Vejledninger

Sådan repareres Kan ikke starte Dolby-lyddriverfejl på Windows 8 og 10

Hvis du får beskeden Kan ikke starte Dolby Audio Driver. Genstart computeren, eller geninstaller driveren, hvis problemet fortsætter, betyder det, at Dolbys lyddrivere ikke fungerer korrekt, og at du muligvis ikke får nogen lyd ud af din enhed.

Dette er et problem, der mest vises, når du har opgraderet dit operativsystem, for eksempel fra Windows 8 til Windows 8.1 eller til Windows 10. Driverne til det gamle operativsystem er muligvis uforenelige med det nye, og du får fejl besked. Dette problem plagede for det meste brugere af Lenovo bærbare computere, men der har været nogle, der brugte en Acer- eller HP-bærbar computer og fik det samme problem.

Der er et par ting, du kan gøre for at løse dette problem, så læs videre og følg metoderne beskrevet nedenfor for at få din Dolby Audio Driver til at fungere igen.

Metode 1: Afinstaller Windows 8 og 10

Selvom meddelelsen siger, at fejlen er med Dolby-driveren, er det faktisk en misforståelse mellem dem og Conexant-driverne. Ved at afinstallere den gamle og opdatere den nye driver får du problemet løst. Dette gælder for brugere, der har opgraderet fra ældre versioner af Windows til Windows 10.

 1. Tryk på Windows tast på tastaturet, skriv Enhedshåndtering og åbn resultatet.
 2. Udvid inden for Enhedshåndtering Styring af lyd, video og spil og find Conexant Audio Driver. Højreklik og vælg Afinstaller fra menuen. Følg guiden for at fjerne driverne, og genstart din enhed til sidst.
 3. Når Windows starter, skal du åbne Enhedshåndtering Det skal genkende Conexant-driveren, men der kan være en gul udråbstegn eller spørgsmålstegn foran det, hvilket betyder at du bliver nødt til at opdatere driverne.
 4. Højreklik den nyligt anerkendte Conexant-enhed, og vælg Opdater driversoftware fra menuen. Gå sammen med guiden for automatisk at opdatere driverne, og genstart din enhed, når alt er gjort.

Hvad der kan ske i sidste ende er, at du måske ender med to Dolby-ikoner i lydindstillingerne, men en af ​​dem fungerer, og du får din lyd tilbage og fungerer som den skal.

Metode 2: Deaktiver automatisk driverinstallation, og slet og geninstaller driverne manuelt

Automatisk driverinstallation kan undertiden være til stor hjælp, men andre gange kan det ødelægge dine drivere fuldstændigt. I et sådant tilfælde løser dit problem, hvis du deaktiverer det og manuelt downloader de nødvendige drivere.

 1. Højreklik på denne pc og vælg Egenskaber
 2. I Computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger, klik på Ændre indstillinger
 3. Gå til Hardware fanen i det vindue, der åbnes, og vælg Enhedsinstallationsindstillinger fra Enhedsinstallationsindstillinger
 4. Vælg Nej, lad mig vælge, hvad jeg skal gøre, og vælg Installer aldrig driversoftware fra Windows Update. Klik på Gem ændringer og genstart din enhed for at ændringerne skal træde i kraft.
 5. Brug trinene i den foregående metode, afinstallere det Conexant lyddrivere fra Enhedshåndtering. Genstart ikke din enhed nu.
 6. Tryk på Windows tast på tastaturet og skriv Programmer og funktioner, åbn derefter resultatet.
 7. Find alt, der er relateret til, på listen over programmer Conexant / IDT og Dolby, og afinstallere det. Nu genstart enheden.
 8. Gå til dette websted og Hent chaufførerne. Gå til din Downloads mappe og installere chaufførerne. Hvis det er nødvendigt, genstart din enhed igen. Alt fungerer nu, og du får ikke fejlmeddelelsen.

At have ingen lyd og få irriterende pop op-vinduer hver gang du tænder for din computer er noget, som ingen bruger skal have at gøre med, men det er en velkendt kendsgerning, at opgradering til Windows 10 ødelagde en masse drivere for et stort antal brugere. Heldigvis ved at følge de metoder, der er beskrevet tidligere, kan du løse dette problem på ingen tid, og du vil ikke håndtere problemerne længere.