Vejledninger

Sådan løses CAM-overlay fungerer ikke

Flere Windows-brugere rapporterer, at CAM Overlay-funktionen ikke fungerer med nogle eller alle de spil, som de tester den med. Mens nogle brugere rapporterer, at softwaren aldrig har fungeret for dem, siger andre, at det, der tidligere fungerede, fungerede, før det pludselig stoppede med at virke. Problemet ser ikke ud til at være specifikt for en bestemt Windows-version, da det rapporteres at forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad får CAM Overlay til at stoppe med at arbejde?

Vi analyserede dette problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der ofte bruges til at løse dette særlige problem. Baseret på vores undersøgelser er der flere forskellige potentielle synder, der vides at forårsage dette problem:

 • Overlay starter ikke automatisk - Dette ser ud til at være et tilbagevendende problem, der synes at vare ved selv de seneste udgivelser af CAM. Under visse forhold starter overlayet ikke sammen med spillet, selvom det er konfigureret til at gøre det fra indstillingsmenuen. I dette tilfælde kan du løse problemet ved at starte overlayet via genvejen.
 • Brugeren er ikke logget ind - Den seneste CAM-version begrænser brugeren fra at bruge overlayet, medmindre han tilmelder sig en gyldig CAM-konto eller med en social mediekonto. Hvis dette scenario er relevant, kan du løse problemet ved at logge ind med en CAM-, Facebook- eller Google-konto.
 • Forældet CAM-version - CAM-applikationen har modtaget mange hotfixes i de sidste par måneder. Endnu mere understøttes ældre versioner ikke fuldt ud af nogle funktioner længere. For at sikre, at problemet ikke skyldes en fejl, der siden er løst, skal du sikre dig, at du er i den nyeste tilgængelige version.
 • DirectX Runtime-miljø er ikke installeret - CAMs overlay-funktion kræver DirectX Runtime-miljø for at fungere korrekt. Hvis pakken mangler fra din computer, kan du løse problemet ved at downloade og installere DirectX slutbruger Runtime Web Installer.
 • Glitched overlay - Det er også muligt, at overlayet ikke vises i spillet, fordi det er fejlagtigt. Dette rapporteres typisk at forekomme i ældre CAM-version. I dette tilfælde skal du være i stand til at løse problemet ved at skifte til Minicam-tilstand og derefter aktivere nattilstand.
 • Corsair Unity Engine er i konflikt med CAM - Som det viser sig, spiller CAM-softwaren ikke godt med Corsair Unity Engine (CUE). Flere berørte brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at løse konflikten ved at deaktivere CUE-softwaren eller afinstallere den.
 • CAM er i konflikt med en anden overlay-software - Geforce Experience, Fraps og Discord og et par andre software vil være i konflikt med CAMs eget overlay. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du løse konflikten ved enten at deaktivere eller afinstallere den lignende software.

Hvis du i øjeblikket leder efter måder at løse dette problem på, vil denne artikel give dig flere fejlfindingsvejledninger, der typisk er effektive. Nedenunder finder du en samling af metoder, som andre brugere, der støder på det samme problem, har brugt til at løse problemet. Hver potentiel løsning, der er vist nedenfor, bekræftes at være effektiv af mindst en bruger.

Husk, at de potentielle rettelser er ordnet efter effektivitet og sværhedsgrad, så vi råder dig til at følge dem i den rækkefølge, de præsenteres. En af metoderne er nødt til at løse problemet uanset den skyldige, der forårsager det.

Metode 1: Aktivering af overlayet manuelt

CAM er ikke det stabile program ud af bunken. Der er et veldokumenteret problem, der kan forårsage denne adfærd. Når visse betingelser er opfyldt, finder du muligvis ud af, at overlayet ikke vises som standard, selvom det er konfigureret til at gøre det via Indstillinger menu.

Hvis du mener, at dette scenarie muligvis kan anvendes, kan du tvinge overlayet til at blive vist ved hjælp af genvejen Skift + O- Dette er standardgenvejen, men det kan også ændres fra CAMs indstillingsvindue.

Prøv at bruge genvejen og se, om overlayet vises. Hvis den ikke gør det, skal du gå ned til den næste metode nedenfor for en anden reparationsstrategi.

Metode 2: Log ind med en social mediekonto

De seneste versioner af CAM kræver, at du logger ind med en social mediekonto, før du får lov til at bruge overlayet i spillet. Så en populær grund til, at overlayet ikke vises i spillet, er, at du bruger softwaren med en gæstekonto.

For at løse dette skal du tilmelde dig en CAM-konto eller bruge en social mediekonto til at logge ind ved den første prompt (inden appen indlæses).

Når du er logget ind med succes, kan du gå til Indstillinger menu (gearikon øverst), skal du gå til fanen FPS og ændre den skifte, der er knyttet til Aktivér CAM-overlay så det er aktiveret. Klik derefter på ansøge for at gemme ændringerne.

Hvis disse trin ikke tillod dig at løse problemet, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 3: Opdatering af CAM med den nyeste version

I løbet af de sidste par år er CAM-appen blevet meget mere stabil, end den var. Dette betyder, at mange fejl og fejl, der muligvis har produceret dette problem tidligere, er siden blevet løst med hotfixes frigivet af udviklerne.

Mange berørte brugere har rapporteret, at CAM-overlayet begyndte at dukke op, efter at de afinstallerede deres nuværende CAM-version, genstartede deres computer og derefter installerede den nyeste version tilgængelig fra det officielle websted.

