Vejledninger

Fix: vt-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx)

Nogle brugere har fåetVT-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx)fejlmeddelelse hver gang de forsøger at starte nogen af ​​deres virtuelle maskiner (virtuelle maskiner) ved hjælp af VirtualBox eller en lignende software.

Hvad der forårsager vt-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx) fejl

Vi undersøgte problemet ved at forsøge at genskabe problemet og se på forskellige brugerrapporter. Fra det, vi var i stand til at samle, er der flere scenarier, der vil føre til, at denne fejlmeddelelse vises:

 • VT-X er ikke aktiveret i BIOS-indstillingerne - VT-X kan deaktiveres fra BIOS-indstillingerne manuelt eller eksternt af nogle tredjepartsapplikationer.
 • Maskinens CPU understøtter ikke VT-X - Selvom disse tilfælde er sjældne, er der tilfælde, hvor fejlen opstår, fordi den pågældende pc simpelthen ikke er udstyret til at understøtte VT-X-teknologien.
 • Hyper-V virtualisering er aktiveret i Windows - Dette er måske den mest almindelige årsag til, at denne fejl opstår. Da Microsofts Hyper-V-teknologi er kendt for at være i konflikt med VT-X, vil OS automatisk deaktivere VT-x, hvis Hyper-V-virtualisering er aktiveret.
 • Avast-opdatering deaktiveret VT-X - Som det viser sig, frigav Avast en opdatering, der effektivt deaktiverer VT-x, mens realtidsbeskyttelsen er aktiv, medmindre brugeren aktiverer indlejret virtualisering fra indstillingsmenuen.
 • Core Isolation er aktiveret - Kerneisolering er en Windows Defender Security-indstilling, der vides at være i konflikt med VT-X, mens den er aktiveret.

Hvis du kæmper for at løse dette særlige problem, giver denne artikel dig en liste over bekræftede fejlfindingstrin. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt for at få problemet løst.

Da metoderne nedenfor er ordnet efter kompleksitet og effektivitet, er det bedst at følge dem i den rækkefølge, de præsenteres, og fortsætte, indtil du finder en løsning, der er effektiv i dit specifikke tilfælde.

Metode 1: Deaktivering af Hyper-V-virtualisering

Da dette er et af de mest almindelige scenarier, skal vi starte med at sikre, at Hyper-V virtualisering ikke forstyrrer VT-x. Hver gang Hyper-V-virtualisering er aktiveret, deaktiverer den automatisk VT-x-virtualiseringsækvivalenten.

Du kan muligvis tackle dette problem efter installation af et program som Docker. Husk, at teknologien i de fleste tilfælde forbliver aktiveret, selvom du afinstallerer det program, der aktiverede Hyper-V, hvilket forhindrer VT-x i at køre.

Lad os teste dette scenario ved at deaktivere Microsoft Hyper V. Der er flere måder, du kan bruge til at deaktivere Hyper-V virtualisering, men lad os holde tingene så enkle som muligt. Sådan deaktiveres Microsoft Hyper V fra en forhøjet kommandoprompt:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “cmd”Og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du bliver bedt om det UAC (Brugerkontokontrol) vindue, klik på Ja.
 2. Indsæt følgende kommando i den forhøjede kommandoprompt for at deaktivere Microsoft Hyper V, og tryk på Gå ind:
  dism.exe / Online / Deaktiver-funktion: Microsoft-Hyper-V Tryk på ENTER-tast bcdedit / sæt hypervisorlaunchtype fra Tryk på ENTER-tast
 3. Når kommandoen kører med succes, skal du lukke den forhøjede kommandoprompt og genstarte din computer.
 4. Ved næste opstart skal du åbne en Virtualbox-maskine igen og se om du stadig får den samme fejlmeddelelse.

Hvis du stadig serVT-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx)fejl, når du prøver at starte en VM, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Aktivér indlejret virtualisering fra Avast-indstillingsmenuen (hvis relevant)

Hvis du bruger Avast, skal du huske på, at en applikationsopdatering, der blev frigivet i juni 2017, tilføjer en automatisk funktion, der automatisk forhindrer VT-X i at køre på dit system, hvis visse betingelser er opfyldt.

Heldigvis er der en måde at rette op på dette problem uden at afinstallere tredjeparts sikkerhedsklient. Mange brugere har rapporteret at være i stand til at løse problemet efter at have gået til Avast-indstillinger> Fejlfinding og aktivering af afkrydsningsfelter tilknyttet Brug indlejret virtualisering, hvor det er tilgængeligtog Aktivér hardware-assisteret virtualisering.

Hvis denne metode ikke var anvendelig til dit særlige scenario, skal du gå over til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktiver kerneisolering fra Windows Defender

Core Isolation er en Windows Defender Device sikkerhedsindstilling, der vides at være i konflikt med VT-X. Hvis du fårVT-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx)fejl, og du bruger Windows Defender som standardsikkerhedsmulighed, opfordrer vi dig til at foretage de nekseriske undersøgelser for at afgøre, om kerneisolering er aktiveret.

Sådan gør du:

 1. Få adgang til startikonet i nederste venstre hjørne, og søg efter Windows Defender. Klik derefter på Windows Defender Security Center for at åbne den indbyggede sikkerhedsindstilling.
 2. Når du er inde i Windows Defender Security Center, skal du klikke på Enheds sikkerhed indgang fra menuen til venstre.
 3. I menuen Enhedssikkerhed skal du klikke på Detaljer om kerneisolering (under Kerneisolering).
 4. Inde i Kerneisolering menu, skal du sørge for, at skiften er tilknyttet Hukommelsesintegritet er vendt AF.
 5. Når indstillingen er blevet deaktiveret, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig ikke er i stand til at køre en Virtualbox VM uden at få denVT-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx)fejl, gå ned til den endelige metode.

Metode 4: Aktivér VT-X fra BIOS-indstillinger

Hvis du er kommet så langt uden et resultat, er det sandsynligt, at grunden til, at du fårVT-x er ikke tilgængelig (verr_vmx_no_vmx)fejl skyldes, at teknologien er deaktiveret fra dine BIOS-indstillinger. Husk, at nogle tredjepartsapplikationer muligvis tilsidesætter disse indstillinger, så afvis ikke denne metode, før du tjekker ud, hvis dette scenario holder.

Trinene for at få adgang til BIOS-indstillingerne og kontrollere, om VT-X er aktiveret, vil variere afhængigt af dit bundkortproducent. Men typisk kan du finde denne indstilling under Sikkerhed (systemsikkerhed) opført som Virtualiseringsteknologieller VTx / VTd.

Hvis alle ovenstående metoder har vist sig at være en byste, er det meget sandsynligt, at din maskine ikke er udstyret til at understøtte VT-X. Du kan se, om dette scenario er relevant for din situation ved at installere og køre dette Microsoft Developed-værktøj (her) for at se, om din CPU understøtter HAV (teknologien bag VT-X).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found