Vejledninger

Sådan aktiveres mobil- eller pc-hotspot ved hjælp af Bluetooth i Windows 10

Hostede netværk, også kendt som virtuelle netværk, har været med siden Windows 7. Du kan normalt være i stand til at oprette et hotspot gennem gruppepolitiske indstillinger eller via kommandoprompten. Men nu, startende fra Windows 10 build 14316, kan du nemt oprette et hostet trådløst netværk via dine indstillinger. Desuden kan du aktivere et eksisterende hotspot via Bluetooth ved hjælp af en anden enhed. Bortset fra deling af internet bruges denne funktion også af applikationer til deling af filer og data. De behøver ikke at spørge anvendelser til manuelt at slå hotspot til og oprette forbindelse.

Der er forskellige Windows 10-enheder, du kan tillade, at en anden enhed starter din Hotspot via Bluetooth. Enten skal hotspot være konfigureret i din telefon eller på din computer eller en anden Windows 10-enhed. De fleste mennesker bruger bærbare computere og mobiltelefoner, og det er det, vi vil dække i denne artikel. Hvis du har oprettet et hotspot på din bærbare computer, kan du tænde det ved hjælp af din Windows-telefon. Omvendt, hvis hotspotet findes på din mobiltelefon, kan du tænde det ved hjælp af din bærbare computer. Den anden enhed sender et signal via Bluetooth og påberåber API'erne på den første enhed for at tænde hotspot. Derefter opretter den automatisk forbindelse til det tilgængelige netværk.

Forudsætninger: Her er de ting, du skal have for at aktivere hotspots via Bluetooth:

 1. Begge enheder skal have Bluetooth. Bluetooth på begge enheder skal køre / tændes og parres
 2. Hvis du kører hotspot på din pc, skal du i det mindste have Windows 10 til at bygge 14316 for at opsætte hotspot, der giver andre enheder mulighed for at starte det via Bluetooth. Din computer skal også understøtte hostede netværk for at oprette et hotspot.
 3. Hvis du kører hotspot på din mobiltelefon, skal du i det mindste have Windows 10 mobile til at konfigurere hotspot, der giver andre enheder mulighed for at starte det via Bluetooth. Du skal også have en aktiv dataplan på din telefon
 4. Begge enheder skal køre et Windows-operativsystem. Andre operativsystemer, f.eks. android og iOS understøttes endnu ikke.

For at vide, hvilken version af Windows 10 du kører på din computer, skal du trykke på Windows-tast + R for at åbne Kør, skriv 'Winver' og tryk Enter. At fortælle om din computer understøtter hostede netværk type “netsh wlan viser drivere”I kommandopromptvinduet og tryk på Enter.

Hvis du opfylder alle forudsætningerne, kan du her konfigurere et hostet netværk, der kan tændes af andre enheder via Bluetooth.

Trin 1: Opret et hotspot på din Windows10-computer eller mobiltelefon, og tillad en anden enhed at slå mobilhotspot til

Det første trin er at oprette et hotspot på din computer eller mobiltelefon. Vælg den enhed, du vil skifte eksternt, og konfigurer et hotspot på det.

Sådan oprettes et hotspot på din Windows 10-computer

 1. Åbn Indstillinger.
 2. Klik på Netværk og internet.
 3. Klik på Mobile hotspot.
 4. Slå "Tænd eksternt" til til. Husk, at begge enheder skal have Bluetooth tændt, og de skal parres.
 5. Klik på knappen Rediger, hvis du vil ændre netværksnavnet og adgangskoden.
 6. Under Del min internetforbindelse fra skal du vælge den Wi-Fi-adapter, du vil dele, så andre enheder kan få adgang til internettet.
 7. Klik på kontakten for at aktivere Mobile hotspot.

Sådan oprettes et hotspot på din Windows 10-mobiltelefon

 1. Lås først din telefon op, stryg meddelelsescentret ned, og du vil se muligheden "Mobile Hotspot". Klik på denne mulighed, og det fører dig til hotspot-indstillingerne. Hvis du ikke kan se indstillingen, skal du åbne indstillinger> Netværk og trådløs> Mobilt hotspot.
 2. Tænd for hotspot-indstillingen, og du kan se din telefon komme op som en Wi-Fi-forbindelse på andre enheder.
 3. Hvis du vil ændre SSID (Wi-Fi-navnet) og adgangskoden, skal du klikke på knappen Rediger nederst. Her vil du være i stand til at tilføje dit eget navn og adgangskode.
 4. I slutningen har du en vippeknap, der siger “Tillad, at en anden enhed tænder mobil hotspot. Begge enheder skal have tændt Bluetooth og være parret. ” Drej denne vippeknap til tændt position for at tillade fjernskift.

Trin 2: Par din pc og din telefon

For at parre skal en af ​​dine enheder være synlig / søgbar på den anden enhed.

 1. Gå til indstillinger> Bluetooth på din telefon. Tænd Bluetooth. Hvis der er en mulighed, 'gør denne enhed synlig for andre Bluetooth-enheder', skal du klikke på den for at give synlighed.
 2. Brug derefter Windows-tasten + I-tastaturgenvej til at åbne appen Indstillinger.
 3. Naviger til Enheder, og gå til Bluetooth.
 4. Sørg for, at Bluetooth-kontakten er i tændt position. (Du ved, at det fungerer, fordi du bemærker meddelelsen, der lyder "Din pc søger efter og kan findes af Bluetooth-enheder.")
 5. Vælg den enhed, du vil oprette forbindelse til, og klik på Par.
 6. En kode vises på skærmen og sendes også til din telefon. Hvis begge koder er de samme, skal du klikke på par / ja / tilslut for at tillade parring at fuldføre.

Du kan også forbinde to computere ved at gøre den ene synlig for den anden. Du kan indstille synligheden fra Bluetooth-indstillingerne på din pc.

Trin 3: Start dit mobile hotspot eksternt

Efter parring af begge dine enheder skal du sørge for, at begge deres Bluetooth er tændt. For at sikre, at fjernskift via Bluetooth fungerer, skal du først slå hotspot fra på begge enheder.

 1. Tænd for Wi-Fi på den enhed, du vil bruge til at tænde den andres hotspot.
 2. Hvis din Bluetooth er tændt, skal den anden enhed vises på din Wi-Fi-liste. f.eks. på din telefon skal du gå til indstilling> Wi-Fi> slå Wi-Fi til og se efter din enhed på listen. På din computer kan du klikke på Wi-Fi-ikonet på proceslinjen (højre nederste hjørne af proceslinjen) og se enheden på din liste.
 3. Klik / tryk på hotspot, og klik på 'Opret forbindelse.' Dette tænder automatisk hotspot på den anden enhed og opretter forbindelse til det.
 4. Hvis du bliver bedt om en Wi-Fi-adgangskode, skal du indtaste adgangskoden og oprette forbindelse (du skal kun gøre dette en gang)

Bortset fra at Bluetooth er aktiveret på begge enheder, skal din telefon have en internetforbindelse, og mobildataene skal være tændt, ellers aktiveres hotspot ikke. Det eneste forbehold med trådløs hotspot-funktion er, at du er begrænset til at dele din internetforbindelse med op til 8 enheder.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found