Vejledninger

Sådan fjernes vokal i Audacity?

Audacity er en gratis open source-lydsoftware, der bruges til redigering og optagelse af lydspor på flere platforme. Det er et brugervenligt program til redigering af enhver form for lydfiler. Imidlertid kan en funktion nogle gange være svær at finde, såsom at fjerne vokal fra lydspor. I denne artikel vil vi vise, hvordan du fjerner vokal fra ethvert lydspor i Audacity.

Fjernelse af vokal i Audacity

Audacity er en af ​​de berømte applikationer til at ændre lydfiler. Det er let at fjerne vokal fra lydspor, men der er mere ved det. Det er ulovligt at bruge lydspor fra nogen uden deres tilladelse. Selv ved at fjerne vokalen kan man ikke bruge sporet uden rettighederne. Hvis brugeren bruger det til deres egen personlige brug, er det fint at fjerne vokal og bruge soundtracket. Det anbefales dog stærkt at ikke bruge det til kommercielt, YouTube eller andre sociale medier.

Vigtig: Det vil være svært eller umuligt at fjerne sang fra de fleste lydfiler, så nogle lydspor fungerer muligvis ikke det samme som andre.

Metode 1: Fjernelse af vokal ved hjælp af Fjern vokalhandling i Audacity

Med de seneste opdateringer får Audacity flere og flere funktioner. Audacity har nu en funktion til at fjerne vokal fra ethvert soundtrack. Dette er en standardmetode til at fjerne vokal, men brugere kan kombinere og bruge flere andre effekter med denne til at justere det, som de vil. Følg nedenstående trin for at fjerne vokal fra lydfilen:

 1. Åben Audacity ved at dobbeltklikke på genvejen eller ved at søge i den gennem Windows-søgefunktionen.
 2. Klik på Fil i menulinjen og vælg Åben mulighed.
 3. Find den lydfil, du vil fjerne vokal fra og åben det.
 4. Vælg del af sporet hvor vokal findes ved at venstreklikke på sporet med musen som vist nedenfor:

  Bemærk: Du kan vælge hver vokaldel separat og derefter anvende nedenstående trin.

 5. Klik på Effekt menu i menulinjen og vælg Vokal reduktion og isolation mulighed.
 6. Skift handlingen til Fjern vokal og klik på Okay knap.
 7. Sangen fjernes fra sporet.

Metode 2: Fjernelse af vokal ved hjælp af Invert Split Stereo i Audacity

Denne metode blev brugt, før der ikke var nogen mulighed for at fjerne vokalen i Audacity. Audacity giver de to kanaler i hver fil, du åbner, du kan opdele dem og invertere den nederste for at fjerne vokalen. Denne metode kan kræve nogle andre valgfrie effekter for at gøre det bedre. Følg nedenstående trin:

 1. Dobbeltklik på Audacity genvej for at åbne den eller søge i Windows-søgefunktionen og klikke på den.
 2. Klik på Fil i menulinjen øverst og vælg Åben mulighed.
 3. Vælg den lydfil, du vil fjerne vokal fra, og klik på Åben knap.
 4. Klik på Spor-menu og vælg Split stereo til mono mulighed.
 5. Dobbeltklik nu på nederste kanal for at vælge det fulde spor. Klik på Effekt menu i menulinjen og vælg Inverter mulighed.

  Bemærk: Hvis du stadig hører vokalen, kan du også bruge Amplify-indstillingen i Effect-menuen ved at flytte den til negativ for at ændre den mere.

 6. Det vil næsten fjerne vokalen fra sporet.
Tags Audacity Audio Vocal