Vejledninger

Sådan formateres / indrykkes XML-filer i Notepad ++

Notepad ++ er en fritekst- og kildekodeditor, der mest bruges af programmører. Det er en avanceret alternativ version af standard notesblok, som understøtter 50 programmerings-, scripting- og markup-sprog. Det giver en bruger mulighed for at redigere koder inden for flere faner i et enkelt vindue. Det mangler dog formateringen til XML-filer eller XML-kode. Brugere har svært ved at redigere eller læse XML-koden uden det korrekte format for kode.

Hvad er XML-fil?

XML (står for eXtensible Markup Language), som er et sprog designet til at gemme og transportere data. XML-filer er bare almindelige tekstfiler, der ikke kan gøre noget alene. Brugerdefinerede tags bruges i XML-filer til at definere objekter og data inden for hvert objekt. Den definerer et sæt regler til kodning af dokumenter i et sådant format, at både mennesker og maskiner kunne læse. XML svarer til HTML, men forskellen er, at HTML definerer, hvordan data ser ud, mens XML definerer, hvad data er.

Trin 1: Tilføjelse af Plugin Manager fra Github

Plugin Manager er et Notepad ++ plugin, hvorigennem du kan installere, opdatere og fjerne tilgængelige plugins. Plugin Manager blev fjernet fra de officielle distributører efter Notepad ++ version 7.5. Årsagen til at fjerne dette plugin var sponsoreret reklame i bunden af ​​plugin-vinduet. For nylig tilføjede Notepad ++ “Plugins-administrator”Som erstatning for Plugin Manager med samme funktioner og ingen annoncer, men det er stadig i testversionen, og listen over tilgængelige plugins mangler stadig mange af pluginsne.

Spring dette trin over, hvis du allerede har en Plugin Manager i din Notesblok ++. Plugin Manager fjernes, men du kan stadig tilføje / installere det manuelt ved at følge nedenstående trin:

 1. Gå først til dette GitHub-link: Plugin Manager
 2. Vælge 32bit eller 64bit zip-fil til download, afhængigt af din Notepad ++
 3. Uddrag zip-filen ved hjælp af WinRAR og åbn den udpakkede mappe.

  (Hvis du ikke har WinRAR, skal du bare åbne den zip-mappe og trække filerne / mapperne fra den zip-mappe til en ny placering)

 4. Du finder to mapper med navnet “plugins”Og“opdatering”I den udpakkede mappe. Hold det åbent, og find mappen Notepad ++ i et andet vindue:
  C: \ Program Files \ Notepad ++
 5. Du finder de samme navngivne mapper i Notepad ++ -mappen, kopi filerne fra udpakkede mapper og sæt ind dem i de nøjagtige mapper på Notepad ++
 6. Når du er færdig, skal du genstarte Notepad ++, og Plugin Manager vil være tilgængelig i Plugins-menuen.

Trin 2: Installation af XML Tools Plugin via Plugin Manager

I denne metode installerer vi XML Tools plugin via Plugin Manager. Som standard er der ingen mulighed for at formatere / indrykke XML-koden, men du kan ændre den ved hjælp af dette plugin. Med dette værktøj kan du konvertere tekst til XML og XML til tekst, aktivere automatisk kontrol af XML-syntaks og mere.

 1. Åbn Notepad ++ ved at dobbeltklikke på genvejen
 2. Klik på Plugins vælg i menulinjen Plugin Manager og så Vis Plugin Manager
 3. Et vindue åbnes med en liste over alle tilgængelige plugins, og søg derefter efter “XML-værktøjer
 4. Vælg plugin og klik påInstallere knappen, så beder den om genstart af Notepad ++ efter installationen.
 5. Nu kan du åbne XML-filen eller kopiere koden i den nye fane
 6. Klik på Pluginsog vælg derefter XML-værktøjer> Pretty Print (kun XML - med linjeskift)

  Tip: libXML-indstillingen giver den fine output, men kun hvis filen er 100% korrekt dannet.

 7. Dette vil ændre kodens format.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found