Vejledninger

Fix: Windows 10 Clock forsvandt

Ur, der forsvinder fra proceslinjen, er en fejl, der normalt påvirker brugere, der for nylig har opdateret deres computere til den nyeste version. Uret vises normalt i nederste højre hjørne af din skærm, og dets placering er yderst til højre på proceslinjen med den aktuelle dato nedenunder.

Brugere ønskede at vide, hvorfor uret forsvandt, og hvad de kan gøre for at hente det, da denne funktion bestemt er nyttig i betragtning af det faktum, at du er i stand til at kontrollere tid og dato til enhver tid, så længe din proceslinje er synlig. Der har også været nogle rapporter, hvor uret viste forkert tidspunkt eller dato på trods af at det blev indstillet til at kontrollere disse automatisk, men vi vil ikke behandle det her.

Følg instruktionerne i nedenstående metoder for at hurtigt bringe uret tilbage til dets oprindelige position og placering.

Løsning 1: Skift tema på din pc

Brugere, der kæmpede med det samme problem, rapporterede, at de var i stand til at løse problemet ved blot at ændre temaet på deres computere. Det er muligt, at det tema, de brugte, deaktiverede uret for at ændre dets udseende, eller at ændre temaet simpelthen nulstille denne funktionalitet fuldstændigt. Følg nedenstående trin:

 1. Højreklik på din skrivebordsskærm, og klik på Tilpas mulighed for at åbne og navigere til sektionen Personalisering i appen Indstillinger.
 2. En anden måde er at åbne kommandofeltet Kør ved samtidigt at trykke på Windows-tast + R eller ved at skrive Kør i søgefeltet.

 1. Indtast Control Desktop i feltet Kør, og tryk på Enter for at åbne sektionen Personalisering i Indstillinger.
 2. Klik på indstillingen Temaindstillinger i højre side af vinduet for at åbne det klassiske vindue til personalisering.

 1. Klik her på det installerede tema, som du vil bruge til at anvende temaet. Det nye tema skal anvendes på ingen tid.

Installation af et nyt tema:

 1. Der er mange steder på internettet, hvor du kan downloade masser af Windows 10-temaer. En af dem er bestemt Microsofts eget personaliseringsgalleri.
 2. Besøg den officielle Windows-personaliseringsgalleriside og download eventuelle temaer, der ser smukke ud for dig. Personaliseringsgalleriet indeholder over 300 temaer.

 1. Når du har downloadet flere temaer, skal du dobbeltklikke på et tema for at installere og anvende temaet på din pc.
 2. Alternativt kan du højreklikke på det valgte tema og klikke på indstillingen Åbn for at installere og anvende det.

Løsning 2: Tilpasning af visse indstillinger

Denne løsning er især nyttig for folk, der kæmper med flere forskellige problemer bortset fra det ur, der mangler på proceslinjen. Nogle brugere oplevede tid og dato mangler, Start-menu-knappen manglede sammen med nogle andre fejl, og de var i stand til at rette dette ved at følge det trin, der vises nedenfor:

 1. Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-menuen og trykke på tandhjulsikonet, der er et link til Indstillinger.

 1. Naviger til Tilpasning >> Temaer >> Indstillinger med høj kontrast
 2. Find indstillingen Høj kontrast og menuen Vælg en tema nedenunder. Hvis der var valgt et tema, skal du indstille dette til ingen.
 3. Når du har deaktiveret temaer med høj kontrast, skal du navigere til Indstillinger >> Tilpasning >> Temaer> Indstillinger for skrivebordsikon.
 4. Hvis indstillingen "Tillad temaer at ændre skrivebordsikoner" var deaktiveret, skal du aktivere den ved at markere afkrydsningsfeltet ud for den og klikke på OK.

 1. Kontroller, om dit problem er løst nu.

Løsning 3: Kontroller, om uret ved et uheld blev deaktiveret

Det er meget muligt, at du eller en anden, der brugte din pc ved et uheld deaktiverede uret, eller at en bestemt fejl i Windows gjorde det samme. Hvis det er tilfældet, skal det være ret nemt at aktivere uret til proceslinjen, hvis du følger instruktionerne nedenfor nøje.

