Vejledninger

Fix: Der er opstået en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)

Fejl “Der opstod en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)”Opstår, når man prøver at oprette en konto hos Nexon - en populær udgiver af videospil, der er specialiseret i onlinespil til pc og mobil. Problemet er ikke specifikt for en bestemt Windows-version, og det er bekræftet, at det forekommer med flere webbrowsere. Baseret på vores undersøgelser er der et par fejlkodevariationer af dette problem:

  • Fejl 2024/1901
  • Fejl 2024/1902
  • Fejl 2024/1903

Hvad der forårsager “Der er opstået en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903) ”fejl?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de strategier, de brugte til enten at reparere eller omgå problemet. Baseret på det, vi opdagede, er der flere almindelige scenarier, hvor denne særlige fejl rapporteres at forekomme:

  • Nexon-systemet har markeret dig til flere konti - Som nogle brugere har rapporteret, kan dette problem opstå, hvis din IP har en historie med lyssky praksis (hacking, svindel osv.) På Nexon-servere. Nogle berørte brugere har rapporteret, at de var i stand til at omgå dette problem ved at åbne et inkognitovindue (i Chrome).
  • VPN / Proxy-tjeneste forstyrrer registreringsprocessen - Nexon nævner også dette i deres officielle dokumentation, men mange berørte brugere har formået at løse dette og fuldføre registreringsprocessen efter at have deaktiveret deres VPN / Proxy-tjeneste.
  • Værtsfilen indeholder en blokeret annonce, der bruges af Nexon -Dette særlige problem kan forekomme, hvis du har for vane at vedligeholde en værtsfil med blokerede reklamer og sporings-URL'er. Andre brugere i en lignende situation har kun formået at løse problemet efter at have slettet værtsfilen eller tvunget operativsystemet til at oprette en ny.

Hvis du i øjeblikket kæmper for at komme omkring "Der opstod en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)”Udgave, denne artikel vil give dig flere fejlfindingsvejledninger. Nedenfor finder du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt til at få løst problemet.

Metoderne nedenfor er sorteret efter effektivitet og sværhedsgrad, så den bedste tilgang er at følge dem i den rækkefølge, de præsenteres.

Metode 1: Brug af inkognitotilstand

Flere brugere, der har stødt på dette problem i Google Chrome, har rapporteret, at "Der opstod en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)”Fejlmeddelelse opstod ikke længere i inkognitotilstand. Nogle berørte brugere har formået at oprette og opdatere deres Nexon-konto efter åbning af registreringsvinduet fra et inkognitovindue. For at åbne en inkognitotilstand i Google Chrome skal du klikke på handlingsknappen (ikon med tre prikker) og vælge Nyt inkognitovindue.

Hvis du kan oprette og opdatere din Nexon-konto fra et inkognitovindue, betyder det normalt, at der er et problem med din browser (interferens fra tredjepart eller en browserudvidelse)

Hvis denne metode ikke var effektiv, eller hvis du ønsker at komme i bunden af ​​dette problem, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering af Adblock (hvis relevant)

Hvis du i øjeblikket har en Adblock-klient installeret af dit system, kan du prøve at deaktivere den for at se, om problemet stadig opstår. Som flere brugere har rapporteret, “Der opstod en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)”Kan forekomme, hvis dine adblocking-løsninger ender med at blokere Nexons sporingscookies.

Hvis du bruger en Adblock-udvidelse, skal du navigere til din udvidelsesfane (dette afhænger af din browser) og deaktivere Adblock. På Chrome kan du gøre dette ved at skrive “krom: // udvidelser /”I navigationslinjen og derefter deaktivere skiftet, der er knyttet til Adblock.

Hvis du har en anden browser, skal du søge online efter specifikke trin.

Hvis denne metode ikke er anvendelig, eller hvis du leder efter en anden tilgang, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktivering af Proxy- eller VPN-tjeneste (hvis relevant)

En anden potentiel årsag, der vil udløse “Der opstod en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)”Fejl er en VPN- eller proxytjeneste. Dette er også nævnt i den officielle Nexon-dokumentation, men flere brugere har også rapporteret, at de formåede at løse problemet efter at have deaktiveret deres VPN / Proxy-tjeneste.

Nu kommer disse ting i mange former og størrelser, så trinene til deaktivering af en klient er specielle for den service, du bruger. Men chancerne er, at hvis du formåede at få en VPN- eller proxytjeneste oprettet, vil du være i stand til at deaktivere den endnu lettere.

Når du har deaktiveret din VPN / proxyserver, skal du besøge den samme Nexon-registreringsside og se, om problemet stadig opstår. Hvis du stadig har det samme problem, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Brug af en anden browser

Flere brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at omgå problemet ved hjælp af en anden browser. Da problemet hovedsagelig forekommer i Google Chrome, kan det være den hurtigste metode ud af bunken at prøve at få adgang til den samme registreringsside fra en anden browser.

Prøv at bruge Firefox, Edge eller endda Internet Explorer og se om problemet stadig opstår.

Hvis du stadig støder på "Der opstod en systemfejl. Prøv igen senere (fejl 2024/1903)”Fejl, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 5: Omdøbning af værtsfil i System 32

Som flere brugere har rapporteret, kan dette problem også opstå, hvis du vedligeholder en værtsfil med blokerede reklamer og sporings-URL'er. Nexon (som nogen af ​​deres konkurrenter) bruger Iovation (eller en lignende tjeneste) til at beskytte mod cybersvindel. Hvis du aktivt vedligeholder en værtsfil med blokeret URL, bliver din maskine muligvis markeret for mistanke om svigagtig aktivitet.

Brugere i en lignende situation har rapporteret, at det lykkedes dem at løse problemet ved at navigere tilC: \ Windows \ System32 \ drivere \ osvog omdøbe værtsfilen. Denne procedure vil tvinge dit operativsystem til at oprette et nyt og glemme alle de blokerede webadresser fra den gamle.

For at gøre dette skal du blot højreklikke på værtsfilen og vælge Omdøb. Når du har angivet administrative rettigheder, skal du navngive filen til noget andet.

Når værtsfilen er omdøbt, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.