Vejledninger

Fix: Skype kan ikke få adgang til lydkort

For at alle lydrelaterede processer skal fungere på din computer, skal alle programmer og tjenester være i stand til at kommunikere med dit lydkort. Det samme kan anvendes på Skype, en instant messaging and calling app, der i høj grad er afhængig af brugen af ​​indbygget lyd, da den skal bruges til mikrofonoptagelse og til afspilning af indgående lyd.

Hvad får Skype til at vise fejlen?

Denne fejl kan skyldes en nylig Windows-opdatering eller ved at opgradere din computer til en ny version af Windows. Det får nogle tilladelsesindstillinger til at nulstille sig selv, og Skype har ikke længere tilladelse til at få adgang til mikrofonen.

Den anden hovedårsag kan findes med gamle lydkortdrivere, som ikke kan følge med nye versioner af Windows eller Skype.

Hvis Skype ikke kan få adgang til dit lydkort, kan du være klar til en udfordring, men det skal være let at overvinde, hvis du følger de trin, vi har udarbejdet i denne artikel. Disse metoder blev bekræftet som værende af brugere, så sørg for at tjekke dem alle ud.

Løsning 1: Lad apps bruge din mikrofon

Denne skjulte lille indstilling er muligvis altid tændt, men det kan være ændringer ved nye programmer, der installeres, eller ved en Windows Update, der muligvis har slået den af ​​af forskellige sikkerhedsmæssige årsager. Denne løsning er den enkleste, og den kan spare dig for timevis af indsats, så sørg for at du ikke springer denne metode over, når du foretager fejlfinding af problemet "Skype har ikke adgang til lydkort".

Brugere af Windows 10:

 1. Klik på tandhjulsikonet nederst til venstre i Start-menuen for at åbne appen Indstillinger. Du kan også søge efter det.

 1. Rul ned, indtil du ser afsnittet om beskyttelse af personlige oplysninger, og sørg for at klikke på det. I venstre side af vinduet skal du se afsnittet om apptilladelser. Rul ned, indtil du når Mikrofon, og klik på denne mulighed.
 2. Først og fremmest skal du kontrollere, om indstillingen Mikrofon for denne enhed er aktiveret. Hvis det ikke er det, skal du klikke på Skift og indstille skyderen til.

 1. Derefter skal du skifte skyderen under "Tillad apps at få adgang til din mikrofon" til Til og rul ned i listen over installerede apps på din computer for at finde Skype. Tænd skyderen ved siden af ​​Skype-posten på listen.
 2. Åbn Skype igen, og kontroller, om problemet fortsætter.

Ældre versioner af Windows:

 1. Højreklik på lydstyrkeikonet på din proceslinje, og vælg indstillingen Lyde. Hvis dette ikon ikke findes på proceslinjen, kan du finde lydindstillinger ved at åbne Kontrolpanel, skifte visningen til Kategori og vælge Hardware og lyd >> Lyd.

 1. Kontroller, om din mikrofon er aktiveret under fanen Optagelse. Skift til denne fane ved at klikke på toppen af ​​vinduet og find den mikrofon, du bruger. Den skal placeres øverst og vælges.
 2. Klik på den en gang, og klik på knappen Egenskaber nederst til højre i vinduet. I vinduet Egenskaber, der åbnes, skal du kontrollere under Enhedsbrug og indstille indstillingen til Brug denne enhed (aktiver), hvis den ikke allerede var, og anvend ændringerne.

 1. Naviger til fanen Avanceret i det samme egenskabsvindue, og tjek under Eksklusiv tilstand.
 2. Fjern markeringen i afkrydsningsfelterne ud for "Tillad, at applikationer får eksklusiv kontrol over denne enhed" og "Giv applikationer med eksklusiv tilstand prioritet". Anvend også disse ændringer, og gentag den samme proces for din højttalerenhed i fanen Afspilning, inden du lukker disse vinduer. Åbn Skype igen, og kontroller, om fejlen fortsætter.

Bemærk: Selvom du er en Windows 10-bruger, skal du stadig prøve det andet sæt trin, da de formåede at løse problemet for nogle Windows 10-brugere, når ovenstående ikke lykkedes.

Løsning 2: Opdater lydkortdrivere på din computer

Hvis du for nylig har opdateret ting på din computer, men har gået glip af opdateringen af ​​dine drivere, risikerer du muligvis forskellige fejl og BSOD'er på din computer. Gamle drivere er et af rodproblemerne i næsten alle fejl på Windows, og det inkluderer også dette problem. Sørg for at tage dig tid og opdatere lydkortdrivere.

