Vejledninger

Fix: Microsoft Management Console er stoppet med at fungere

Det Microsoft Management Console (MMC) er ansvarlig for administration af forskellige administrative snap-ins til Windows-operativsystemer. Snap-ins er indbyggede hjælpeprogrammer såsom Disk Management, Device Manager, Event Viewer, Group Policy Editor osv. Microsoft Management Console drives i samarbejde med mmc.exe-processen via Component Object Model (COM).

Når en snap-ins går ned af en eller anden grund, ligger ansvaret for MMC, da konsollen fungerer som en række slags. Denne særlige fejlmeddelelse er ikke eksklusiv for en bestemt Windows-version eller pc-arkitektur og kan forekomme i enhver konfiguration.

Hvad der forårsager Microsoft Management Console er stoppet med at fungere fejl

Da MMC administrerer mange snap-ins, er det ikke altid let at identificere den skyldige, der forårsager nedbruddet. Men efter at have undersøgt problemet og kigget på forskellige brugerrapporter, sammensatte vi en liste med de mest almindelige årsager, der ender med at udløse denne særlige fejl:

 • Systemfilkorruption - Datakorruption er den førende årsag til, at denne fejl opstår. Det meste af tiden løser problemet automatisk ved en SFC-scanning eller en DISM-scanning.
 • Lokalt problem med computercertifikatbutik - Hvis fejlen opstår, når du prøver at tilføje et snap i MMC, opstår fejlen sandsynligvis på grund af en Windows 10-fejl. Du kan følge med Metode 5 for trin til omgåelse af problemet.
 • Forsøger at åbne de indgående regler for Windows Firewall - Som mange brugere har rapporteret, blev denne mærkelige adfærd introduceret med en stille Windows-opdatering. Da problemet allerede var behandlet af Microsoft, kan fejlen løses ved at sikre dig, at du installerer hver afventende Windows Update.
 • Dårlig opgradering til Windows 10 fra en ældre Windows-version - Der er rapporterede tilfælde, hvor dette problem startede, efter at brugeren opgraderede til Windows 10 fra en ældre version. Enhedshåndteringsfiler kan tilsyneladende blive beskadiget under opgraderingsprocessen og udløse fejlen hver gang værktøjet åbnes.

Sådan løses Microsoft Management Console er stoppet med at fungere fejl

Hvis du i øjeblikket kæmper for at løse denne særlige fejl, giver denne artikel dig en kurateret liste over metoder, som andre brugere i en lignende position har brugt til at løse problemet. For at få de bedste resultater, overvej at følge nedenstående potentielle rettelser i rækkefølge, da de er ordnet efter effektivitet og sværhedsgrad. Arbejd dig ned, indtil du finder en løsning, der er effektiv til at løse problemet for dit særlige scenario. Lad os begynde!

Metode 1: Installer hver afventende Windows-opdatering

Hvis du ser denne fejl, og dit system ikke er opdateret, kan løsningen være lige så let som at installere hver afventende opdatering. Da Microsoft allerede har behandlet dette særlige problem med et hotfix, kan du nemt kontrollere, om du oplever denne adfærd på grund af en fejl.

Følg trinene nedenfor for at installere alle vigtige Windows-opdateringer og se om problemet løses automatisk:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv derefter “ms-indstillinger: windowsupdate”Og tryk på Gå ind for at åbne Windows Update-skærmen.

  Bemærk:Hvis du bruger Windows 7 eller Windows 8, skal du bruge denne kommando i stedet: “wuapp ”

 2. Klik på på Windows Update-skærmen Søg efter opdateringer, følg derefter vejledningen på skærmen for at installere hver afventende opdatering.
 3. Når hver opdatering er installeret, skal du genstarte din maskine og se, om den defekte adfærd er afhjulpet ved næste opstart.

Hvis du stadig støder påMicrosoft Management Console er stoppet med at arbejde fejl ved starten af ​​et snap-in-program, fortsæt med de næste metoder nedenfor.

Metode 2: Udfør en Check Disk Scan

Da der er stor chance for, at problemfejlmeddelelsen er et resultat af korruption blandt dine systemfiler, skal vi tage de passende skridt for at sikre, at de dårlige filer udskiftes.

