Vejledninger

Sådan sænkes din CPU-temperatur

Høje computertemperaturer er et meget almindeligt problem. Når flere processer bliver bedt om din CPU, skrues CPU-uret op for at gøre det muligt at foretage flere beregninger pr. Sekund. En højere frekvens vil også betyde, at mere elektricitet vil passere gennem kredsløbene, hvilket medfører mere opvarmning af CPU'en. Så jo flere processer kræver CPU-tid, jo varmere bliver CPU'en.

Ved siden af ​​CPU-brug er køling en faktor, der kan forårsage en højere eller lavere CPU-temperatur. Jo bedre den anvendte køling er, desto lavere vil CPU-temperaturen have høj ydeevne. Hvis temperaturen bliver for høj, bliver systemet trægt, og de overophedende dele bliver sandsynligvis stegte. De fleste CPU'er og GPU'er er ikke beregnet til at gå over 100OC. De er derfor udstyret med en nedlukningsmekanisme, når disse temperaturer overskrides. Hvis systemet køres ud over denne temperatur, lukker det pludselig, som om der blev trukket et stik og vist blå skærm med en høj temperaturfejl. Mens mange MB'er automatisk lukker ned, når de overophedes; at komme til dette punkt påfører ofte små skader, der kan opbygges over tid, og konstant at arbejde nær denne grænse vil gøre det samme. Det er bedst at undgå grænserne.

CPU'en kan stadig køre ret okay i overskridelse af 40OC, men dybest set, jo lavere temperatur, jo bedre er ydeevnen for din CPU og GPU. Kernen (temperaturen i luften, der er indeholdt i kabinettet på din CPU, overvåges også, og det er vigtigt, at det ikke går ud over 32OC, ellers vil det hindre køling af andre dele. Det vil være som at sprænge delene med varm luft.

Holder din CPU / GPU temperatur lav

Der er så mange måder at holde temperaturen på computeren lav. Du kan købe en mere kraftfuld blæser med flere omdrejninger pr. Minut (o / min), hvilket betyder mere luftgennemstrømning og dermed køler CPU'en. Der er også mere avancerede ventilatorer, der bruger væskekøling. Ved at føre en væske over kølelegemet føres mere varme bort og køler derfor CPU'en. En anden metode er at bruge en tvungen indsugningsventilator kombineret med en udstødningsventilator. Det tvangsindtag bringer mere kølig luft ind, og udsugningsventilatoren trækker den varme luft ud. En kølepude kan bruges i stedet for indsugningsventilatoren.

Frem for alt har metoderne en ting til fælles. De har alle brug for dig til at grave i dine lommer og få ny hardware. For en bærbar computer kan de endda være umulige at bruge. Hvis du bruger din computer til at gengive grafik, streame videoer, spille videospil blandt andre magtfulde operationer, er computeren sandsynligvis overophedet og lukket ned efter at have kastet en blå skærm. Nedenfor har vi udarbejdet en guide til, hvordan du sænker din computers temperaturer uden behov for ny hardware.

Metode 1: Forøg luftstrømmen

At tage den varme luft af og indbringe kold luft er det, der køler computeren. Opbevar pc'en i et åbent område med udstødnings- og indsugningsventilatorerne i en ret god retning af luftstrømmen.

For de fleste bærbare computere er indsugningen normalt placeret i bunden eller bagpå eller begge dele. Hvis du ikke har en kølepude praktisk, vil det ofte gøre en mærkbar forskel, hvis du bare kan sætte noget under den bærbare computer for at give den lidt plads mellem bunden af ​​den bærbare computer og overfladen, som den sidder på. Selv blot et par blyanter under hjørnerne kan forbedre luftgennemstrømningen nok til at forhindre den i at blive overophedet.

Hvis du skal bruge din CPU til ekstremt tunge operationer, kan du åbne sagen på siden (eller i bunden for nogle bærbare computere) for at give bedre luftgennemstrømning under sådanne krævende tider.

Metode 2: Hold din computer ren

En af hovedårsagerne til, at en computer overophedes, skyldes støvdannelse og tilstopning af ventilationsåbninger. Rengør dine fans regelmæssigt. Du kan gøre dette ved at sprænge komprimeret luft i alle ventilationsåbninger, og hvis du er i stand til at åbne dit hus, skal du også gøre det på bundkortet, da opladninger i støvpartiklerne kan føre til kortslutning og dermed overophedning.

Sørg for at gøre dette, mens computeren er lukket ned, og AC og batteri er fjernet. Mens du blæser ind i blæseren, skal du sørge for, at den ikke drejer for meget, fordi den kan blive beskadiget, hvis den drejes ud over de tilsigtede omdrejninger pr. Minut (omdr./min.).

Metode 3: Administrer plads og kabler i computeren

Hindring for luftstrømmen, som vi har nævnt, forårsager overophedning. Tag dig tid til at åbne siden af ​​computeren og læg kablerne så pænt som muligt og øg luftrummet i computeren, især omkring processoren og GPU'en. Varm luft vil ikke længere blive fanget i computeren, hvilket fører til bedre afkøling.

