. Herefter skal du lukke task manager og trykke på "Windows" + “E” for at starte Windows Stifinder.
 5. Naviger til følgende placering for at få adgang til Microsoft Edge-browseren.
  C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programmer
 6. Højreklik på “Microsoft Edge” på listen, og vælg “Frigør fra proceslinjen” knap.
 7. Du kan også gøre dette ved at søge efter Microsoft Edge i Windows-søgefeltet og højreklikke på Microsoft Edge-ikonet der.
 8. Når du har fjernet Edge fra proceslinjen, skal du kontrollere, om browseren stadig kører i baggrunden.

Ændring af Cortanas standardbrowser

Windows 10 er fyldt med en virtuel assistent ved navn Cortana. Det er meget nyttigt og hjælper dig med at organisere og udføre dine daglige rutineopgaver effektivt. Men som alle andre Microsoft-produkter brugte Cortana også Microsoft Edge som standardbrowser til at udføre sine opgaver, men du kan få det til at bruge Chrome i stedet for Microsoft Edge.