 1. Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-menuen og trykke på tandhjulsikonet, som er et link til Indstillinger.

 1. Naviger til Tilpasning >> Opgavelinje
 2. Klik på linket nederst i vinduet Indstillinger, der siger "Slå systemikoner til eller fra".
 3. Du skal være i stand til at finde indstillingen "Ur" på listen over systemikoner.

 1. Når du finder indstillingen Ur, skal du kontrollere, om den er aktiveret. Hvis den ikke er aktiveret, skal du tænde den sammen med nogle andre ikoner, som muligvis også mangler.
 2. Anvend de ændringer, du har foretaget, ved at klikke på OK, og kontroller, om uret er vendt tilbage til proceslinjen.

Løsning 4: Fjern markeringen af ​​denne indstilling i proceslinjens indstillinger

Denne løsning kan lyde uklar, men den har fungeret for flere brugere, og de har anbefalet denne løsning. Det fungerer muligvis ikke for alle, men det er bestemt værd at give dette et skud, hvis ovenstående løsninger ikke løste dit problem.

 1. Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-menuen og trykke på tandhjulsikonet, der er et link til Indstillinger.

 1. Naviger til Tilpasning >> Opgavelinje
 2. Nu, øverst i proceslinjeafsnittet i Indstillinger, skal du kunne se indstillingen "Brug små proceslinjeknapper". Hvis indstillingen var aktiveret, skal du sørge for at deaktivere den og afslutte Indstillinger.

 1. Uret skal nu vende tilbage til proceslinjen.

Løsning 5: Genstart “explorer.exe” -processen

Genstart af denne proces er især nyttig, hvis du begynder at opleve problemer vedrørende dit skrivebord, proceslinjen, skrivebordsikoner eller de mapper, du åbner dagligt. Alt dette håndteres af "explorer.exe" -processen, og genstart af det har vist sig at løse mange Windows 10-problemer. Flere brugere har rapporteret, at genstart af denne proces hjalp dem med at løse urproblemet på Windows 10, så sørg for at gøre dette, før du kalder det afsluttes.

 1. Brug Ctrl + Shift + Esc-tastekombinationen for at hente Task Manager. Alternativt kan du bruge Ctrl + Alt + Del-tastekombinationen og vælge Task Manager fra menuen. Du kan også søge efter det i menuen Start.

 1. Klik på Flere detaljer for at udvide task manager og søge efter Windows Explorer-posten på listen. Højreklik på Windows Stifinder, og vælg indstillingen Afslut opgave.
 2. Proceslinjen og dine skrivebordsikoner forsvinder, men vær ikke bange. Mens du stadig er i Jobliste, skal du klikke på Filer >> Kør ny opgave.

 1. Skriv “explorer.exe” i dialogboksen Opret ny opgave, og klik på OK.
 2. Kontroller, om dit problem er løst.

Bemærk:Sørg for, at du ikke for nylig har installeret et tredjepartsprogram, der er relateret til visning af tid eller dato, fordi det muligvis er grunden til, at Windows 'standardur er forsvundet. For at sikre dig skal du starte i fejlsikret tilstand og kontrollere, om uret viser.

Løsning 6: Ændring af skaleringsindstillinger

I nogle situationer har du muligvis ændret dine skaleringsindstillinger fra skærmkonfigurationerne, som dette problem udløses på grund af hvilket uret forsvinder. Derfor vil vi i dette trin genkonfigurere denne indstilling, og vi returnerer skaleringen til 100% i stedet for en værdi mere end den for at forhindre uret i at forsvinde. For det:

 1. Trykke "Windows" + "JEG" på tastaturet for at åbne Windows-indstillingerne.
 2. I Windows-indstillingerne skal du klikke på "System" og vælg derefter "Skærm" knappen fra venstre side.
 3. Under skærmindstillingerne under “Skalering” overskrift skal du klikke på rullemenuen.
 4. Vælg “100%” fra listen og luk ud af vinduet.
 5. Kontroller, om uret vises tilbage.

