Vejledninger

Fix: Filen er åben i et andet program

Fejlen "Filen er åben i et andet program" opstår, når du udfører en handling på en fil, men fordi filen er adgang til af et andet program, er du ikke i stand til at udføre opgaver eller handlinger på den. Dette er et meget grundlæggende princip, der har været der i computing i meget lang tid. Dette gøres primært for at reducere data inkonsekvens.

Men hvis filen ikke bruges af nogen af ​​applikationerne på din computer, kan dette være en besværlig fejl. Applikationen kan muligvis bruges af en skjult tjeneste, eller der kan være en fejl, der ikke giver dig mulighed for at udføre handlingerne. Vi har listet en guide, som du kan følge. Start med den første og arbejd dig ned.

Løsning 1: Brug af Jobliste

Hvis du vil betjene en fil, men får en hurtig meddelelse 'filen er åben i et andet program', kan du åbne task manager og se om der er nogen forekomst af filen åben. Der er flere tilfælde, hvor andre applikationer skaber en fil til deres egne operationelle formål, eller hvor filen åbnes, men skjult for visning. Hvis du afslutter forekomsten af ​​filen fra task manager, frigøres den, så du kan arbejde uden problemer.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “taskmgr”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i task manager, skal du søge efter den fil, der giver fejlen. Højreklik på den og vælg “Afslut opgave”.

 1. Luk task manager, og prøv at udføre den handling, du ønskede.

Løsning 2: Ændring af File Explorer-indstillinger

En anden løsning til løsning af dette problem er at deaktivere 'Start mappevinduer i en separat proces'. Dette vil sikre, at mappevinduerne startes korrekt, og at der ikke er nogen konflikt mellem forskellige processer. Du kan altid vende tilbage til ændringerne, hvis denne løsning ikke lykkes i dit tilfælde.

 1. Tryk på Windows + E for at starte filudforskeren. Vælg fanen 'Udsigt', tryk på ‘Muligheder' og vælg ‘Skift mappe og søgemuligheder’.

 

 1. Når mappevalg er åbnet, skal du klikke på ‘UdsigtFanen. Rul ned på listen over muligheder, indtil du finder 'Start mappevinduer i en separat proces’. Fjern markeringen valgmulighederne.

 1. Trykke ansøge for at gemme ændringer og kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Bemærk: Hvis problemet ikke forsvinder efter deaktivering af indstillingen, kan du også prøve at aktivere det og kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 3: Sletning af filen ved hjælp af kommandoprompt

En anden simpel løsning er at slette den fil, du prøver at bruge kommandoprompten. Du bliver nødt til at navigere til det bibliotek, hvor din fil er placeret. Når vi har fundet filen, afslutter vi filudforskeren, sletter filen og starter filudforskeren igen. Bemærk, at du muligvis har brug for administrative rettigheder for at udføre denne handling.

 1. Trykke Windows + E. for at starte filudforskeren. Find filstien til det bibliotek, hvor din fil er placeret. Kopier filen ved hjælp af adresselinjen øverst på skærmen.

 1. Når du har fundet filen, skal du trykke på Windows + S, skrive “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“ Kør som administrator".
 2. Når du er i den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive “cd" efterfulgt af plads og filsti i det bibliotek, hvor din fil er placeret. Det skal se sådan ud:

cd C: \ Brugere \ Strix \ Desktop

 1. Tryk på Windows + R, skriv “taskmgr”I dialogboksen, og tryk på Enter. Find “Windows Stifinder”Fra processen. Højreklik på den og vælg “Afslut opgave”.

 1. Din opdagelsesrejsende forsvinder fra din skærm og efterlader de applikationer, der stadig kører. Bare rolig, vi ønsker, at dette skal ske. Åbn kommandoprompten (hvis den er i baggrunden, skal du bruge Alt + Tab til at navigere gennem applikationerne). Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando. Her skal det rigtige filnavn nævnes sammen med dets udvidelse. Vær opmærksom på, at hvis filen har mellemrum, fungerer denne kommando ikke (for eksempel fungerer 'min memo.txt' ikke). Du bliver nødt til at omdøbe filen, før der kan udføres handlinger på den i kommandoprompten.

del Appuals.txt

 1. Filen slettes nu. Bring Task Manager tilbage i forgrunden, vælg Fil og klik på 'Kør ny opgave’.

 1. Skriv “opdagelsesrejsende”I dialogboksen, og tryk på OK. Windows Stifinder opstår automatisk. Kontroller, om den nødvendige handling er afsluttet. Du kan også bruge "explorer.exe", hvis ovenstående opgave ikke fungerer.

Løsning 4: Deaktivering af eksempelruden

Eksempelruden er en mulighed, der findes i Windows Stifinder, som gør det muligt at forhåndsvise applikationer separat på siden. Det giver et kort glimt af filerne, hvad der er indeholdt i dem. Dette kan være nyttigt for mange brugere i mange tilfælde, men det har vist sig at være et problem, der forårsager fejlmeddelelsen under diskussion. Følg nedenstående trin for at deaktivere eksempelruden.

 1. Tryk på Windows + E, klik på ‘UdsigtFanen fra toppen af ​​skærmen og fjern markeringen indstillingerne for forhåndsvisning. Det skal være til stede på båndet i den nærmeste venstre side.

 1. Luk Windows og start det igen. Kontroller nu, om du med succes kan udføre operationen.

Løsning 5: Brug af Resource Monitor

Hvis alle ovennævnte metoder ikke fungerer, er det meget sandsynligt, at den fil, du prøver at udføre handlingen på, åbnes eller få adgang til et andet program. Vi kan prøve at starte ressourcemonitoren, finde processen med adgang til filen, afslutte den og prøve at udføre operationen igen. Bemærk, at du muligvis har brug for administratorrettigheder for at udføre denne handling.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “resmon.exe”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i ressourceovervågningen, skal du klikke på ‘CPU ' Vælg nu 'Tilknyttede håndtag'. Skriv navnet på filen i dialogboksen, og tryk på Enter. Fra resultaterne skal du højreklikke på hver proces og vælge 'Afslut opgave’.

 1. Kontroller nu, om det aktuelle problem blev løst.

Bemærk: Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, skal du genstarte din computer. Genstart af computeren opdaterer alle filer og deres adgang, der kan løse problemet. Derudover kan du også bruge tredjepartsapplikationer som f.eks.Unlocker '.