Vejledninger

Sådan rastreres et lag i Photoshop

Hjem/Lære/ Sådan rastreres et lag i Photoshop

Sådan rastreres et lag i Photoshop

Af Habiba Rehman 14. december 2018 3 minutter læst

Arbejde med Adobe Photoshop kan være sjovere, når du forstår de værktøjer, det har at tilbyde sine brugere. Nogle af effekterne inkluderer streger, tilføjer skygger til det objekt, du lige har tegnet, og rasteriseres. Når du arbejder på et lag i Adobe Photoshop, er der et antal værktøjer, der kan bruges på et bestemt lag for at få dit arbejde til at se endnu bedre ud og få det bedste ud af dit arbejde.

Hvordan hjælper 'rasterisering' af et billede eller en form designeren?

Designere, der arbejder med Adobe Photoshop eller er nye med at designe, skal vide, at i Adobe Photoshop, uanset hvad du opretter, uanset om det er typografi eller en form / et billede, er det dannet i et vektorlag. Dette betyder, at hvis du ser nærmere på disse vektorlag, ville objektets kanter være klare og meget skarpe.

Ved at rasterisere et bestemt lag gør du billedet / formen redigerbar i et pixelformat. Nu, hvis du ser nærmere på billedet eller formen, vil du bemærke de små kasselignende kanter til formen. Og når du først har valgt at raste et lag, er der chancer for, at du mister kvaliteten, hvis du fortsætter med at redigere det. Så sørg for, at du altid gemmer det oprindelige lag og arbejder på en duplikat i stedet for sådanne kvalitetsfejl. Og det at være designer selv er at arbejde med lag meget lettere, da du altid kan kopiere det originale lag og fortsætte med at foretage ændringerne, indtil du får det output, du har forventet.

Sådan rastreres et lag?

Der er to måder at få adgang til muligheden for 'rasterize', når du arbejder på Adobe Photoshop.

  1. Åbn dit allerede eksisterende arbejde på Adobe Photoshop, eller åbn et nyt tegnebræt.
  2. Tegn formen, som du ønsker. Eller skriv. Design som du har planlagt.
  3. Nu til højre, hvor du kan se alle lagene. Højreklik på det lag, du vil rasterisere. Dette åbner en rulleliste med alle indstillinger og muligheder for effekter, du kan implementere på dit design. Det er her, du finder muligheden for rasterisering. Klik på det for at rastere et lag.
  4. Den anden måde at få adgang til er ved at vælge laget på højre panel og derefter klikke på 'Lag' i øverste værktøjslinje. En rulleliste vises, som viser dig muligheden for 'rasterize'. Klik på det for at få flere rasteriseringsindstillinger, så er du klar til at gå.

Hvorfor har du brug for at raste et lag?

Som jeg nævnte tidligere, når du rasteriserer et lag, ændrer du formatet fra et vektorlag til et pixelag. Da alt i en vektor er klart, når du zoomer ind, er dette måske undertiden ikke den foretrukne effekt, som en designer ønsker. For at lege med deres design, for at gøre designet lidt mere kunstnerisk, er pixelag, hvad nogle designere har brug for.

For eksempel tegnede du en figur på Adobe Photoshop og ønskede at tilføje 'forvrængningseffekten' over formen. Men når du forsøger at tilføje denne effekt på det design, du oprettede, vises en dialogboks, der beder dig om at rastere laget. Så for lignende effekter på Adobe Photoshop bliver 'rasterisering' af laget en obligatorisk handling for designeren. Nogle af filtrene fungerer muligvis ikke, hvis du ikke raster lag. Du kan altid prøve alle de forskellige filtre og effekter, der er tilgængelige i programmet, og opleve forskellen i formen før og efter du rasteriserer den.

Skal du rasterisere et lag før eller efter tilføjelse af filtre?

Kravene hos hver designer varierer fra hinanden. Men du skal forstå effekten af ​​rasterisering af et lag før og efter tilføjelse af et filter ville have på det billede / form eller tekst, du lige har tilføjet.

Sig for eksempel, at du tilføjede en figur til dit tegnebræt, tilføjede en effekt over formen og derefter rasteriserede laget. Dette vil holde de effekter, du lige har tilføjet, og den form, du tilføjede, som separate objekter i dit arbejde og stadig gøre effekterne redigerbare for dig. Mens du på den anden side tilføjer nogle filtre efter rasterisering af et lag, vil filtre kun blive anvendt på teksten og den form, du tilføjede, og ikke effekterne, som kan vise sig at være en katastrofe for dig.

Brug af smarte objekter

Smarte objekter, gør et lag redigerbart, mens du holder lagets kvalitet intakt. Muligheden for at konvertere et billede til et smart objekt vises ofte, når et specifikt filter skal anvendes. Du kan vælge indstillingen 'konverter til smart objekt' i stedet for at klikke på rasterize.