Vejledninger

Hvad er iumsvc.exe, og skal jeg fjerne det?

Flere brugere har nået os med spørgsmål efter at have bemærket en proces (iumsvc.exe) der konstant bruger mange systemressourcer og bremser internetforbindelsen, mens den kører. De fleste brugere har mistanke om, at de har at gøre med malware, efter at de har set den eksekverbare vises igen i Jobliste, selv efter at de har deaktiveret den kraftigt. Som det viser sig, kan den eksekverbare findes på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad er iumsvc.exe?

Den ægte iumsvc.exe-fil er en softwarekomponent, der tilhører Intel Service Manager-applikationen, som er underskrevet af Intel Corporation. Forkortelsen, IUMSvc.exe står for Intel Update Manager-service.

Hovedformålet er at underrette brugeren, når der er en ny softwareopdatering tilgængelig på Intels servere. Da Windows Task Scheduler opretter en automatisk startopgave, der kører Intel Update Manager Service ved hver opstart, er det normalt at få øje på den ægte iumsvc.exeinde i Jobliste under opstartssekvensen.

Selvom baggrundstjenesten for dette værktøj vil have en stigning i ressourceforbruget, mens en ny opdatering downloades, bør du ikke se et konstant ressourceforbrug i inaktiv tilstand.

Er iumsvc.exe sikkert?

Som forklaret ovenfor, den ægte Iumsvceksekverbar skal ikke betragtes som en sikkerhedstrussel. Der er dog bestemt malware med tilsløringsfunktioner, der vides at skjule sig som eksekverbare filer med forbedrede tilladelser for at undgå at blive hentet af sikkerhedsscannere.

For at sikre, at dette ikke er tilfældet, opfordrer vi dig til at udføre en række undersøgelser for at hjælpe dig med at afgøre, om den eksekverbare fil, du har at gøre med, er ægte eller ej.

Først bør du undersøge bevis for forældreapplikationen. Hvis du bruger Intel-drivere (E.G. Intel Update Manager eller lignende hjælpeprogram underskrevet af Intel), er chancerne for, at du har at gøre med den ægte iumsvc.exefil.

Men hvis du ikke bruger nogen Intel-software, er der ingen grund til, at du skal få øje på en aktiv iumsvc.exeservice (medmindre det er en restfil).

Hvis denne første undersøgelse udløste mistanke, skal du begynde at undersøge placeringen af iumsvc.exefil, som du ser i Task Manager. For at gøre dette skal du trykke på Ctrl + Skift + Esc for at åbne et Task Manager-vindue.

Når du er der, skal du vælge Processer fanen fra den vandrette menu, rul derefter ned til listen over baggrundsprocesser, og find iumsvc.exe.Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Åbn filplacering fra den nyligt viste kontekstmenu.

Hvis den afslørede placering er anderledes end C: \ Program Files (x86) \ Intel \ Intel (R) Update Manager \ bin \ eller C: \ Program Files \ Intel \ Intel (R) Update Manager \ bin \ og du installerede ikke Intel-hjælpeprogrammet et tilpasset sted, der er stor chance for, at du har at gøre med en ondsindet eksekverbar.

Hvis filen er placeret et mistænkeligt sted, er den bedste fremgangsmåde nu at uploade den mistænkelige fil til en virusdatabase for at finde ud af, om filen er inficeret eller ej. Der er mange måder at gøre dette på, men en af ​​de mest bekvemme måder er at bruge VirusTotal. For at gøre dette skal du åbne dette link (her), upload filen og vent på, at analysen er færdig.

Hvis den analyse, du lige har foretaget med VirusTotal, ikke afslørede uoverensstemmelser, skal du springe over det næste afsnit nedenfor og flytte direkte til 'Skal jeg fjerne SBAMSvc.exe?' afsnit.

Men hvis ovenstående analyse har hævet nogle røde flag, skal du fortsætte med det næste afsnit nedenfor for trinvise instruktioner om håndtering af virusinfektionen.

Håndtering af sikkerhedstruslen

Hvis ovenstående undersøgelser afslørede, at filen ikke er et legitimt sted, og VirusTotal-analysen har givet mistanke om en virusinfektion, anbefaler vi stærkt, at du installerer en sikkerhedsscanner, der er i stand til at identificere hver inficeret fil og håndtere den.

Husk, at der er stor chance for, at du har at gøre med malware med tilsløringsfunktioner - disse ting er notorisk sværere at opdage, da ikke alle sikkerhedssuiter er effektive til at identificere og sætte dem i karantæne. Hvis du allerede betaler for en premium-sikkerhedsscanner, kan du gå videre og starte en scanning med den.

Men hvis du leder efter et gratis alternativ, anbefaler vi at bruge Malwarebytes. En dyb scanning med Malwarebytes er gratis og giver dig mulighed for at fjerne langt størstedelen af ​​malware, der undgår detektion ved at udgøre sig for processer med forbedrede privilegier. Hvis du er usikker på, hvordan du gør dette, skal du følge denne artikel (her).

Hvis scanningen lykkedes at identificere og sætte inficerede genstande i karantæne, skal du genstarte din computer og derefter gå ned til næste afsnit nedenfor og se om iumsvc.exevises stadig inde i Task Managed med højt ressourceforbrug.

Skal jeg fjerne iumsvc.exe?

Hvis efterforskningen i afsnittet ovenfor ikke afslørede nogen sikkerhedsproblemer, kan du konkludere, at den eksekverbare fil, du har at gøre med, er ægte. Se om den eksekverbare fil stadig bruger mange systemressourcer ved hjælp af Task Manager (Ctrl + Shift + Esc).

Hvis ressourceforbruget stadig er højt, og du er fast besluttet på at slippe af med den eksekverbare, kan du gøre det uden at påvirke den daglige drift af dit operativsystem.

Husk dog, at med fjernelsen af Iumsvceksekverbar, mister din computer evnen til at opdatere Intel-komponenter, så du kan forvente, at visse Intel-drivere og softwareversion bliver forældede med tiden, hvis iumsvc.exesammen med den overordnede ansøgning fjernes.

Hvis du er fast besluttet på at fjerne iumsvc.exesammen med den overordnede ansøgning, gå ned til den næste metode nedenfor.

Sådan fjernes iumsvc.exe

Hvis du har udført alle ovenstående verifikationer for at bekræfte, at filen er ægte, og du stadig vil slippe af med iumsvc.exe,den eneste ventetid på at gøre det er ved at afinstallere den overordnede applikation. Selvom du skulle slette iumsvc.exemanuelt vil Intel Update Manager regenerere den eksekverbare ved næste systemstart.

Flere berørte brugere, som vi også støder på dette problem, har rapporteret, at det høje ressourceforbrug på iumsvc.exeer stoppet helt, efter at de afinstallerede den overordnede applikation.

Husk, at hvis du oplever et stort ressourceforbrug, men ikke har planer om at miste Intels opdateringsevne, kan du følge instruktionerne nedenfor for at afinstallere Intel Update Manager og derefter downloade og installere den nyeste version fra dette link (her).

Her er en hurtig guide til afinstallation iumsvc.exe sammen med den overordnede ansøgning (Intel Update Manager):

  1. Åbn en Løb dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
  2. Når du er inde i Programmer og funktioner vindue, rul ned gennem listen over applikationer og find Intel Update Manager.
  3. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre handlingen, genstart computeren og se, om ressourceforbruget er faldet ved næste systemstart.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found