Vejledninger

Hvad er rubyw.exe

Nogle brugere har nået os med spørgsmål om gyldigheden af rubyw.exe. For det meste vender brugerne deres opmærksomhed mod denne eksekverbare fil efter at have opdaget, at processen konsekvent tager systemressourcer op. Derudover er processen også knyttet til "Kunne ikke oprette proces" fejl.

Den ægte rubyw.exe processen bruges af en VPN-software kaldet Privat internetadgang. Vi opfordrer dig dog til at undersøge processen, da nogle brugere har rapporteret, at den eksekverbare blev skudt af en malwareinfektion.

Hvad er Rubyw.exe?

Det rubyw.exe eksekverbar bruges af en populær VPN-løsning kaldet PIA (privat internetadgang). I det væsentlige hvad rubyw.exe gør er at fungere som tolk. Dets job er at køre en pakket kopi af scriptet + den eksekverbare + de andre komponenter, der mægler VPN-netværket.

Du bemærker muligvis høje ressourceanvendelsesspidser i det øjeblik, hvor processen starter fra den eksekverbare og udtrækker en kopi af Ruby og alle de andre perler, der er nødvendige for at køre.

Brug af den ægte rubyw.exe-proces udgør ingen sikkerhedsrisici, da den eksekverbare kaldes for at finde ud af og optimere, hvilket datacenter der skal bruges for at opnå den bedste hastighed.

Potentiel sikkerhedstrussel?

I modsætning til andre mistænkelige eksekverbare, finde ud af om rubyw.exe er ægte eller ondsindet er meget let. Du kan sandsynligvis betragte processen som sikker, hvis du har gjort det PIA (privat internetadgang) installeret på dit system og kører som din VPN.

Du kan være ekstra sikker på, at processen er ægte ved midlertidigt at lukke VPN-forbindelsen muliggjort af PIA og se om rubyw.exe processen går væk. Hvis du helt deaktiverer Privat internetadgangog du stadig finder ud af, at processen kører i Task Manager med samme mængde ressourceforbrug, har du muligvis faktisk at gøre med en ondsindet eksekverbar fil.

En ondsindet infektion er endnu mere sandsynlig, hvis du ikke har det Privat internetadgang installeret på dit system. Hvis du ikke har nogen VPN i øjeblikket konfigureret på dit system, anbefaler vi at scanne dit system med en kraftig sikkerhedssuite som Malwarebytes. Hvis du har brug for hjælp, skal du følge vores detaljerede artikel (her) om brug af Malwarebytes til at identificere og fjerne malware.

Bemærk: Husk, at Malwarebytes og andre antivirussikkerhedspakker er kendt for at udløse falske positiver, når du scanner VPN-eksekverbare filer som f.eks.rubyw.exe.Hvis du stoler på din VPN, bør du ikke lade sikkerhedsscanneren sætte den eksekverbare i karantæne, da den vil bryde din VPN-forbindelse. Hvis du stoler på din VPN-forbindelse, skal du bede din antivirus om at betragte det som sikkert.

Skal jeg fjerne rubyw.exe?

Som nævnt ovenfor er rubyw.exe en væsentlig del af velfungerende Privat internetadgang VPN-software. Hvis du ikke bruger softwaren, kan du fjerne den eksekverbare, men det er bedst, at du fjerner den sammen med hele VPN-pakken. For at gøre dette skal du åbne en Run-kommando (Windows-tast + R), skrive “appwiz.cpl”Og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

I Programmer og funktioner, find og højreklik på Privat internetadgang og vælg Afinstaller. Følg derefter vejledningen på skærmen for at afinstallere VPN-softwaren fra dit system.

Hvis du har at gøre med"Kunne ikke oprette proces" fejl, vil du sandsynligvis klare at løse problemet ved at geninstallere VPN-pakken. Afinstaller blot PIA ved hjælp af ovenstående trin, og besøg derefter dette link (her), download installationsprogrammet og brug det til at installere en ren kopi af Privat internetadgang.