Vejledninger

Fix: Windows Update kunne ikke installeres på grund af fejl 2149842967

Denne fejl opstår ofte, når du kører en opdatering til din computers operativsystem. Det hyppigste scenario, hvor denne fejl opstår, er når du prøver at køre opdateringens installation manuelt. I andre tilfælde sker det, når du prøver at kontrollere og installere opdateringer på din computer efter automatisk søgning efter dem.

Fejlen kan løses på adskillige måder. Nogle af dem er lettere at gøre, mens andre giver bedre resultater. Vi anbefaler stærkt, at du følger de instruktioner, vi har udarbejdet i artiklen nedenfor, og afprøver hver metode!

Hvad forårsager "Windows Update kunne ikke installeres på grund af fejl 2149842967" -fejl?

Denne fejl betyder, at den opdatering, du prøver at installere, muligvis allerede er installeret eller måske ikke passer til din computer. Dette er ret tvetydigt, da ting ikke altid behøver at være sådan.

Hvis du er sikker på, at du ved hvad du laver, kan du prøve at 'med magt' installere opdateringen manuelt ved at downloade den fra Windows Update-kataloget. Du kan også prøve at løse problemet ved at downloade fejlfindingsprogrammet til opdatering eller ved at nulstille Windows-opdateringskomponenterne til deres standardindstillinger.

Løsning 1: Kør Windows Update-fejlfinding

Der er en fil tilgængelig på Microsofts officielle hjemmeside, der indeholder en Windows-opdateringsfejlfinding, som automatisk skal slippe af med denne irriterende fejlmeddelelse. Der er to versioner af filen, så sørg for at vælge den, der anbefales til dit operativsystem.

 1. Åbn din yndlingsbrowser, og klik på dette link for at åbne den direkte. Når den er åbnet, skal du kontrollere de to downloadknapper for den fil, der er knyttet til det operativsystem, du har installeret på din computer.
 1. Klik på den, der anbefales til dig, og download skal starte med det samme. Klik på filen fra browserens downloadbånd for at åbne den og bekræfte eventuelle sikkerhedsanvisninger, der kan vises efter kørsel.
 2. Når Windows-fejlfindingsvinduet åbnes, skal du klikke på Næste for at køre scanningen. Hvis du vil køre scanningen med administratorrettigheder, skal du klikke på Avanceret og klikke på knappen "Kør som administrator".
 1. Vent til scanningen er færdig, og problemerne skal løses automatisk, hvis du følger instruktionerne, der vises på skærmen.
 2. Når processen er slut, skal du genstarte din computer og køre opdateringen igen for at se, om “Windows-opdateringen ikke kunne installeres på grund af fejl 2149842967” -problemet vises igen.

Løsning 2: Installer opdateringen manuelt

Hvis fejlen vises, når Windows automatisk søger efter og downloader opdateringer, kan du altid prøve at installere den manuelt ved at downloade den fra Windows Update-kataloget. Det er et websted, hvorfra du kan downloade stort set enhver opdatering, der nogensinde er frigivet til Windows. Prøv det og se om det løser dit problem.

 1. Besøg Microsofts supportwebsted for at finde ud af, hvilken der er den seneste udgivne opdatering til din version af Windows. Det skal være placeret øverst på listen til venstre på siden med den aktuelle Windows 10-version øverst.
 1. Kopier også KB (Knowledge Base) -nummeret sammen med "KB" -bogstaverne (f.eks. KB4040724) ved siden af ​​den seneste udgivne opdatering til dit operativsystem.
 2. Åbn Microsoft Update Catalog, og udfør en søgning ved at indsætte det Knowledge Base-nummer, du kopierede, og ved at klikke på søgeknappen øverst til højre.
 1. Klik på Download-knappen til venstre, og vælg den korrekte arkitektur på din pc (32bit eller 64bit). Sørg for at kende arkitekturen på din pc's processor, inden du vælger denne mulighed.
 2. Kør den fil, du downloadede, og følg instruktionerne på skærmen omhyggeligt for at fuldføre opdateringsprocessen.
 3. Når opdateringen er afsluttet, skal du sørge for at genstarte computeren, og opdateringen installeres på din computer, og problemet bør ikke opstå med den næste opdatering, der frigives.

