Vejledninger

Sådan løses "ukendte enheder", der vises i Enhedshåndtering

Windows 'Enhedshåndtering er dybest set et værktøj, der giver dig mulighed for at identificere al hardware, der er tilsluttet eller en del af din computer. Det er nyttigt til en række ting, fra styring af drivere, det være sig at opdatere dem eller rulle dem tilbage og endda afinstallere dem til aktivering og deaktivering af specifikke enheder, du har brug for eller ikke har brug for på et givet tidspunkt.

Der er dog en underlig situation, hvor en Ukendt enhed vises i Enhedshåndtering. Det er en enhed, som Windows ikke kan identificere, og kan derfor ikke finde en driver til den. I langt de fleste tilfælde vil det gøre din enhed ubrugelig. Du kan se, at en enhed er markeret som Ukendt af gul udråbstegn foran navnet.

Hvis du befinder dig i en situation, hvor du har en enhed, som Windows ikke ønsker at identificere, er der heldigvis en måde for dig manuelt at finde driveren og installere den selv. Når du har gjort dette, vil du kunne bruge enheden, som den var beregnet til at blive brugt.

Find enhedsdriveren ved hjælp af hardware-id'et

  1. Åben Enhedshåndtering ved at trykke på Windows tast på tastaturet og skrive Enhedshåndtering, åbn derefter resultatet. Du vil blive præsenteret med en liste over enheder, der er knyttet til dit system, og du vil bemærke, at Ukendt enhed med et gult udråbstegn.

  1. Når du har fundet enheden, Højreklik det, og vælg Ejendomme fra rullemenuen. Gå til vinduet, der åbnes detaljer fanen. Vælg Hardware-id'er fra Ejendom menu.
  2. Den første værdi er Hardware-id af enheden. Hvad du skal gøre er at tage id'et, kopiere det og foretage en online søgning efter det. Hardware-id'et bruges af produktets producent til at kunne identificere dets enhed i havet af hardware, og du kan derfor også bruge det til at gøre det samme. Du skal have din enhed og dens producent som et resultat af søgningen. Fra producentens websted, download driveren til dit korrekte operativsystem.
  3. Efter download af driverne, gå til din Downloads mappe, find installationsfilen og installer dem. Når guiden er færdig med installationen, genstart dit system for at ændringerne skal træde i kraft. Din enhed skal være fuldt funktionsdygtig nu og vises ikke længere som en ukendt enhed.

At have en ukendt enhed, der vises i Enhedshåndtering, kan skræmme dig, men det er intet andet end Windows, der ikke genkender en enhed. Nogle gange kan en simpel genstart løse dette, men du har det meget bedre ved at installere driverne selv, da dette vil sikre, at du ikke får fejlen igen. Følg blot instruktionerne nævnt ovenfor, så får du enheden i gang på ingen tid.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found