Hvis du er i stand til at hente Windows-uret ved hjælp af denne metode, kan du faktisk være lidt irriteret, fordi du vil have skrifttyperne større på dit system. Dette er en generel fejl med Windows 10-operativsystemet, som nogle mennesker skal igennem, men heldigvis har det en løsning. For det:

 1. Dybest set, når du indstiller DPI-skaleringen til en større værdi, betyder det, at der er mindre plads til alle ikonerne og widgets i proceslinjen i Windows 10. På grund af dette udløses problemet.
 2. Trykke "Windows" + "JEG" taster på tastaturet for at åbne Windows-indstillingerne.
 3. I Windows-indstillingerne skal du klikke på "System" og vælg derefter "Skærm" knappen fra venstre side.
 4. Under skærmindstillingerne under “Skalering” overskrift skal du klikke på rullemenuen.
 5. Herfra skal du vælge værdien for den skalering, du vil vælge. Det kan være alt, hvad du er fortrolig med.
 6. Efter dette skal du navigere tilbage til skrivebordet efter at have lukket ud af dette vindue.
 7. Højreklik på proceslinjen, og vælg "Indstillinger på proceslinjen" mulighed.
 8. Klik på “Tænd systemikoner eller Fra ” knap.
 9. Sørg for at starte i denne indstilling deaktivering nogle systemikoner og fortsæt med at gøre dette, indtil uret vises på din proceslinje.
 10. Dette reducerer pladsen, der forbruges af andre ikoner, og i sidste ende får uret tilbage til sin oprindelige position.

Løsning 7: Forøg proceslinjestørrelsen

Afhængigt af den opløsning, du bruger på din skærm og skærmens størrelse, kan den plads, som proceslinjen har tildelt til ikonerne, køre for kort, hvorfor uret forsvinder fra skærmen. Et middel til dette er at bare øge proceslinjestørrelsen til en større værdi for at rumme flere ikoner, og hvis du gør det, skal du slippe af med dette problem. For det:

 1. Naviger til dit skrivebord, og sørg for at lukke for unødvendige applikationer.
 2. Højreklik på proceslinjen, og sørg for at fjerne markeringen i “Lås proceslinjen" mulighed.
 3. Hold musen over skrivebordet nu cursoren over øverste ende på proceslinjen, og du skal se forlænger ikonet vises i stedet for pilen.
 4. Klik, når dette vises, og træk musen opad for at øge størrelsen på proceslinjen.
 5. Efter stigende på proceslinjens størrelse, skal du kontrollere, om uret vises.

Løsning 8: Skift tidsformat

Det er også muligt, at du i nogle tilfælde muligvis ikke har valgt det klokkeslæt og det datoformat, som du vil have uret vist korrekt, og på grund af denne fejl viser uret muligvis ikke på proceslinjen. Derfor konfigurerer vi i dette trin nogle tids- og datoindstillinger for at indstille et korrekt format, så uret kan vises. For at gøre det:

 1. Trykke “Windows” + “R” for at åbne Kør-prompten.
 2. Indtaste "Kontrolpanel" og tryk på "Gå ind" for at åbne det klassiske kontrolpanelinterface.
 3. Klik på på i kontrolpanelet “Ur og region” og vælg derefter "Område" mulighed.
 4. Klik på “Yderligere indstillinger” og vælg derefter "Dato" fanen.
 5. På fanen Dato skal du klikke på “Kort dato” dropdown, og vælg et format, der passer bedst til dine behov.
 6. Klik på "Ansøge" for at gemme dine indstillinger og derefter lukke ud af dette vindue.
 7. Kontroller om valg af format har fået uret til at dukke op igen.