Lad os starte med at kontrollere for datakorruption ved hjælp af CHKDSK-værktøjet. Her er en hurtig guide til at gøre dette:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne et nyt Løb vindue. Skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enterfor at åbne en forhøjet kommandoprompt.

  Bemærk: Hit Ja ved UAC (brugerkontokontrol) hurtig.

 2. Skriv følgende kommando i den forhøjede kommandoprompt og tryk på Enter for at udløse scanningen:
  chkdsk C: / r

  Bemærk: Hvis du installerede Windows på et andet drev, skal du ændre C til det bogstav, der er knyttet til dit Windows-drev. Du kan også brugechkdsk C: / f kommando til en hurtigere scanning, men husk at denne kommando ikke scanner efter dårlige sektorer.

 3. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om du stadig ser fejlen ved næste opstart.

Metode 3: Udfør en SFC-scanning

Hvis en Chkdsk scanningen var ikke effektiv til at give dig mulighed for at løseMicrosoft Management Console er stoppet med at arbejde fejl, lad os prøve en anden scanning via Systemfilkontrolværktøj. Mange brugere har rapporteret, at problemet er løst, efter at SFC-scanningen lykkedes at identificere og lokalisere de beskadigede systemfiler, der forårsagede korruption.

Følg denne artikel (her) for at scanne din beskyttede systemfil for korruption og erstatte dårlige filer med cache, sunde kopier. Når scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og kontrollere, om fejlen er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig ser den samme fejl, når du åbner snap-ins, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 4: Kørsel af en DISM-scanning

Selvom værktøjet Systemfilkontrol skal være fuldt udstyret til at reparere enhver korruption, der kan forårsage problemet, er der tilfælde, hvor vi kræver et endnu mere kraftfuldt værktøj.

Implementeringsbilledservice og -styring (DISM) fungerer på samme måde som Systemfilkontrol (SFC) hjælpeprogram, men med en nøgleforskel - det bruger en internetforbindelse til at downloade og erstatte beskadigede eller modificerede systemfiler. Denne kommando bruges typisk, når SFC-hjælpeprogrammet i sig selv bliver ødelagt, eller når SFC-scanningen ikke formår at løse problemet.

Følg denne vejledning (her) for at retteMicrosoft Management Console er stoppet med at arbejde fejl ved at implementere en DISM-scanning. Men inden du gør det, skal du sørge for, at du har en stabil internetforbindelse, og rådes om, at proceduren vil tage et stykke tid. Når scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig ser den samme fejl, når du prøver at åbne et snap-in-program, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 5: Åbning af det lokale computercertifikatbutik via kommandoprompt

Hvis du får denne særlige fejl, mens du prøver at tilføje en ekstra snap-in til Microsoft Management Console (på Windows 10), kan du omgå problemet ved at åbne Lokal computercertifikatbutik direkte via kommandoprompt.

Tilsyneladende er dette Windows 10-fejl, der stadig er til stede på mange builds og ikke har modtaget et hotfix lige nu. Følg nedenstående trin for at importere et eksternt certifikat til en lokal computer uden at snuble overMicrosoft Management Console er stoppet med at arbejde fejl:

 1. Tryk på Windows-tasten + R for at åbne et Kør-vindue. Skriv derefter “certlm.msc”Og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne den lokale computercertifikatbutik med administrative rettigheder.

 2. Klik på Ja ved UAC (brugerkontokontrol) hurtig.
 3. Tilføj dit snap i Microsoft Management Console.

Hvis denne metode ikke var effektiv til at give dig mulighed for at løse problemet, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 6: Udfør en reparationsinstallation

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har kunnet løse problemetMicrosoft Management Console er stoppet med at arbejde fejl, du har ikke andet valg end at genoprette Windows. Du kan altid udføre en ren installation, men dette får dig til at miste dine personlige filer og applikationer.

En meget bedre måde ville være at udføre en reparationsinstallation. Denne procedure starter alle Windows-filer igen, men giver dig mulighed for at gemme dine installerede applikationer og eventuelle personlige filer, som din maskine muligvis gemmer. Følg denne vejledning (her) for at udføre en reparationsinstallation.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found