Vejledninger

Hvad er hxtsr.exe, og skal jeg slette det?

Hvis du læser denne artikel, er du muligvis stødt på et stadium, hvor din antivirussoftware registrerer og karantæner processen 'hxtsr.exe' og advarer dig om, at det kan være ondsindet. Den eksekverbare er ikke malware i næsten alle tilfælde; det er et program, der tilhører Microsoft Office på din computer

Der var mange tilfælde, hvor forskellige antivirussoftware som Avast eller Norton advarede brugere om, at de stødte på en potentiel trussel og blokerede den for godt. Nu kan der være to tilfælde; enten er den eksekverbare legit eller det er malware, der udgør den eksekverbare i dit system. Sandsynligheden for det andet tilfælde er yderst sjældent. I modsætning til mange andre eksekverbare filer, som vi dækkede i vores tidligere artikler; denne gør ikke forbruge ressourcer (CPU eller hukommelse) på nogen måde. Hvis du finder processen, der bruger dine ressourcer, er der en mulighed for, at den hører til den anden sag.

Lad os sammenfatte fakta om hxtsr.exe:

  • Den eksekverbare er ikke spyware.
  • Det betragtes ikke som en virus eller trojan.
  • Det betragtes heller ikke som adware eller popup-relateret applikation.
  • Hxtsr er en del af Microsoft Office-pakken og kan afsluttes efter brugerens vilje.
  • Det anbefales kraftigt, at du ikke fjerner elementet, medmindre du er helt sikker på, at det er en virus / malware.

Hvordan skal jeg vide, om hxtst.exe ikke er en virus?

Hvis din antivirussoftware beder dig om, at et eksekverbart mål er en virus eller trojan, kan det være meget svært at afgøre, om det er sandt eller ej. Vi henviser til disse antivira for at bestemme de filer, der er skadelige, men hvis de selv advarer os til gengæld, bliver det ret forvirrende. Filstien til den eksekverbare skal være:

C: \ Program Files \ WindowsApps \ microsoft.windowscommunicationsapps_17.7167.40721.0_x64__8wekyb3d8bbwe \ hxtsr.exe

Du bør kontrollere, om dette virkelig er tilfældet. På grund af den usikkerhed, der stadig kan opstå, vil vi ty til at køre Microsoft Safety Scanner på din computer. Microsoft Safety Scanner er et scanningsværktøj designet til at finde og fjerne malware fra din computer. Bemærk, at denne software er ikke en erstatning til dit almindelige antivirus, men det giver dig de nyeste virusdefinitioner derude og kan guide os i dette tilfælde. Den kører også kun, når den udløses. Desuden anbefaler vi, at du kun bruger denne software ved at downloade den nyeste version, da virusdefinitioner opdateres ofte.

  1. Gå over til Microsofts officielle hjemmeside og Hent sikkerhedsscanneren. Sørg for at downloade den korrekte version til din computer ved at vælge bits.

 

  1. Filen vil være omkring 120 MB. Download filen til en tilgængelig placering og klik på exe-filen til løbdet.
  2. Vent på, at scanningen er fuldført. Hvis der blev opdaget trusler, underrettede scanneren dig straks.

Hvis processen er mærket som en trussel af scanningen, kan det siges, at det faktisk er malware og skal fjernes fra din computer. Hvis det ikke gør det, kan du ignorere det og lade det være på dets placering. Du kan sætte den eksekverbare fil i karantæne, så den ikke vises i dine fremtidige scanninger.