Vejledninger

FIX: Windows 10-opdatering mislykkes med fejlkode 0x80070013

Det 0x80070013 fejlkode, du får fra Windows 10, indikerer, at du prøver at installere en driver på din computer, der allerede er installeret, eller at du installerer en, der er mindre kompatibel med din hardware end den, du allerede har.

Nu hvor du ved hvad det er, kan vi se, hvad det gør, når det sker. Fejlkoden tillader ikke dig at installere opdateringer til dit Windows 10-system og vil medføre, at Windows Update mislykkes, før du håndterer det. Da dit system regelmæssigt skal opdateres, er dette et problem, som du bør tage sig af hurtigst muligt.

Mens fejl som dette kan skræmme dig, er der en ret let løsning, der får denne fejl til at forsvinde, og du kan fortsætte med at opdatere dit system, og det er at manuelt nulstille Windows Update-komponenterne.

Nulstil dine Windows Update-komponenter manuelt

Denne metode kræver, at du bruger en forhøjet kommandoprompt for at nulstille Windows Update-komponenterne. I Windows 10 kan du åbne det ved at trykke samtidigt på Windows og x på tastaturet. Du vil se en menu med valgmuligheder. Find og vælg Kommandoprompt (administrator). Hvis du får en meddelelse om brugerkontokontrol, skal du trykke på Ja for at lade den forhøjede kommandoprompt starte. De kommandoer, du skal skrive, skal være korrekte, ingen stavefejl er tilladt, så vær forsigtig.

En gang inde i kommandoprompten er den første ting at gøre at stoppe MSI Installer, Windows Update Services og BITS. For at gøre dette skal du skrive følgende kommandoer og trykke på Gå ind på dit tastatur efter hver enkelt. Hvis nogen af ​​dem tager mere tid at gennemføre, skal du være tålmodig og vente på, at den slutter, før du skriver den næste.

net stop wuauserv

net stop cryptSvc

net stop bits

net stop msiserver

Nu hvor tjenesterne er stoppet, skal du omdøbe to mapper, nemlig Catroot2 og Distribution af software mapper. Da du allerede er i en forhøjet kommandoprompt, kan du også omdøbe dem derfra, bare brug følgende kommandoer og tryk på Gå ind på tastaturet efter dem begge.

ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old

ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

Når vi har omdøbt mapperne, er det næste trin at genstarte de tjenester, vi stoppede tidligere, så Windows Update kan fortsætte med at arbejde. Dette gøres igen i den forhøjede kommandoprompt med følgende kommandoer (glem ikke Gå ind efter at du har skrevet hver kommando):

net start wuauserv

net start cryptSvc

netto startbits

net start msiserver

Det, vi hidtil gjorde, nulstillede Windows Update-komponenterne og slap af med eventuelle problemer, du stod over for med Windows Update, samt forhindrede et antal problemer, der kan vises i fremtiden. Når du er færdig med kommandoprompten, kan du lukke den ved enten at skrive Afslut og trykke på Gå ind, eller ved at klikke på x i øverste højre hjørne.

En vigtig note er at være omhyggelig med at starte kommandoprompten i Admin tilstand, som beskrevet tidligere, for hvis du ikke gør det, vil du blive mødt med en Adgang nægtet besked, når du forsøger at omdøbe mapperne, og du ikke kan rette 0x80070013-fejlen.

Når du er færdig med alt, kan du igen prøve at gennemgå med Windows Update. Du skal nu ikke have nogen problemer overhovedet, og du kan opdatere dit system med de nyeste stabilitets- og sikkerhedsrettelser. Den førnævnte metode skal hjælpe dig, og du skal være i stand til at gøre det med lethed uanset din tekniske viden.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found