Vejledninger

Fix: Følgende fatale alarm blev genereret. Den interne fejltilstand er 10

Flere brugere rapporterer, at deres Event Viewer er fyldt med Schannel fejl med den samme fejlmeddelelse: Følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10. Denne særlige fejl opstår hovedsageligt i Windows Server-versioner.

Bemærk: Schannel er en af Udbydere af sikkerhedsstøtte. Alle Windows-operativsystemversioner er designet til at implementere TLS / SSL-protokoller med et dynamisk linkbibliotek (DDL) kaldet Schannel - dette leveres med operativsystemet. Schannel-fejl er ret almindelige og betragtes som mere en sikkerhedsfunktion end en fejl.

Hvad forårsager 'følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10 ′fejl?

Vi undersøgte denne særlige fejl ved at se på forskellige brugerrapporter og de metoder, de brugte til at få problemet løst. Som det viser sig, er der flere scenarier, der ender med at udløse denne særlige fejllog:

 • Masser af ikke-SSL-anmodninger oversvømmer IIS (Internet Information Services) HTTPS - Det er meget sandsynligt, at fejlen vises, fordi systemet beskæftiger sig med mange ikke-SSL-anmodninger, hvilket tvinger Schannel til at logge dem som fejl.
 • Fejlene udløses af SSLv3-kommunikation - Dette vides at forekomme, når kolde klienter prøver at oprette forbindelse til netværket, eller når der er netværksproblemer mellem klienterne og RDP-serveren.
 • Mislykket forbindelse gennem port 3389 - Denne type fejl er korreleret med nulstillede TCP-forbindelser. Det kan forekomme, når nogen forsøger at oprette forbindelse og logge ind via port 3389 og mislykkes systemsikkerheden.
 • Et eller flere certifikater er udløbet - Hvis du støder på dette problem på en server, der fungerer udelukkende som en domænecontroller, er det muligt, at du ser denne fejl, fordi du skal opdatere dine sikkerhedscertifikater.
 • Sikkerhedsværktøjslinjen inspicerer Schanels TLS-trafik - Dette scenarie vides at forekomme med visse sikkerhedsværktøjslinjer, anti-malware-programmer og flere AV-pakker. Hvis dette er tilfældet, skal fejlene betragtes som forbigående.
 • Brugeren forsøger at få adgang til et websted ved hjælp af HTTP ved hjælp af en SSL-port - Hvis klienten prøver at bruge den forkerte port eller den forkerte protokol til at få adgang til et websted, logges en begivenhed af denne art.

Hvis du kæmper for at løse dette særlige problem og forhindre, at din begivenhedsfremviser fyldes med Schannel, giver denne artikel dig en samling af fejlfindingstrin. Nedenfor har du flere metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt til at få løst problemet.

For at få de bedste resultater skal du følge nedenstående metoder, så de præsenteres, indtil du støder på en løsning, der er effektiv i netop dit scenarie.

Metode 1: Afinstallation af programmer, der muligvis udløser fejlen

Flere brugere, der har stødt på dette problem, mens de forsøgte at konfigurere Outlook ved hjælp af Outlook Anywhere, har rapporteret, at problemet for dem var forårsaget af en 'sikkerhedsværktøjslinje'. Som det viser sig, inspicerer disse ting muligvis Schannel's TLS-trafik, hvilket sind ender med at udløse 'Følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10 ′.

Hvis du mener, at dette scenario er relevant for din nuværende situation, kan du muligvis løse problemet ved at afinstallere tredjeparts sikkerhedssoftware / AV-værktøjslinjen via Tilføj / fjern programmer. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
 2. IndeProgrammer og funktioner,se efter den sikkerhedsværktøjslinje, som du har mistanke om, inspicerer Schannel TLS-trafikken, og afinstaller den ved at højreklikke på den og vælge Afinstaller.
 3. Følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre afinstallationen. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig ser det samme 'Følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10 ' Schannel-fejl, flyt ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Tilladelse af undtagelser fra lokal aktiveringssikkerhedskontrol (hvis relevant)

Nogle brugere rapporterede, at de formåede at løse problemet efter at have aktiveret en bestemt politik ved hjælp af Gruppepolitisk redaktør. Men husk, at denne metode ikke vil være anvendelig, hvis du prøver at replikere trinene på en Windows-version, der ikke inkluderer gruppepolitisk editor.

Bemærk: Du kan følge denne artikel (her) for at installere Group Policy Editor på Windows 10 hjemmeversioner.

Når du er klar til at bruge Group Policy Editor, skal du følge nedenstående trin:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “gpedit.msc”Og tryk på Gå ind at åbne op for Gruppepolitisk redaktør.
 2. Inde i gruppepolitikeditoren skal du bruge menuen til højre for at navigere til følgende placering:
  Computerkonfiguration> Administrative skabeloner> System> Distribueret COM> Applikationskompatibilitet 
 3. Indstil derefter tilstanden for "Tillad undtagelser fra lokal aktivering af sikkerhedskontrol" til Aktiveret.
 4. Luk Group Policy Editor, og genstart computeren. Ved næste opstart skal du se, om problemet er løst ved at åbne Event Viewer.

Hvis du stadig ser 'Følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10 ' Fejl ved oprettelse af kanal, flyt ned til næste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktivering af Schannel-hændelseslogning

I ældre Windows-version er værdien for Schannel-hændelseslogning 0x0000, hvilket betyder, at ingen Schannel-begivenheder er logget. På nyere Windows-versioner logger operativsystemet imidlertid automatisk alle Schannel-begivenheder, medmindre det specifikt bliver bedt om ikke at gøre det.

Flere brugere støder på 'Følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10'fejl har rapporteret, at problemet blev løst helt, efter at de navigerede til registreringsdatabasen tilknyttet Schannel og indstillede dens værdi, så hændelseslogning er deaktiveret.

Advarsel: Denne metode skal kun følges, hvis du er sikker på, at fejlene er forbigående (dette er ofte tilfældet med Schannel-fejl). Husk, at nedenstående metode ikke behandler årsagen til problemet. Det vil simpelthen instruere dit system om at stoppe med at logge fejlene i Event Viewer.

Hvis du vil forhindre dit system i at logge Schannel-fejl, skal du deaktivere Schannel-logning via Registreringseditor. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + Rfor at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “regedit”Og tryk på Gå ind at åbne Registreringseditor.
 2. Inde i Registreringseditor skal du bruge menuen til venstre for at navigere til følgende placering:
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ SecurityProviders \ SCHANNEL
 3. Når du er der, skal du gå over til højre menu og dobbeltklikke på EventLogging.

  Bemærk: Hvis du ikke har en EventLogging værdi, gå til Redigere fanen og vælg Ny> DWORD (32-bit) værdi. Navngiv det derefter EventLoggingog tryk på enter for at gemme den nyoprettede værdi.

 4. Indstil derefter Værdidata af EventLogging DWORD til 0 eller0x0000 (dette betyder, at fejlene ikke længere vil være logget ind). Sørg derefter for, at Grundlag er indstillet til Hexadecimal og klik Okay for at gemme de ændringer, du lige har foretaget.
 5. Clore Registreringseditor, og genstart computeren. Begyndende med den næste opstart af computeren, skal du ikke længere bemærke 'Følgende fatale alarm blev genereret 10: Den interne fejltilstand er 10 'fejl, der hobes op i din Event Viewer.