 1. Vælg Start-knappen, skriv Enhedshåndtering, og vælg den øverst på listen over resultater. Alternativt kan du bruge Windows Key + R-tastekombinationen og skrive devmgmt.msc i dialogboksen Kør. Klik på OK bagefter.

 1. Udvid en af ​​lyd-, video- og spilkontrollerne for at finde enheder, der skal opdateres, højreklik derefter (eller tryk og hold nede) på den, og vælg Opdater driver i genvejsmenuen.
 2. Der kan være flere enheder der, men sørg for at opdatere dem begge i tilfælde af. Processen kan være lang, men det er vigtigt at holde dine chauffører opdateret.

 1. Vælg Søg automatisk efter opdateret driversoftware fra det nye vindue. Hvis Windows ikke finder en ny driver, kan du prøve at kigge efter en på enhedsproducentens websted og følge deres instruktioner for at installere den nye driver. Du skal også kunne søge efter navnet på din bærbare computer eller din pc.

Bemærk: Hvis du bruger Windows 10, installeres de nyeste drivere ofte med Windows-opdateringer, så sørg for at holde din computers operativsystem frisk. Windows Update køres automatisk på Windows 10, men du kan kontrollere, om der er nye opdateringer ved at følge de instruktioner, vi har nedenfor.

 1. Søg efter "Indstillinger" ved hjælp af søgefeltet på proceslinjen, eller klik på geartasten, der vises, når du har klikket på Start-menuknappen.
 2. Find og åbn afsnittet "Opdatering og sikkerhed" i appen Indstillinger. Bliv på Windows Update-fanen, og klik på knappen Check for updates under Update status-delen af ​​vinduet for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.

 1. Hvis der er en, skal Windows starte downloadprocessen automatisk. Vær tålmodig, før opdateringen installeres, og kontroller, om Skype nu fungerer korrekt.

Løsning 3: Udfør en opgradering på stedet

Dette er et populært navn for metoden, hvor du opdaterer eller opdaterer din computer ved hjælp af Windows 10 Media Creation-værktøjet i stedet for den almindelige måde via funktionen til automatisk opdatering. Det er meget nyttigt, og det er de metoder, som Microsoft-embedsmænd brugte til at løse problemet på brugerens computere. Tjek det nedenfor!

 1. Download Media Creation Tool, der kan køres fra Microsofts websted, og vent på download. Dobbeltklik på den downloadede fil i din downloads-mappe kaldet MediaCreationTool.exe for at åbne opsætningen. Tryk på Accepter på det første skærmbillede.
 2. Vælg "Opgrader denne pc nu" ved at aktivere radioknappen, og klik på knappen Næste for at fortsætte. Værktøjet downloader visse filer, kontrollerer for opdateringer og scanner din pc for at se, om den er klar, så vær tålmodig.

 1. Accepter licensbetingelserne fra det næste vindue, hvis du vil fortsætte med installationen og vente igen på at kommunikere med Microsoft om opdateringer (igen).
 2. Derefter skal du allerede se skærmbilledet Klar til installation med Installer Windows og holde personlige filer og apps-indstillinger på listen. Dette er valgt automatisk, da du allerede kører Windows 10, og du vil beholde alt. Installationen skal nu fortsætte, så din computer skal opdateres, når værktøjet er færdig med sin proces, og Skype skal fungere korrekt.

Løsning 4: Udfør en ren installation af Skype

Hvis ovenstående metoder har fejlet dig, bør du helt sikkert overveje at udføre en ren installation, der nulstiller appen fra bunden, men du vil være op inden for et par minutter. Ren installation adskiller sig fra en almindelig geninstallation, fordi den fjerner alle resterende filer og poster i registreringsdatabasen, som du ikke får normalt, og fejlen vises muligvis stadig uden at du ved, hvad der forårsagede det. Held og lykke!

En god idé ville være at gemme din chathistorik, hvis du ønsker at få adgang til tidligere beskeder, du har sendt via Skype. Du kan gøre det ved at følge disse trin:

 1. Brug Windows Logo Key + R-tastekombination for at åbne dialogboksen Kør. Sørg for at skrive "% appdata% \ skype" i feltet uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne denne placering.

