Vejledninger

Sådan ruller du med en touchpad

Stationære computere og bærbare computere adskiller verdener med hensyn til hardwarekonfiguration. Blandt de mange forskelle mellem stationære computere og bærbare computere findes det faktum, at bærbare brugere som standard bruger en touchpad i stedet for en mus til at flytte markøren, de ser på deres skærme. Selvfølgelig kan bærbare brugere vedhæfte en ekstern mus og bruge den som en inputenhed til deres markør, men standardindgangen til musemarkøren til alle bærbare brugere er en touchpad. En touchpad er ikke nogen anden verdslig teknologi - du bevæger din finger på touchpad'en for at flytte markøren på din skærm i overensstemmelse hermed, og du bruger hardware-højreklik og venstre-klik-knapper til at udføre klik (eller du kan bare trykke på de fleste touchpads for at udføre et klik).

Hvad mange har problemer med, når de bruger en touchpad, er imidlertid at rulle. Hvordan skal du rulle ved hjælp af en inputenhed, der ikke har et rullehjul? Nå, du kan altid bruge piletasterne på din bærbare computers tastatur til at rulle. Alternativt kan du klikke på piletasterne på en lodret eller vandret rullebjælke i et program eller et program for at rulle, og du kan også klikke på en lodret eller vandret rullebjælke for at vælge den og flytte din musemarkør (med det klik, der stadig holdes ) for at trække rullepanelet og rulle i den ønskede retning.

Spørgsmålet er dog stadig - hvordan ruller du med en touchpad? Heldigvis er det fuldt ud muligt at rulle ved hjælp af bare din touchpad og intet andet på næsten alle de forskellige touchpad-mærker, der findes. Forudsat at touchpad'en på din bærbare computer understøtter rulning af touchpad, og at indstillingen er aktiveret i touchpadens indstillinger / præferencer, er følgende nogle af de mest almindelige måder, der kan bruges til at rulle på en touchpad:

Metode 1: Rulning med en finger

Denne metode har vist sig at være mest effektiv på touchpads, der allerede har rullelinjer (prikkede eller ikke-prikkede linjer, der normalt er placeret på højre side og i nogle tilfælde bunden af ​​touchpads) præget på dem.

Denne metode fungerer endda på nogle berøringsplader, der ikke har nogen synlige rullelinjer - i sådanne tilfælde er alt, hvad du skal gøre, bare at flytte fingeren hen over det generelle område, hvor rullelinjen normalt er placeret på berøringsplader. For at rulle med kun en finger skal du:

 1. Placer en finger på en lodret eller vandret rullelinie på din touchpad (eller det generelle område, som rullelinjen ville være i, hvis din touchpad havde en).
 2. Træk din finger i den retning, du vil rulle, og displayet skal rulle i den retning.

Metode 2: Rulning med dobbelt finger

Rulning med dobbeltfinger er kendt for at være mest understøttet på touchpads, der ikke har rullelinjer. Der er ikke behov for et bestemt område på touchpad'en til rulleindgang, når det kommer til dobbeltfingerscrolling, fordi det er en helt anden og tydelig inputmetode - du bruger to fingre i stedet for kun en, og touchpad'en genkender dette let, mens du prøver for at rulle, da du ikke behøver at bruge to fingre til andre former for input. Her er hvad du skal gøre for at rulle på en touchpad med to fingre:

 1. Placer to af dine fingre på en hvilken som helst del af din touchpad (sørg for at give plads nok i alle retninger, så du kan bevæge fingrene). Sørg for, at du efterlader en god del mellemrum mellem dine to fingre - efterlad meget lidt eller intet mellemrum, og touchpad'en ender med at registrere dine to fingre som en, og du vil bare flytte din musemarkør i stedet for at rulle.
 2. Flyt begge fingre samtidigt i den retning, du vil rulle ind. Du skal flytte fingrene op og ned på din touchpad for at rulle lodret og hen over touchpad'en for at rulle vandret.

De fleste touchpads, der understøtter virtuel rulning, har det aktiveret som standard. I tilfælde af at rulning er deaktiveret på din touchpad, bliver du dog nødt til at aktivere den, før du rent faktisk kan rulle ved hjælp af din touchpad. Sådan kan du aktivere virtuel rulning på nogle af de mest populære mærker til bærbare touchpads:

På Synaptics touchpads

 1. ÅbnStart-menuog klik påKontrolpanel. Alternativt, hvis du bruger Windows 8, 8.1 eller 10, skal du højreklikke påStart-menuknappen for at åbneWinX-menuog klik påKontrolpanel.
 2. MedKontrolpaneliStore ikonerse, klik påMus.
 3. Naviger tilEnhedsindstillingerfanen.
 4. Klik påIndstillinger ....
 5. Hvis du bruger Windows 7, skal du markere afkrydsningsfeltet ud forRulningindstilling, og klik påansøgeog derefter videreOkay. Hvis du bruger Windows 8, 8.1 eller 10, skal du navigere tilMulti-fingerskal du markere afkrydsningsfelterne ud forAktiver lodret rulningogAktiver vandret rulningvalgmuligheder, og klik påOkay
 6. Klik påansøgeog derefter videreOkay.

På ALPS-touchpads

 1. ÅbnStart-menuog klik påKontrolpanel. Alternativt, hvis du bruger Windows 8, 8.1 eller 10, skal du højreklikke påStart-menuknappen for at åbneWinX-menuog klik påKontrolpanel.
 2. MedKontrolpaneliStore ikonerse, klik påMus.
 3. Naviger tilGestusfanen.
 4. Marker afkrydsningsfeltet ud forBrug lodret rullefunktion ogBrug vandrette rullefunktioner indstillinger ellerBrug rullemulighed eller hvad der gælder.
 5. Klik påansøgeog derefter videreOkay.

Hvis den berøringsplade, som din bærbare computer har, har et andet mærke, skal du ikke være bange - alt hvad du grundlæggende skal gøre er at komme dig til indstillingerne eller præferencer for din bærbare pc's pegefelt og finde ogaktivereen indstilling eller et par indstillinger til virtuel rulning. I de fleste tilfælde har denne indstilling titlen noget i retning af "Virtual Scrolling" eller "Scrolling" eller kommer i form af et par muligheder kendt som "Horizontal Scrolling" og "Vertical Scrolling". Forudsat at touchpad'en din bærbare computer har understøttet virtuel rulning, skal du blot finde din specifikke touchpad's virtuelle rulningsfunktion ogaktiveredet, og du vil være i stand til at rulle med succes ved hjælp af din touchpad og intet andet.