Her er en hurtig guide til opdatering af CAM til den nyeste version:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
 2. Inde i Programmer og funktioner vindue, rul ned gennem listen over applikationer og find CAM-appen. Når du ser det, skal du højreklikke på det og klikke påAfinstaller.
 3. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte afinstallationen, og genstart derefter din computer.
 4. Besøg dette link ved næste opstartssekvens (her) og klik på Download gratis for at starte download af den nyeste CAM-version.
 5. Åbn CAM_Installer eksekverbar og følg vejledningen på skærmen for at installere den nyeste tilgængelige version.
 6. Når installationen er afsluttet, skal du starte applikationen og bruge den med det samme spil, der tidligere ikke kunne vise overlayet.

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Installation af DirectX-slutbrugerkørsel

Som flere brugere har rapporteret, kræver CAM Overlay, at DirectX Runtime-miljøet er installeret for at fungere korrekt. Flere brugere, som vi støder på de samme problemer, har rapporteret, at de formåede at rette det ved at downloade og installere DirectX Slutbruger Runtime Web-installationsprogram og genstarte deres computer.

Efter at have gjort dette, har de fleste berørte brugere rapporteret, at problemet blev løst, og CAM Overlay begyndte at fungere som beregnet. Her er en hurtig guide til installation af DirectX Slutbruger Runtime:

 1. Sørg for, at CAM Overlay og tilknyttet software er lukket.
 2. Besøg dette link (her) og klik på Hentknap.
 3. Du bliver bedt om af nogle Microsoft-anbefalinger, men du kan afvise dem ved at fjerne markeringen af ​​hver indstilling og klikke på Nej tak og fortsætDirectX Slutbruger Runtime Web Installer.
 4. Vent, indtil downloadet er afsluttet. Når det er tilfældet, skal du dobbeltklikke på dxwebsetup eksekverbar og følg instruktionerne på skærmen for at installere DirectX slutbruger kørselstid.
 5. Når processen er afsluttet, skal du genstarte computeren og se, om problemet løses ved næste systemstart.

Hvis CAM-overlay stadig ikke fungerer som beregnet, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 5: Skift til Minicam med Night Mode

Der er ingen officiel forklaring på, hvorfor denne metode er effektiv, men nogle brugere har formået at narre CAM-overlayet til at blive vist ved at skifte CAM-grænsefladen til Minicam og derefter bruge det i nattilstand. Brugere spekulerer i, at denne procedure ender med at nulstille overlayet, hvilket muligvis ender med at løse problemet.

Her er en hurtig guide til at skifte til Minicam med nattilstand:

 1. Åbn Cam-applikationen, og log ind med din brugerkonto.
 2. Klik derefter på tandhjulsikonet i øverste højre hjørne og klik på Skift til Mini CAM fra rullemenuen.
 3. Når applikationen er skiftet til sin mini-version, skal du klikke på måne ikon øverst på skærmen for at skifte til nattilstand.
 4. Start et spil, og se om overlayet nu vises.

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 6: Deaktivering af Corsair Unity Engine (hvis relevant)

Nogle brugere har opdaget, at problemet i deres tilfælde skyldtes en konflikt mellem CAM-applikationen og Corsair Utility Engine (CUE). Vi har ikke formået at finde nogen relevante oplysninger om, hvorfor de to software-apps ikke spiller godt sammen, men flere berørte brugere har rapporteret, at de formåede at løse problemet ved at afinstallere Corsair Utility Engine og genstarte deres computer.

Bemærk: Hvis du ikke har Corsair Utility Engine (CUE) installeret på din computer, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Hvis dette scenarie gælder for din nuværende situation, er der en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og filer skærm.
 2. Inde Programmer og filer, rul gennem listen over applikationer og find Corsair Utility Engine.
 3. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller.
 4. Følg derefter vejledningen på skærmen for at fuldføre afinstallationen.
 5. Når processen er afsluttet, skal du genstarte computeren og se, om din CAM-software begyndte at fungere normalt.

Hvis det samme problem opstår, eller denne metode ikke kunne anvendes i din nuværende situation, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 7: Deaktivering af andre overlays

Der er veldokumenterede konflikter mellem CAM og andre overlay-applikationer - især indbyggede som Nvidia Geforce Experience, Fraps eller Discords overlay. Flere brugere, der støder på det samme problem, har rapporteret, at de kun var i stand til at løse problemet ved at deaktivere de andre overlay-apps og efterlade CAM som den eneste aktive applikation af denne art.

Hvis du vil deaktivere modstridende overlays, skal du henvise til specifikke trin online, afhængigt af hvilken software du bruger. Eller du kan følge instruktionerne nedenfor for at afinstallere dem fra dit system:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op Programmer og filer.
 2. Inde i Programmer og funktioner højreklik på det program, du vil afinstallere, og klik på Afinstaller. Følg derefter vejledningen på skærmen for at fuldføre processen.
 3. Genstart computeren, og se om problemet er løst.

Hvis du stadig ikke kan se CAM's overlay, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 8: Kontakt CAM-support

Som det viser sig, kan dette problem også forekomme med nogle multiplayer-baserede spil, der har en overbeskyttende anti-cheat-mekanisme. Anti-cheat-motorer er kendt for at være i konflikt med CAM FPS-overlay - problemet er flere år gammelt.

Baseret på vores henvendelser er NZXT i kontakt med mange udviklere for at løse dette, men fremskridt er hidtil langsomt.

Hvis du støder på problemet med kun et multiplayer-spil, er chancerne for, at overlay-funktionen blokeres af anti-cheat-mekanismen. I dette særlige tilfælde kan du kontakte NZXT support til strategier til afbødning af problemet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found