Løsning 10: Deaktiver accentfarver

I nogle tilfælde har du muligvis selv ændret temaindstillingerne, eller hvis du har ændret temaet på din computer, bliver accentfarverne muligvis automatisk projiceret på din proceslinje. Hvad dette gør er, at det undertiden forhindrer uret i at blive vist på grund af de accentfarver, der vises på proceslinjen. Derfor deaktiverer vi disse farver i dette trin. For det:

 1. Trykke "Windows" + "JEG" for at åbne Windows-indstillinger.
 2. Klik på indstillingerne i indstillingerne “Tilpasning” og vælg derefter “Farver” mulighed fra venstre side.
 3. I farveindstillingerne under "Vælg din accentfarve" overskrift, fjern markeringen af “Vælg automatisk enaccentfarve fra din baggrund" mulighed.
 4. Rul længere ned og fjern markeringen fra begge indstillinger under "Vis accentfarver på følgende overflader" overskrift.
 5. Dette forhindrer, at accentfarverne vises på din proceslinje, startmenuen og andre Windows-overflader.
 6. Kontroller, om udførelsen af ​​denne ændring har løst problemet med, at Windows-uret forsvinder.

Løsning 11: Skift mellem proceslinjens indstillinger

I nogle tilfælde kan problemet muligvis udløses, hvis proceslinjen er aflyst, eller hvis den har fået en generel fejl. Som en løsning til at omgå dette problem, skifter vi indstillingen "Skjul altid proceslinjen i skrivebordstilstand" et par gange, og så kontrollerer vi, om det gør uret tilbage. For at gøre det skal du følge vejledningen nedenfor.

 1. Lukning af alle unødvendige applikationer og naviger til dit skrivebord.
 2. Højreklik på proceslinjen, og vælg "Indstillinger på proceslinjen" mulighed.
 3. I det næste vindue skal du klikke på “Skjul automatisk proceslinjen i skrivebordstilstand”Skift for at tænde den.
 4. Naviger tilbage til skrivebordet, og kontroller, at proceslinjen automatisk skjules.
 5. Hvis uret kommer tilbage, skal du gå tilbage til dine indstillinger og fortryde denne ændring, og uret skal stadig forblive på plads.

Løsning 12: Ændring af temafil

I nogle tilfælde er det muligt, at det tema, du bruger, ikke er korrekt konfigureret til at køre på Windows 10, og det drejer uret til sort, hvilket også er valgt som accentfarven i temaet. Derfor ændrer vi i dette trin et par linjer fra temaindstillingerne, og forhåbentlig skal dette få temaet til at fungere igen. For det:

 1. Først og fremmest skal du trykke på "Windows" + "JEG" for at åbne Windows-indstillingerne.
 2. Klik på “Tilpasning” og vælg derefter “Temaer” mulighed fra venstre side.
 3. Noter navnet på det tema, du bruger på din computer.
 4. Når du har gjort dette, skal du navigere til følgende adresse på din computer.
  C: \ Brugere \ Brugernavn \ AppData \ Lokalt \ Microsoft \ Windows \ Temaer
 5. Find filen opkaldt efter det tema, du bruger.
 6. Højreklik på denne fil, og vælg "Åben med" mulighed.
 7. Vælg “Notesblok” fra listen, eller klik på en hvilken som helst brugerdefineret teksteditor, du bruger.
 8. Find derefter følgende linje i temaet, vi vil ændre denne fil i næste trin.
  Sti =% SystemRoot% \ resources \ themes \ Aero \ AeroLite.msstyle
 9. Udskift denne linje med følgende linje.
  Sti =% SystemRoot% \ resources \ themes \ Aero \ Aero.msstyle
 10. Klik på "Fil" og vælg derefter "Gem som" mulighed.
 11. Vælg et navn til dette nye tema, som vi har oprettet.
 12. Trykke "Windows" + "JEG" for at åbne Windows-indstillingerne.
 13. Klik på “Tilpasning” og vælg derefter “Temaer” på venstre side.
 14. Vælg navnet på det nye tema, som vi har oprettet herfra.
 15. Kontroller, om dette har løst problemet med, at Windows-uret forsvinder.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found