Løsning 3: Nulstil Windows Update-komponenter

Nulstilling af Windows Update-komponenterne til bunden er en langvarig proces, men det er almindeligt kendt som sandsynligvis den bedste måde at løse de fleste opdateringsrelaterede problemer på. Det består af mange noget komplicerede dele, hvorfor vi har forsøgt at holde det så godt forklaret som muligt.

Da du skal redigere registreringsdatabasen, anbefaler vi, at du tjekker denne artikel for sikkert at sikkerhedskopiere din registreringsdatabase for at forhindre yderligere problemer.

 1. Lad os starte med metoden ved at lukke følgende tjenester, som er kernetjenesterne relateret til Windows Update: Baggrunds intelligent overførsel, Windows Update og kryptografiske tjenester. Det er meget vigtigt at lukke dem, inden vi starter, hvis du vil have, at resten af ​​trinene skal udføres uden fejl.
 2. Søg efter "Kommandoprompt" enten lige i Start-menuen eller ved at trykke på søgeknappen lige ved siden af ​​den. Højreklik på det første resultat, der vises øverst, og vælg "Kør som administrator".

 

 1. Brugere, der bruger en ældre version af Windows, kan bruge Windows Logo Key + R-tastekombination for at åbne dialogboksen Kør. Indtast "cmd" i feltet, og brug Ctrl + Shift + Enter-tastekombinationen for at køre kommandoprompt som administrator.
 2. Kopier og indsæt kommandoen vist nedenfor, og sørg for at klikke på Enter-tasten på tastaturet.
net stop bits net stop wuauserv net stop appidsvc net stop cryptsvc
 1. Efter dette trin skal du slette nogle filer, hvis du vil fortsætte med at nulstille opdateringskomponenterne. Dette skal også gøres via kommandoprompt med administrative rettigheder. Kør denne kommando:
Fjern “% ALLUSERSPROFILE% \ Application Data \ Microsoft \ Network \ Downloader \ qmgr * .dat”
 1. Skift navnet på mapperne SoftwareDistribution og catroot2. For at gøre dette skal du ved en kommandoprompt med administratorrettigheder kopiere og indsætte følgende to kommandoer og klikke på Enter efter kopiering af hver enkelt.
Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak
 1. Lad os navigere tilbage til System32-mappen for at fortsætte med den sidste del af denne metode. Sådan gør du det i kommandoprompt.
cd / d% windir% \ system32
 1. Da vi har nulstillet BITS-tjenesten fuldstændigt, bliver vi nødt til at omregistrere alle de filer, der er nødvendige for at denne tjeneste kan køre og fungere korrekt. Hver af filerne kræver dog en ny kommando for at få den til at omregistrere sig selv, så processen kan ende med at blive ret lang. Kopier kommandoerne en efter en, og sørg for, at du ikke udelader nogen af ​​dem. Du kan finde den komplette liste, hvis du følger dette link i en Google Drive-fil.
 2. Den næste ting, vi skal gøre, er at nulstille Winsock ved at kopiere og indsætte følgende kommando tilbage i den administrative kommandoprompt:
netsh winsock nulstil netsh winhttp nulstil proxy
 1. Hvis alle ovenstående trin har gennemgået smertefrit, kan du nu starte de tjenester, du lukkede i det første trin ved hjælp af nedenstående kommandoer.
net start bits net start wuauserv net start appidsvc net start cryptsvc
 1. Genstart din computer, når du har fulgt trinene, og prøv at køre Windows Update igen. Forhåbentlig vil du nu være i stand til at starte Windows Update uden at modtage fejlen 0xc1900204.