Vejledninger

Hvad er hydra.exe, og skal du slette det?

Den legitime eksekverbare Hydra (hydra.exe) er en proces, der hører til Hotspot Shield. Hotspot Shield er et virtuelt privat netværk (VPN) værktøj udviklet af Ankerfri. Det bruges ofte til at sikre internetforbindelser på usikrede netværk - det er et af de foretrukne værktøjer til at omgå regeringens internetcensur. Men fordi det filtrerer internetforbindelser og har adgang til alle de data, som du udveksler over internettet, hydra.exe (tilhørende Hotspot Shield) er et af de mest foretrukne mål for cyberpunks, der skriver malware, der ikke er beregnet til.

Nogle brugere har rapporteret, at en bestemt hydra.exe eksekverbar bruger aktivt internetforbindelsen og systemressourcerne. Denne artikel er ment som en forklaringsvejledning, der beskriver proceduren til at identificere, om hydra.exe er en virus eller en legitim komponent, og som beskæftiger sig med den.

Potentiel sikkerhedsrisiko

Som en virus hydra.exe kan spores helt tilbage til Windows 93. Dengang var det et slags vittighedsprogram, der ikke gjorde nogen reel skade på inficerede systemer. Det var intet andet end et vittighedsprogram, der åbnede en dialogboks, der var umulig at lukke. Dialogboksen var enten en standardfejlmeddelelse eller indeholdt teksten “Skær et hoved af, to mere vil tage plads”. Hver gang brugeren lukkede et fejlvindue, dukkede der yderligere to kloner op. Der er mange variationer af denne virus, men de har alle den samme adfærd.

Men som nævnt ovenfor startede den harmløse virus fra en eksekverbar version og kunne stoppes med en simpel genstart af OS. Endnu mere gjorde forhøjede sikkerhedsprotokoller det umuligt for vittighedsvirussen at genskabes på de bageste Windows-versioner.

Denne harmløse virus fødte dog noget meget mere alvorligt. I løbet af de sidste 10 år lånte malware-skabere det berømte navn og brugte det til en bred vifte af kraftfulde hackingsværktøjer. I dag er der mange vira og hackingsværktøjer, der er navngivet eller indeholder navnet Hydra. I 2017 var fokus på en meget skræmmende hurtig netværkslogon-krakker, der blev brugt effektivt hele året til at bryde millioner af adgangskoder ved at udrulle en række innovative angrebsprotokoller på sårbare pc'er.

Oven på dette er det legitime Hydra (hydra.exe) eksekverbar (tilhører Hotspot Shield) er et værdsat mål for enhver respektabel malware. Den nye batch af trojanske variationer, der vides at målrette mod eksekverbare filer med forbedrede privilegier er ofte variationer af kryptotrojanere. Disse trojanere spredes ofte ved p2p-fildeling, spam-e-mails eller kædede installationer. Når den først får adgang til dit system, camouflerer virussen sig selv i en fil med forhøjede privilegier - helst med adgang til dine personlige data. Som du kan forestille dig, er der få bedre mål end en eksekverbar fil, der filtrerer internetforbindelsen (hydra.exe). Når virussen er på plads, begynder den at udvinde personlige data / bankkontooplysninger eller lægge grunden til et fremtidigt Crypto-Trojan-angreb.

Bestemmelse af om hydra.exe er en virus

For at afgøre, om du har at gøre med virussen, skal du tænke længe og hårdt, hvis du nogensinde har brugt Hotspot Shield at oprette forbindelse til et VPN-netværk. Hvis svaret er nej, giver det ingen mening for dig at være aktiv hydra.exe proces i din Jobliste der aktivt bruger dine systemressourcer.

Men som med de fleste vira er den mest effektive metode til at bestemme, om en bestemt fil er inficeret, at se dens placering. For at gøre dette skal du åbne Ressourceovervågning eller Jobliste (Ctrl + Skift + Esc)og find den hydra.exe eksekverbar i din Processer liste. Højreklik derefter på hydra.exe behandle og vælge Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering er et andet sted end C: \ Program Files \ Hotspot Shield \ bin \, har du sandsynligvis at gøre med en virusinfektion. I tilfælde af at placeringen er den samme som den ovennævnte, skal du kontrollere, om du har Hotspot Shield installeret. Softwaren har meget trækkraft hos nogle producenter af pc-komponenter og kan have været samlet med visse drivere uden at du specifikt har installeret den.

Bemærk: Selvom du har bestemt, at hydra.exe er på standardplaceringen, anbefales det, at du stadig følger trinene i sidste afsnit for at sikre, at dit system ikke har en sikkerhedssårbarhed.

Skal jeg fjerne hydra.exe?

Denne beslutning er stærkt afhængig af ovenstående resultat. Hvis du tidligere har bestemt, at du har at gøre med en virus, skal du absolut håndtere sikkerhedstruslen. I tilfælde af at hydra.exe ikke er skurk, det er op til dig, om du vil fjerne det eller ej. Husk det hydra.exe er ikke en Windows-kerneproces, og sletning af den eksekverbare fil påvirker ikke din systemfunktionalitet på anden måde end at afbryde din VPN-forbindelse - hvis du aktivt bruger en gennem Hotspot Shield.

I tilfælde af at du ikke bruger en VPN-forbindelse via hydra.exe, giver det ikke rigtig mening at beholde det Hotspot Shield installeret på dit system. Programmet har en baggrundsproces, der er konfigureret til at køre ved opstart og bruger systemressourcer, uanset om du bruger Hotspot Shield eller ej.

Hvis du beslutter at fjerne den eksekverbare fil, skal du ikke slette barehydra.exe. Afinstaller i stedet hele Hootsuite Shield-programmet via afinstallere.exe (C: \ Program Files \ Hotspot Shield \ bin \ uninstall.exe)eller åbn et Run-vindue (Windows-tast + R), skriv “appwiz.cpl”Og afinstallere Hotspot Shield fra Programmer og funktioner liste.

Håndtering af en sikkerhedstrussel

Hvis placeringen af hydra.exe var et andet sted end den nævnte placering, eller hvis den eksekverbare fil blev markeret af din sikkerhedssuite, skal du tage de nødvendige skridt til at fjerne truslen. For de bedste resultater anbefaler vi at scanne dit system med Malware Bytes. Hvis du har problemer med at bruge det, skal du følge vores dybdegående vejledning (fjern malwares) for at bruge den effektivt. Derudover kan du bruge Microsofts sikkerhedsscanner (her) til at vende ændringerne foretaget af de identificerede trusler.

Vigtig: Hvis scanningen har afsløret virussen Hacktool.Hydra (hydra.exe)eller et lignende navn, tænk tilbage, hvis du nogensinde har brugt nogen bankoplysninger på denne computer. Hvis du gjorde det, skal du antage, at oplysningerne allerede er kompromitteret, fordi det er præcis, hvad Hacktool.Hydra-virus er efter. I et sådant tilfælde skal du kontakte alle banker eller e-handelswebsteder, du muligvis har brugt for nylig, og fortælle dem, at uautoriserede personer muligvis har adgang til din konto. Det er også en god idé at blokere tilbagevendende betalinger fra din bankkonto på dette tidspunkt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found