Vejledninger

Sådan ændres downloadregion på Steam

Her er en almindelig situation blandt Steam-brugere. De downloader og opdaterer med glæde deres spil, når download pludselig bare fryser, og intet sker.

I nogle tilfælde kan du endda få en meddelelse om, at downloadet er beskadiget eller mislykkedes. Dette kan naturligvis være relateret til din computers forbindelsesproblemer. Imidlertid kan ændring af din downloadregion nogle gange løse det aktuelle problem.

Hvorfor skal jeg ændre min downloadregion?

Steam har et kæmpe netværk spredt over hele verden med millioner af spillere online på samme tid ved hjælp af Steam-tjenesterne. Det er meget almindeligt, at servere afviser nogle af sine klienter, fordi de allerede har travlt og kæmper for at håndtere belastningen på andre spillere.

Steam har integreret en mulighed for at ændre klientens downloadregion. Spillere kan nemt gøre dette og vælge det downloadområde, de selv vælger, fra listen over tilgængelige muligheder. Spillere kan derefter vælge de forskellige og mindre belastede regioner. Steam-servere følger reglen om delt båndbredde; jo flere mennesker har forbindelse til en bestemt Steam-server, jo større er chancerne for, at en person oplever dårlig downloadhastighed.

Steam-brugere har i sidste ende lært at bruge Steam-båndbreddekortet og vælge den server, der har færre klienter tilsluttet. De fleste af netværksproblemerne løses øjeblikkeligt ved at ændre Steams downloadregion.

Som du kan se, viser dette kort den downloadbåndbredde, der er brugt i de sidste 48 timer. Du kan nemt vælge serveren ved at vælge den med mindre båndbreddeforbrug. Det er også nødvendigt at overveje din geografiske placering; jo mere langt væk du er fra en bestemt server, desto mindre hastighed får du. Hvis du husker alle disse faktorer, skal du beslutte, hvilken server du skal skifte til.

Hvordan ændrer jeg min downloadregion?

Steam vælger som standard den server, der er tættest på dig, og indstiller den som din oprindelige downloadregion. Du har mulighed for at tilsidesætte indstillingen fra klientens indstillinger. Tag et kig.

  1. Start din Steam-klient. Åbn Indstillinger ved at vælge det fra listen over muligheder, når du klikker på Steam til stede i øverste venstre hjørne af klienten.

  1. Når du er i indstillingerne, skal du navigere til Fanen Downloads til stede i venstre side af skærmen.

  1. Her vises en rullemenu med navnet “Download region”. Du kan klikke på rullemenuen, hvor listen over forskellige downloadregioner vil være til stede. Klik på den, du vil vælge, tryk på Ok og afslut.

Nogle gange kan Steam kræve en genstart af din Steam-klient for at effekterne skal implementeres. Genstart din klient, hvis du bliver bedt om det, og voila! Din downloadregion er nu ændret.