Vejledninger

Sådan udføres diskoprydning i Windows 8 og 10

Diskoprydning er et meget nyttigt hjælpeprogram, der leveres i Microsoft Windows.

Det hjælper med fjerne unødvendige filer fra dine harddiske for at boost computerens hastighed.

Denne facilitet er tilgængelig i næsten alle versioner af Windows, og dens ydeevne er blevet øget for at give en skarp oprydningstjeneste, der forhindrer brugerne i at installere tredjepartsoprydningssoftware.

Hvordan det virker?

Diskoprydningsværktøj fungerer det samme som enhver anden oprydningssoftware. Det kan slette unødvendige filer inklusive systemfiler, midlertidige filer og alle de filer, der bare er en skrammel inde i pc'en. Diskoprydning kan også tømmes skraldespand skaber noget ledig plads til computeren at trække vejret.

Start af diskoprydning i Windows:

Der er mange måder at starte Diskoprydning på i Windows. Du kan navigere til den specifikke mappe, eller du kan søge i Windows efter diskoprydningsværktøjet. Her er et par metoder til at starte diskoprydning.

Metode nr. 1: Brug af søgemuligheden i Windows

Du kan starte diskoprydning ved at skrive Diskoprydning inde i søgefeltet. Det viser resultatet, og du kan starte det som admin ved at højreklikke på det og vælge Kør som administrator. Du kan også skrive Cleanmgr.exe inde i søgefeltet, og tryk på Gå ind for at køre kommandoen.

Metode nr.2: Brug af kommandoen Kør

Kør kommando menuen er ret nyttig til at åbne applikationer uden at gå andre steder. Alt hvad du behøver er bare at skrive kommandoen i det tomme område og trykke på Okay at køre det.

For at starte diskoprydning gennem køremenuen skal du åbne køremenuen ved hjælp af genvejstasten Vind + R. Det vil bede om med et lille vindue med et tekstfelt. Type Cleanmgr.exe inde i tekstfeltet, og tryk på Gå ind tasten på tastaturet. Det starter diskoprydningsværktøj.

Metode nr. 3: Navigering til kontrolpanel

Du kan også navigere til kontrolpanel for at starte diskoprydning. Trykke Vind + X og vælg Kontrolpanel på listen. Åbn kontrolpanelet, og klik på Administrative værktøjer. Det åbner et nyt vindue med alle de anførte værktøjer. Vælg Diskoprydning fra listen og køre den som administrator.