Metode 4: Brug termisk pasta

Hvis maskinen er ældre, og CPU-termapastaen er snavset eller tør, mangler den evnen til at lede varmen fra GPU'en eller CPU'en korrekt. Termisk pasta placeres normalt mellem kølelegemet og opvarmningsoverfladen (CPU eller GPU). Det kan være en indsats værd at trække kølelegemet ud af processoren og genanvende noget termisk pasta. Sørg for at rense al gammel termisk pasta, inden den påføres, for at undgå uregelmæssig varmeoverførsel. Sørg også for, at kølelegemet er fast boltet over CPU'en eller GPU'en.

Metode 5: Undervoltering af processoren

Dette er lidt mere kompliceret end andre metoder. Undervolting er en proces, der reducerer den overskydende "spænding", der gives til CPU'en ved hjælp af software. Dette bruges i vid udstrækning som en køleopløsning. Undervoltering siges overhovedet ikke at kompromittere ydeevnen. Underclocking og overclocking (urhastigheder) er det, der er ansvarligt med hensyn til ydeevne. Vi anbefaler undervolt til alle med tilstrækkelig tillid og viden til at gøre det. Fordelene opvejer let risiciene.

 1. Download og installer disse hjælpeprogrammer:

  RMclock v.2.35 - (CPU-urværktøj) fra her

  ORTHOS CPU Loader - (Bruges til at stresse CPU'en og teste for stabilitet) fra her

  HWmonitor - (For at overvåge temperaturer. Vælg mellem 32/64 bit øverst til venstre) fra her

 2. Kør ORTHOS CPU Loader. Dette praktiske program simulerer fuld CPU-belastning for begge kerner. Klik på Start-knappen, og lad den køre i 10 minutter. Se viktene skyde op til ca. 70-90Oc på HWmonitor. Når det er gjort, understreger CPU'en i 10 minutter, skal du stoppe programmet og optage den maksimale temp.
 3. Kør RMclock. Klik på fanen "Avancerede CPU-indstillinger". Den seneste version af RMclock skal automatisk registrere din CPU. Hvis det ikke gør det, skal du klikke på "Mobile" -knappen nær bunden og markere "Anvend disse indstillinger ved opstart". Tryk nu på knappen Anvend. Hvis det beder dig om at genstarte programmet, skal du gøre det. Når den er genstartet, skal du gå til fanen “CPU-info”. Dobbelttjek, at det viser den korrekte processor, du har. På denne side vil du også se mange cifre, der bevæger sig op og ned omkring din CPU.
 4. Dobbeltklik på fanen Profil og klik derefter på "Performance on Demand" -profilen.
 5. - Marker “Brug P-tilstandsovergange” til både vekselstrøm og batteri
 6. - Marker alle mulige indeksbokse, Sørg for at rulle ned og klikke på de andre
 7. - Klik på Anvend, når alt er færdigt.
 8. * AMD-brugere skal afkrydse P-tilstandstransistorer for at få en bedre undervolt
 9. Gå tilbage til siden Hovedprofil .... Skift den aktuelle profil i rullemenuen til "Performance on Demand" for både vekselstrøm og batteri. Sørg for, at alle indeksfelter er markeret. Fjern markeringen af ​​"Autojuster mellemtilstands-VID" nær bunden og tryk på standardknappen. Dine fabriksspændinger skal nu dukke op. Klik på Anvend.
 10. På hovedsidens profilside vil du se forskellige multiplikatorer og spændinger. Begynd at sænke den højeste multiplikators spænding. Klik altid på Anvend, så den nye spænding kan træde i kraft, og udfør derefter stabilitetstesten nedenfor. Fortsæt med at gøre dette hver gang du sænker spændingen.
 11. Åbn ORTHOS og HWMonitor igen.
 12. Gå til fanen “CPU-info” i RM Clock (du kan også se temps og statistik her).
 13. Indstil testtypen til "Små FFT'er - stress-CPU" for at koncentrere testen til CPU'en.
 14. Kør ORTHOS stresstest i 45 minutter eller mere
 15. Hvis det ikke går ned, når stabilitetstesten er udført, kan du gå lavere. Vi foreslår, at du sænker med .025v ad gangen, indtil det BSOD (Blue Screen of Death) eller giver en advarselsfejl.
 16. Hvis du får en blå skærm - så har du nået din grænse, og spændingen er for lav. Når den genstartes fra BSOD, skal den vende tilbage til de sidste stabile spændinger. Hold en oversigt over de gode / dårlige spændinger på papiret.
 17. Hvis du får en advarsel eller hardwarefejl fra ORTHOS - Din spænding er også for lav. Hæv din spænding, og prøv igen.
 18. Når du har fundet din ustabile spænding, foreslår vi at hæve spændingen med 2 trin. Dette vil placere en sikker margen væk fra din ustabile spænding for at sikre stabilitet. De fleste mennesker er i stand til at opnå .150v til .250v mindre end deres standardspændinger for den højeste multiplikator. Det hele afhænger af dine processortolerancer.
 19. For at få mest muligt ud af Undervolting kan du også sænke de andre multiplikatorer til dens optimale spændinger.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found