Vejledninger

Sådan aktiveres IPv6 på en Windows-computer

Systemet, der er ansvarlig for identifikation og placering af computere på et netværk og for routing af trafik over hele internettet, er en kommunikationsprotokol kendt som Internetprotokollen. Internetprotokollen er, hvad en computer på et netværk bruger til at finde en anden computer på det samme netværk, identificere den og oprette forbindelse til den. Da internetprotokollen er forbedret og ændret til det bedre, er nyere versioner af systemet udviklet og taget i brug. IPv6 (Internet Protocol Version 6) er den senest udviklede version af Internet Protocol efter IPV5.

I øjeblikket er alle versioner af Windows-operativsystemet og alle deres forskellige iterationer og udgaver, der i øjeblikket understøttes af Microsoft, i stand til at bruge både IPv6 og dets forgænger, IPv4. I de fleste tilfælde har en Windows-computer både IPv4 og IPv6 aktiveret som standard for at sikre, at brugeren ikke får noget mindre end det allerbedste, når det kommer til netværk og tilslutning. Imidlertid kan IPv6 i nogle tilfælde deaktiveres - enten som standard eller af brugerens egen vilje. Hvis du bruger en Windows-computer og gerne vil aktivere IPv6, men ikke ved nøjagtigt, hvordan du skal gøre det, skal du ikke være bange - alt hvad du skal gøre er:

  1. Højreklik påNetværkikon på din computersMeddelelsesområde. Hvis du bruger Windows 7 eller Windows 10,Meddelelsesområde vil være placeret nederst til højre på din skærm i dinProceslinje. Hvis du bruger Windows 8 eller 8.1, skal du på den anden side klikke påDesktopflise i nederste venstre hjørne af skærmen for at se Meddelelsesområde hvor erNetværkikonet opholder sig.
  2. Klik påÅbn Netværks- og delingscenter i den resulterende kontekstmenu.
  3. Klik påSkift adapterindstillingeri venstre rude i vinduet.
  4. Find den netværksforbindelse, der i øjeblikket er din computers aktive netværksforbindelse, og højreklik på den.
  5. Klik påEjendommei den resulterende kontekstmenu.
  6. Under "Denne forbindelse bruger følgende punkter: ” sektion, findInternetprotokol version 6 (TCP / IPv6)og markér afkrydsningsfeltet ud for det tilaktivereeller drej det.
  7. Klik påOkay.
  8. LukNetværks-og delingscenter.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found