Vejledninger

Sådan skifter du akser på et scatter-diagram i Excel

Microsoft Excel er muligvis det bedste regnearksapplikation, der nogensinde er designet til Windows-operativsystemet. Excel er utroligt funktionsrige, og blot en af ​​de mange funktioner, Excel har at tilbyde brugerne, er muligheden for at oprette scatter-diagrammer. Et scatter-diagram, også kendt som et scattergram eller scatter-diagram, er et matematisk diagram, der kan bruges til at vise værdier for to variabler ved hjælp af kartesiske koordinater på en graf. Scatter-diagrammer er utroligt nyttige værktøjer, især for enhver bruger, der har brug for at vise resultaterne af to forskellige værdier af to forskellige variabler på samme sted.

Oprettelse af et spredningsdiagram på Excel er ret ligetil - alt hvad du skal gøre er at oprette en kolonne med koordinaterne til grafens X-akse og en kolonne med koordinaterne til grafens Y-akse, føde rådataene til Excel og absolutte guide, som applikationen er, behandler den dataene, opretter et spredningsdiagram og plotter koordinaterne, du fodrede det, på spredetabellen. Som alle grafer har et spredningsdiagram en X-akse og en Y-akse. Nogle gange er Excel-brugere af forskellige årsager nødt til at skifte et scatterdiagrams akser med hinanden - hvilket betyder at de vil ændre X-akse-værdierne for at blive plottet på Y-aksen og de værdier, der aktuelt er på Y -aks, der skal afbildes på X-aksen.

Selvom det måske lyder forvirrende og lidt kompliceret, er det ikke - at skifte X-aksen på et spredningsdiagram med sin Y-akse og omvendt på et Excel-regneark er ret let. Følgende er de to forskellige metoder, du kan bruge til at skifte akserne i et spredningsdiagram i Excel:

Metode 1: Brug indstillingen Skift række / kolonne

Microsoft Excel har enSkift række / kolonneder har et par forskellige anvendelser, hvoraf den ene skifter akser eller diagrammer og grafer som det gennemsnitlige spredningsdiagram. Selvom denne metodes succesrate med scatter-diagrammer ikke er så høj, er det stadig en metode, der er værd at prøve. For at prøve at skifte akserne på et spredningsdiagram ved hjælp af denne metode skal du:

  1. Klik et vilkårligt sted på det spredningsdiagram, du ser for at skifte akser for at vælge det.
  2. Du skal nu se tre nye faner i Excel -DesignLayout, ogFormat. Naviger tilDesignfanen.
  3. IDatasektion, find og klik påSkift række / kolonne for at få Excel til at skifte akser i det valgte diagram.

Metode 2: Skift værdierne for hver akse med hinanden

Hvis Excel erSkift række / kolonnemulighed virker ikke for dig, frygt ikke - det er ikke verdens ende (i det mindste endnu ikke). Du kan stadig skifte akserne på målspredningsdiagrammet ved manuelt at bytte koordinaterne til grafens X-akse for koordinaterne til grafens Y-akse og bytte koordinaterne til grafens Y-akse for koordinaterne til grafens X-akse . Manuel bytte af koordinaterne for hver af diagrammets akser med hinanden er bundet til at få Excel til at skifte akserne på spredetabellen. Hvis du vil skifte akserne på et spredetabel i Excel ved hjælp af denne metode, skal du blot:

  1. Højreklik på enten X-akse af spredetabellen eller densY akse, betyder ikke rigtig hvilken.
  2. Klik påVælg data ... i den resulterende kontekstmenu.
  3. Klik på RedigereiVælg datakildevindue, der åbnes.
  4. Udskift hvad der er iSerie X-værdier: felt med hvad der er iSerie Y-værdier: felt, og udskift hvad der er iSerie Y-værdier: felt med hvad der er iSerie X-værdier Mark.
  5. Klik påOkay.
  6. Klik påOkay endnu en gang iVælg datakildevindue.

Så snart du klikker påOkay, vendes akserne på det valgte scatterdiagram, og Excel plotter spredetabellen igen for at afspejle ændringen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found