 1. Find derefter en mappe, der hedder "Mine Skype-modtagne filer", højreklik på den, og vælg Kopi-indstillingen i genvejsmenuen. Indsæt mappen et andet sted på din computer, helst på dit skrivebord.

Nu er det tid til faktisk at afinstallere programmet fra din computer, hvilket kan gøres ved hjælp af nedenstående trin. Hvis du har installeret Skype ved hjælp af Windows Store, anbefales det at følge instruktionerne vedrørende appen Indstillinger i Windows 10.

 1. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Skriv blot med Start-menu-vinduet åbent. Alternativt kan du klikke på tandhjulsikonet nederst til venstre i Start-menuen for at åbne appen Indstillinger, hvis du bruger Windows 10.
 2. I kontrolpanelet skal du vælge Vis som: Kategori i øverste højre hjørne af Kontrolpanel og klikke på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.

 1. Hvis du bruger appen Indstillinger, skal du klikke på Apps straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc, så vent et stykke tid for at den kan indlæses
 2. Find Skype i Kontrolpanel eller Indstillinger, og klik på knappen Afinstaller i vinduet. Følg instruktionerne, der vises bagefter for at afinstallere det fuldstændigt.

Nu er det tid til at fjerne resterende filer og poster i registreringsdatabasen, der muligvis er blevet efterladt af programmet. Sådan sørger du for, at ingen gamle filer gør det til den nye installation, og du vil undgå, at gamle filer laver de samme fejl på Skype.

 1. Brug Windows Logo Key + R-tastekombination for at åbne dialogboksen Kør. Sørg for at skrive "% appdata%" i feltet uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne denne placering.

 1. Find derefter en mappe kaldet “Skype”, højreklik på den, og vælg Slet-indstillingen i genvejsmenuen.

Nu sletter vi de resterende poster i registreringsdatabasen relateret til Skype. Sletning af registreringsdatabasenøgler er farligt, hvis du ikke ved, hvad du laver. Intet dårligt vil ske, hvis du følger instruktionerne omhyggeligt.

Da du skal slette flere registreringsdatabasenøgler, anbefaler vi, at du tjekker denne artikel, som vi har lavet, så du sikkert kan sikkerhedskopiere din registreringsdatabase for at forhindre andre problemer på din computer. Der vil stadig ikke være noget galt, hvis du følger nedenstående trin.

 1. Åbn vinduet Registreringseditor ved at skrive "regedit" i enten søgefeltet ved siden af ​​Start eller dialogboksen Kør, som kan åbnes med Windows Key + R-tastekombinationen.

 1. Brug Ctrl + F-tastekombinationen, eller klik på Rediger i den tilgængelige menu øverst i vinduet, og klik på Find.
 2. Skriv “Skype” under Find hvad-bjælken, og klik på find næste. Højreklik på hver fundet nøgle, og vælg Slet i genvejsmenuen. Bekræft dit valg, og fortsæt til næste tast ved at klikke på Rediger >> Find næste.

Bemærk: Hvis du kæmper med tilladelsesproblemer, mens du sletter en af ​​nøglerne, skal du muligvis tilføje dig selv tilstrækkelige tilladelser til at gøre ved at følge det nemme sæt trin nedenfor:

 1. Højreklik på den problematiske nøgle, der er vært for nøglen, der nægter at blive slettet i venstre navigationsrude, og vælg indstillingen Egenskaber.
 2. Under gruppen eller brugernavne skal du prøve at finde din computers brugernavn på listen. Hvis du ikke kan se det nogen steder, skal du klikke på Tilføj >> Avanceret >> Find nu. Du skal kunne se din brugerkonto under søgeresultaterne, så vælg den og klik på OK to gange, indtil du er tilbage i mappen Tilladelser.

 1. Vælg din konto i gruppen eller brugernavnet, markér afkrydsningsfeltet Fuld kontrol under Tilladelser for (Dit brugernavn) og anvend de ændringer, du har foretaget.
 2. Derefter kan du højreklikke på den nøgle, du ville fjerne, og klikke på Slet for at prøve igen.

Efter at have udført ovenstående trin, kan du geninstallere Skype ved at downloade det fra deres officielle downloadsite, køre den fil, du downloadede, og følge instruktionerne på skærmen for at installere Skype igen. Kontroller, om problemet stadig vises.

Bemærk: Hvis du brugte appen fra Store på Windows 10, skal du klikke på Store-ikonet fra proceslinjen eller søge efter den og skrive Skype i søgefeltet. Klik på knappen Download, og vent på, at appen installeres.