Vejledninger

Fix: Systemvolumenoplysningsmappen er stor

Der er en mappe med navnet “Oplysninger om systemvolumen”Findes på hvert drev på din computer; hvad enten det er din harddisk eller en ekstern USB-enhed, du tilslutter din computer. Denne mappe er skjult, og du kan kun se den, hvis du har aktiveret indstillingen “Vis skjulte filer og mapper”I filudforsker.

De drev, der er formateret med NTFS-filsystemet, har ikke adgang til mappen. Selv administratorer afstår fra at få adgang til mappen. Du får en fejl “Adgang nægtet”Eller“Placering ikke tilgængelig”.

Denne adfærd er normal, da Windows bruger denne mappe til funktioner på systemniveau. Tilladelserne er indstillet som en beskyttelsesforanstaltning for at forhindre uønskede brugere og applikationer i at ændre indholdet inde og forstyrre systemets drift.

Hvad bruges systemvolumenoplysninger til?

System Volume Information bruges til mange forskellige formål såsom lagring af systemgendannelsespunkter, information vedrørende servicedatabase (dette bruges til at øge din adgangstid), data relateret til Volume Shadow Copy-tjenesten til sikkerhedskopier og Distribuerede sporingstjenester som bruges til at reparere links og forskellige genveje.

Du kan sandsynligvis få adgang til denne mappe, når du bruger bærbare drev (USB), da filtypen ikke er NTFS (det kan være FAT32 eller exFAT). Der er for det meste to mapper til stede: WPSettings.dat og IndexerVolumeGrid.

Det IndexerVolumeGrid tildeler en unik identifikator til drevet. Indekseringstjenesten analyserer derefter filerne på dit drev og indekserer dem, så de er hurtigere tilgængelige. Hver gang du forbinder drevet til computeren, vil Windows lede efter identifikatoren og bestemme, hvilken søgedatabase der skal høres og tilknyttes drevet. På denne måde kan du bruge forskellige søgemuligheder på drevet (Cortana, File Explorer osv.).

For at afskære tingene er System Volume Information ikke en anden mappe, som Windows ikke har brug for og er lige der. Det spiller en vigtig rolle i at få adgang til dine drev, uanset om de er bærbare eller faste.

Hvordan kan jeg reducere størrelsen på mappen?

Størstedelen af ​​brugerne, der støder på denne mappe, klager over, at det tager meget diskplads på deres harddiske. Dette skyldes primært, at systemvolumenoplysninger indeholder dine systemgendannelsespunkter.

Systemgendannelsespunkter er billeder af dit system, der er taget enten manuelt eller automatisk. Du kan bruge dette til at gendanne dit system til et tidligere punkt, hvis noget går dårligt i fremtiden. Du skal deaktivere systemgendannelsen og slette eventuelle gendannelsespunkter (hvis de findes). Bemærk, at dette fjerner gendannelsesfunktionaliteten på dit system. I stedet for helt at deaktivere funktionen, kan du slette nogle af gendannelsespunkterne og se, om det gør tricket.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “kontrolpanel”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Vælg underkategori “System og sikkerhed”Fra listen over valgmuligheder.

  1. Klik nu på “System”.

  1. Klik nu på Systembeskyttelse til stede i venstre side af skærmen. Du har muligvis brug for administrative rettigheder for at se denne mulighed.

  1. Her vil du se alle de drev, der har et gendannelsespunkt tilgængeligt og er markeret under beskyttede drev. Klik på "Konfigurer”. Nu vil du se strømmen for gendannelsespunktet. Bemærk, at den maksimale brug som standard er indstillet til 10 GB plads. Dette betyder, at systemgendannelse kan forbruge så meget som 10 GB uden problemer. Du kan ændre den maksimale plads, den kan forbruge, ved at flytte skyderen eller indtaste nummeret i overensstemmelse hermed.

Kontroller strømmen. Hvis du mener, at din computer fungerer korrekt, og der muligvis ikke er behov for gendannelsespunkter, der er foretaget tidligere, skal du klikke på “Slet”For at slette de tidligere gendannelsespunkter. Du kan også markere “Deaktiver systembeskyttelse”For at deaktivere mekanismen fuldstændigt.

Kan jeg slette systemvolumenoplysninger?

Svaret er ja og nej. Du kan ikke slette oplysninger om systemvolumen, der findes på dine harddiske. Du kan ikke få adgang til det, lad dig alene slette det. Du kan dog slette mappen på dit flytbare drev, men Windows opretter den automatisk igen.

Denne mappe er nødvendig til driften af ​​Windows og indeholder flere funktioner. Indtil dato er der ikke rapporteret om noget problem med denne mappe bortset fra at forbruge store mængder diskplads.